Volvo Trucks’tan kabinsiz, sürücüsüz elektrikli kamyon

Volvo Trucks’tan kabinsiz, sürücüsüz elektrikli kamyon

Volvo Trucks, daha verimli, daha güvenli ve daha temiz taşımacılığa katkıda bulunabilecek otonom elektrikli ticari araçlardan oluşan yeni bir taşıma çözümü (VERA) geliştirdi.

Kabinsiz ve elektrikle çalışana otonom kamyon konsepti ile ilgili Volvo Kamyon Başkanı Claes Nilsson şu açıklamayı yaptı: "Taşımacılık sektörünün tam potansiyeli henüz görülmüyor. Her şey, önümüzdeki on yılda küresel ulaşım ihtiyacının önemli ölçüde artmaya devam edeceğini gösteriyor. Bu talebi sürdürülebilir ve verimli bir şekilde karşılamak istiyorsak, yeni sorunsuz bir iş akışı akış sistemini güvenceye almak için mevcut altyapıyı şu andan daha iyi bir şekilde kullanmak zorundayız. Geliştirdiğimiz ulaşım sistemi günümüzün çözümleri için önemli bir tamamlayıcı olabilir ve toplumun taşıdığı zorlukların birçoğunun karşılanmasına yardımcı olabilir" dedi.  

Volvo Trucks Başkan Yardımcısı Özerk Çözümler Başkanı Mikael Karlsson ise,  “Sistemimiz günümüzde birçok sektörün zaten uyguladığı gelişmiş lojistik çözümlerinin bir uzantısı olarak görülebilir. Egzoz emisyonları ve düşük gürültülü otonom araçlar kullandığımızdan, bunların operasyonları gündüz veya gece herhangi bir zamanda gerçekleşebilir. Mevcut karayolu altyapısı ve yük taşıyıcıları, maliyetleri telafi etmeyi ve mevcut operasyonlarla entegrasyona olanak sağlamayı kolaylaştırıyor" diye konuştu.

Etiketler :