UND: “Üniversite mezunlarından şoför yetiştireceğiz”

UND: “Üniversite mezunlarından şoför yetiştireceğiz”

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Recai Şen, sektör gazetecileri ile bir tanışma toplantısı düzenledi. UND’nin Etiler’deki merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Recai Şen şunları anlattı: “24 Nisan’da UND İcra Kurulu Başkanlığına geldim. UND’nin ulusal ve uluslararası alanda vizyonu var. Şu anda üye sayımız 1000 civarında. Sektör olarak rekabetçi kalmaya çalışıyoruz. Biz uluslararası nakliye yapıyoruz. Biz ürünü...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Recai Şen, sektör gazetecileri ile bir tanışma toplantısı düzenledi. UND’nin Etiler’deki merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Recai Şen şunları anlattı: “24 Nisan’da UND İcra Kurulu Başkanlığına geldim. UND’nin ulusal ve uluslararası alanda vizyonu var. Şu anda üye sayımız 1000 civarında. Sektör olarak rekabetçi kalmaya çalışıyoruz. Biz uluslararası nakliye yapıyoruz. Biz ürünü ihtiyaç olan yere götüren elçileriz.

“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ KAPIKULE’DE BEKLEMELER”

Yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde sorunlarımızın çok daha süratli bir şekilde çözüleceğine inanıyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız Kapıkule’de beklemeler. Bundan 15-20 yıl önce de bunu yaşıyorduk. Hala da yaşıyoruz. Bu sorun 20 yılda çözülemeyecek bir sorun mu? Şu anda projelerimiz var. Ticaret Bakanlığımıza 100 gün içinde yapılması gerekenleri belirledik. Bu sorunu aslında 100 günde çözebiliriz.

1000 CİVARINDA ÜYEMİZ VAR

1000 civarında üyemiz var. 100’ün üstünde öz mal çekicisi olan 45, 200’ün üstünde 16, 300 ve üzerinde olan 10, 500 ve üzerinde olan 1 firmamız var.

ÖTV’SİZ AKARYAKIT

ÖTV’siz akaryakıt verilmesi neden sadece bazı sınır kapılarında var? Bunu sadece kapıya yığmamak lazım. İçeride de ihracat malı taşıyana da bunu sağlamalıyız.

FİRMALARIMIZIN FİNANSAL YAPISINI GÜÇLENDİRECEK BİR YAPIYA İHTİYACIMIZ VAR

Sayıca sektöre kredilendirme sağlayan kuruluşlardan yoksunuz. Bir bankalar var, bir de Eximbank var. Dolayısıyla bunu ciddi bir şekilde düşünmemiz lazım. Lojistikle ilgili bir banka mı kuracağız? Bu konuda bir şeyler yapmamız gerekiyor. Firmalarımızın finansal yapısını güçlendirecek bir yapıya ihtiyacımız var.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARINI ALACAĞIZ, ŞOFÖR OLARAK YETİŞTİRECEĞİZ

Hangi çözümlerin sektörümüzü mutlu edebileceğimiz konusunda projeler geliştiriyoruz. Şu anda şoför eğitimleri ile ilgili çok ciddi proje geliştiriyoruz. Vereceğimiz eğitimin kalitesini yükseltmemiz lazım. Biz üniversite mezunlarını alacağız, şoför olarak yetiştireceğiz. Şoför açığımız var. Nitelikli işgücüne ihtiyacımız var. Mesleki Yeterlilik Kurumu ve İşkur desteği ile olacak. Eğitim konusu 1 yılda sonuç alabileceğimiz bir proje. Şu anda nitelikli şoför ihtiyacını birkaç binle ifade edebiliriz. Şu an Türkiye’de şoförlerin yaş ortalaması orta yaşın üzerinde. Bu yaş ortalamasını gençleştirmeye ihtiyacımız var. "

Etiketler :