Yang Ming, Türkiye ile Uzak Doğu arasında direkt servis başlattı

Yang Ming, Türkiye ile Uzak Doğu arasında direkt servis başlattı

Türkiye’de, Arkas ortaklığıyla kurulan Yang Ming Anadolu şirketi ile faaliyet gösteren Uzakdoğulu armatör Yang Ming, 8 yıl sonra Türkiye de 3 limandan Uzakdoğu’ya yeniden direkt servis vermeye başladı. İstanbul(Kumport), İzmir(Aliağa), Mersin(MIP) limanlarına uğrak yapan servis Uzakdoğu’ya direkt ihracat-ithalat yükü taşıyor.

Türkiye pazarına 1994 senesinde Arkas’ın acenteliği ile giren Tayvan Devleti’nin ortağı olduğu ve yönettiği Yang Ming Group Türkiye’deki başarılı ve istikrarlı büyümesi nedeniyle 2009 yılında Arkas ortaklığı ile Yang Ming Anadolu’yu kurdu.  2016 senesinde 140 bin TEU’luk ihracat ve ithalat yükü taşıyan Yang Ming Anadolu, ortağının Türkiye pazarına daha fazla inararak ve ihtiyaçlarını karşılamak kapsamında 2017 yılında Türkiye  Uzakdoğu arasında servislerine ek olarak yeni direkt servisini koymasını sağladı.

14 bin TEU’luk gemiler ile verilmeye başlanan servisin ilk gemisi 9 Haziran’da İstanbul’a geldi. Gemiler İzmir Aliağa ve Mersin limanlarına da uğrayarak ithalat ve ihracatçıların yüklerini alıyor.

Servisin rotası şöyle: Pusan/Şangay/Ningbo/Yantian/Singapur/Jeddah/Ashdod/Pire/İstanbul(Kumport)/İzmir
(Aliağa) /Mersin(mip)/Jeddah/Singapur/Kaohsiung/Pusan 

Etiketler :