"Uluslararası nakliye firmalarına ait 10 bin aracın lastiğini biz yönetiyoruz!"

"Uluslararası nakliye firmalarına ait 10 bin aracın lastiğini biz yönetiyoruz!"

“Uluslararası nakliye hizmeti sunun firmalara ait 10 bin aracın lastiklerini biz yönetiyoruz” diyen Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Ticari Direktörü Sertan Akçagöz, Michelin Solutions ile Borusan, Mars, Gökbora, Ekol, Mercedes, Karsan gibi firmaların lastiklerini yönettikleri söyledi.

Michelin Türkiye ağır vasıta sektörüne yönelik yeni ürünlerini ve Türkiye lastik pazarını düzenlediği bir basın toplantısıyla anlattı. Toplantıda Michelin’in ağır vasıta lastikleri X Multi ve X Line serileriyle ilgili bilgi verildi. Swiss Hotel Günaydın Restoran’ta düzenlenen basın toplantısına Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Ticari Direktörü Sertan Akçagöz, Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Müdürü Emir Aydemir ve Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Ürün Teknik Müdürü Recep Uçan katıldı.

“MÜŞTERİLER ARTIK SADECE LASTİK İSTEMİYOR, ÇÖZÜM İSTİYOR”

Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Ticari Direktörü Sertan Akçagöz toplantıda şunları söyledi: “Michelin Grubu için Türkiye çok önemli bir pazar. Türkiye’de 2 milyon yeni lastik ve yarım milyon yenileme yapılıyor. 2016’da 2015 yılına göre Türkiye lastik pazarı yüzde 5 oranında büyüdü. Michelin olarak biz ise yüzde 11 büyüdük. Pazarın üstünde bir büyüme gerçekleştirdik.

Türkiye olarak Avrupa pazarı ile biz çok iç içeyiz. Türkiye’de bireysel müşteri çok fazla. Biz kilometrede en ucuz lastiğiyiz. Ben 16 yıldır bu işteyim. Müşteriler artık sadece lastik istemiyor. Çözüm istiyor. Şimdi artık firmalar lastik işlerini devretmek istiyorlar. Biz son dönemde lastik yerine çözüm üretiyoruz. Biz lastikte kilometre kontrolü yapıyoruz. Michelin Solutions ile Borusan, Mars, Gökbora, Ekol, Mercedes, Karsan gibi firmaların lastiklerini biz yönetiyoruz.

Uluslararası nakliye yapan firmalara ait 10 bin aracın lastiklerini biz yönetiyoruz. Büyük filolarla bu işe başladık ancak 2017’den itibaren hedefimiz orta ölçekli firmalara da  Michelin Solutions hizmetini sunmak.

Müşteri bizden güvenlik, daha fazla kilometre, daha az yakıt tüketmek istiyor. Michelin Solutions dünyaya örnek oluyor. Michelin Solutions ile pek çok mega projeye hizmet sunuyoruz.

Bizim güçlü olduğumuz bir pazar ağır vasıta. Ancak pazarın kendi içinde yaşadığı sorunlar da var. Bu sorunları da farklı ürünlerimizle çözmeye çalışıyoruz. Michelin Solutions ile lastiğe bağlı herhangi bir sorun ve talepte 80 dakika gibi kısa bir sürede İstanbul’un neresinde olursanız olun araca ulaşıp talebi gerçekleştirme taahhüdü ile hizmet veriyoruz. Öte yandan Avrupa’nın herhangi bir yerinde de lastikle ilgili bir sorun yaşarsanız 80 dakika içinde size ulaşıyoruz.”

MICHELIN X MULTI LASTİK SERİSİ BİR ÖNCEKİ NESİLE GÖRE YÜZDE 15-20 DAHA FAZLA KİLOMETRE PERFORMANSI SUNUYOR

Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Müdürü Emir Aydemir de ağır vasıta sektörüne yönelik Michelin lastikleri hakkında bilgi verdi. Emir Aydemir, “Michelin X Multi serisi ve Michelin X Line Energy lastikleri hakkında bilgi verdi. Bölgesel ve uluslararası taşımacılık şirketleri için en çok rağbet gören kamyon lastik serimizin yeni serisi X Multi’yi piyasaya sunuyoruz. Yeni lastiklerin kilometre performansı bir önceki nesil Multi serisine kıyasla yüzde 15-20 daha fazla. Yeni Michelin X Multi lastikleri sürücülere her türlü hava ve yol koşulunda mükemmel bir yol tutuş ve uzun ömürlülük sağlayacak.

Michelin 16 müşteri yöneticisi ile Türkiye’nin her noktasında son kullanıcılara yönelik ziyaretler düzenliyor. 2016 yılında 12 bin müşteri ziyareti ve 60 binin üzerinde lastiği inceledik.”

LASTİĞİN İLK ÖMRÜNDE ORTALAMA 16 BİN TL YAKIT TASARRUFU

Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Ürün Teknik Müdürü Recep Uçan, Michelin’in karkas yapısının dayanıklılığından bahsetti. Michelin lastiklerinde kullanılan teknolojiler hakkında da bilgi veren Recep Uçan, Michelin lastiklerinde kullanılan regenion teknolojisi hakkında bilgi verdi. Michelin X Line Energy lastikleri ve Multi X serisi hakkında bilgi veren Recep Uçan, “Michelin X Line Energy’nin yeni lastikte 100 kilometrede 1 litreye kadar, lastiğin ilk ömründe 100 kilometrede ortalama 0.5 litreye kadar yakıt tasarrufu sunuyor. Lastiğin ilk ömründe ortalama 16 bin TL yakıt tasarrufu ve 3 bin 724 kilogram karbon emisyonu tasarrufu sağlıyor” dedi. 

Etiketler :