TÜSİAD, “İklim Değişikliğiyle Mücadele” konusunu konuşacak

TÜSİAD, “İklim Değişikliğiyle Mücadele” konusunu konuşacak

TÜSİAD, “İklim Değişikliğiyle Mücadele” konusunu ele alacak. Toplantıda Paris Anlaşması'nın Türkiye ve Türkiye'deki özel sektör açısından yansımaları ele alınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın toplantının açılışında bir konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 21. Taraflar Konferansı (COP 21) Aralık ayında Paris'te gerçekleştirildi ve iklim değişikliğiyle mücadelede 2020 yılı sonrasına yönelik yeni rejimin çerçevesini çizen bir anlaşma metni üzerinde uzlaşıyla sonuçlandı. 

TÜSİAD her yıl olduğu gibi bu yıl da COP 21'in sonuçlarını ele alan bir toplantı düzenliyor. Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği Refah Fonu İşbirliği, REC Türkiye ve Amerikan Büyükelçiliği desteği ile yapılacak toplantı, 22 Şubat Tekfen Tower’da gerçekleşecek.  Toplantıda Paris Anlaşması'nın Türkiye ve Türkiye'deki özel sektör açısından yansımaları ele alınacak.

Toplantının açılış konuşmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes ve Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Direktörü Rıfat Ünal Sayman tarafından gerçekleştirilecek.

İklim Değişikliğiyle Mücadeleden Sorumlu Eski Avrupa Komisyonu Üyesi, Danimarka Eski Çevre Bakanı Connie Hedegaard, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi, T.C. Dışişleri Bakanlığı Hukuk Danışmanı Dr. Nilüfer Oral toplantıya konuk konuşmacı olarak katılacak. Toplantıda “Yeni İklim Rejiminin İş Dünyasına Etkileri ve İklim Değişikliğiyle Yenilikçi Çözümler”  konulu bir panel düzenlenecek.