“Ürün izlenebilirliği ve depo yönetiminde akla gelen ilk şirket olmayı hedefliyoruz”

“Ürün izlenebilirliği ve depo yönetiminde akla gelen ilk şirket olmayı hedefliyoruz”

Şu an 3 bin 500’den fazla kullanıcısı olan 5 yıl içinde 15 binden fazla kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen FSSoftware’nin diğer önemli hedefi ürün izlenebilirliği ve depo yönetiminde Türkiye’de akla gelen ilk şirket olmak. RÖPORTAJ: Şenel Özdemir / senel.ozdemir@yesillojistikciler.com

ÖZEL RÖPORTAJ - FSSoftware, üretim takip ve depo yönetimi konusunda geliştirdiği yazılımlarla müşterilerine önemli çözümler sunuyor. FSSoftware’ın ana faaliyet konularını online RF üretim ve depo takip, RFID uygulamalar, ilaç takip sistemi, gıda izlenebilirlik, kırmızı et izlenebilirlik, ürün takip sistemi ve meyve-sebze izlenebilirlik ve özel projeler oluşturuyor. İzmir ve İstanbul’da satış destek ofisleri bulunan FSSoftware’nin yazılım üretim merkezi ise İzmir’de yer alıyor. Şirketin, lojistik, gıda, ilaç, kimya, otomotiv, inşaat, kağıt-ambalaj, mobilya, madencilik gibi sektörlerde  3 bin 500’den fazla kullanıcısı bulunuyor.

www.yesillojistikciler.com olarak FSSoftware’nin çalışmaları, gelecekle ilgili hedefleri, lojistik sektöründeki faaliyetleri, Endüstri 4.0’ın iş hayatına yansımalarının neler olacağı gibi birçok konuda FSSoftware Satış ve Proje Müdürü Dursun Tosunoğlu ile konuştuk.

“5 YIL İÇİNDE 15 BİN KULLANICIYA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Geçen yıl 2.5 milyon TL (900 bin dolar) civarında bir ciro elde ettiklerini söyleyen Dursun Tosunoğlu, bu yıl da yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen dolar bazında geçen yılki ciroyu yakalayacaklarını söyledi. FSSoftware’nin 150’den fazla müşterisi ve 3 bin 500’den fazla kullanıcısı olduğunu ifade eden Dursun Tosunoğlu, 5 yıl içinde 500’den fazla noktada ve projede yer alarak 15 binden fazla kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Tosunoğlu, İstanbul ve İzmir’de toplam 18 kişiden oluşan genç ve dinamik bir çalışan ekibine sahip olduklarını sözlerine ekledi.

“ÜRÜNLERİ GERİYE DOĞRU İZLEYEREK ÜRETİM SÜREÇLERİNİN MÜKEMMELLEŞMESİNİ SAĞLIYORUZ”

Ürün izlenebilirliği ve operasyonel doğruluk konusunda müşterilerimizin süreçlerinin iyileştirilmesine katkıda bulunuyoruz. Üretilen ürünlerin geriye doğru izlenebilirliğini sağlayarak tüketici adına üretim süreçlerinin mükemmelleşmesini sağlıyoruz. Bazen işletmelerin bu konularda yaptığı hatalar şirketlerini kapatma noktasına getirecek kadar büyük zararlar verebiliyor. Bunları önlüyoruz” diyen Dursun Tosunoğlu, tüm bunların dışında mevcut süreçlerin online olarak otomasyonla yönetilmesi süreçlerini hızlandırdıklarını ve doğru işletilmesini sağladıklarını vurguladı.

“İŞ SÜREÇLERİNİN CİHAZLAR ÜZERİNDEN KONTROL EDİLMESİ VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR”

Tosunoğlu, “İşletmelerde yüzde 99.9 oranında doğru stok ve izlenebilirlik, yüzde 99.9 oranında doğru sevkiyat ve doğru kabul yapılmasını sağlamaktayız. Lokasyon takibi, yerleştirme ve toplama önerilerinin el terminalleri üzerinden online yönetilmesini sağlayarak daha verimli stoklama alan kullanımı gerçekleştiriliyor. İş süreçlerinin cihazlar üzerinden kontrol edilmesi süreç verimliliğini en az yüzde 50 artırıyor. Depolarda ve fabrikalarda kişilere bağımlılığı ortadan kaldırıyor ve işi gücünü daha verimli kullanılması sağlanıyor” dedi.

“GIDA, İZLENEBİLİRLİĞE EN ÇOK İHTİYAÇ DUYAN SEKTÖR”

Bir çok farklı sektöre çözüm sunduklarını belirten Tosunoğlu, ancak referanslarının yüzde 50’sinden fazlasının gıda sektöründen olduğunu söyledi. Gıdanın izlenebilirliğe en çok ihtiyaç duyan sektör olduğu olduğunu ifade eden Tosunoğlu, “Tüketici bilinci arttıkça, daha sağlıklı ve kaynağı belli, doğru şekilde tüketiciye ulaştırılmış ürünler tercih edildikçe gıda sektöründe bu tip otomasyon yatırımları kaçınılmaz olarak yapılıyor. Bu ihtiyacı görüp buna ürettiğimiz çözüme inanların sayısı arttıkça bizim de gıda sektöründe büyüme hızımız artıyor” diye konuştu.

DEPODAKİ YA DA FABRİKADAKİ ÜRÜNLERİN HER HAREKETİNİ İZLİYOR

İşletmelerde öncelikle kablosuz ağ yapısı kurarak barkod okuma özelliği olan endüstriyel cihazların işletmenin her yerinde kullanılabilmesini sağladıklarını söyleyen Tosunoğlu, şunları anlattı: “Mavi yaka kullanıcılarımız ister depoda, ister fabrika üretim süreçlerinde bu cihazları kullanarak yapılan işlemleri online olarak merkezi sisteme bildirilmesini sağlıyorlar. Depodaki veya fabrikadaki ürünlerin ilk kabulleri, yer değişimleri, kalite onayları, toplanmaları, paletlenmeleri, yüklenmeleri, çıkış onayları, iade kabulleri, sarfları anında sisteme işliyorlar. Bu süreç yönetimi online olarak stok doğruluğunu ve  izlenebilirliğini getiriyor. Mavi yakanın kullandığı bu cihazlar üzerindeki ekranların kullanımı oldukça basit ve rahat. Cep telefonu kullanabilen her çalışan 2 saatlik bir eğitimle programımızı öğrenebiliyor. Kurduğumuz sistemler özellikle mavi yakanın en büyük yardımcısı ve onların verimliliğini artırmalarını sağlayan en önemli araç.”

“FSSOFTWARE, ENDÜSTRİ 4.0 KURALLARINI KURULDUĞU GÜNDEN İTİBAREN MÜŞTERİLERİ İLE BİRLİKTE UYGULUYOR”

Lojistik sektörünün yazılım ve çözüm tedarikçi olduklarını ifade eden Tosunoğlu, FSSoftware’nin Endüstri 4.0’ hazır olduğunu ve halihazırda birçok projelerinde kullandıklarını belirtti. Tosunoğlu, “Bazı süreç bilgilerini çalışanların kullandıkları sistemden değil sensörlerden aldığımız projelerimiz mevcut. Özellikle ürün izlenebilirlikte ürün ile ilgili bir problem oluşmuş ise problemin kaynağının çalışan mı, makinemi olduğunu tespit edebilmek için nesnelerin dünyasını (IOT ürünlerini) kullanıyoruz. FSSoftware, Endüstri 4.0 kurallarını kurulduğu günden itibaren müşterileri ile birlikte uyguluyor” dedi.

“CİROMUZUN YÜZDE 50’DEN FAZLASINI YURT DIŞINDA YAPMAK İSTİYORUZ”

FSSoftware olarak gelecek 5 yılda ürün izlenebilirliği ve depo yönetimi konularında Türkiye’de akla gelen ilk şirket olmayı hedeflediklerini vurgulayan Tosunoğlu, “10 yıllık hedeflerimiz arasında ise FSMobility ürünümüzün Türkiye dışındaki referanslarımızın sayısını oldukça artırmak ciromuzun yüzde 50’den fazlasını yurt dışında yapmak istiyoruz. Hali hazırda Almanya’da bulunan irtibat ofisimiz üzerinden yurt dışı satışlarımız bulunuyor. FSMobility ismindeki Üretim Takip ve Depo Yönetimi projemiz dışında uluslararası şirketlere e-devlet çözümleri de sunmaktayız. 50’den fazla uluslararası şirket e-devlet çözümlerimizi kullanıyor. Bu şirketlerin çoğunluğu SAP kullanıyor” dedi. 

Etiketler :