“Yeni gümrük yasa tasarısı maliyetleri azaltacak!”

“Yeni gümrük yasa tasarısı maliyetleri azaltacak!”

Bor Gümrük tarafından düzenlenen Dış Ticaret Profesyonelleri Buluşması 25 Ekim Çarşamba günü Dalyan Club’ de gerçekleşti. Bor Gümrük Yönetim Kurulu Başkanı Suat Yücelen’ in açılış konuşması ile başlayan etkinlikte 2017 yılının Dış Ticaret ve Gümrükle ilgili önemli gelişmeleri katılımcılar ile paylaşıldı.

Konuşmasında Dünya, Avrupa ve Türkiye’ deki Gümrükle ilgili son gelişmelere değinen Bor Gümrük Yönetim Kurulu Başkanı Suat Yücelen, Yeni Gümrük yasa tasarısının getireceği yenilikler üzerinde durarak tasarının önemli noktalarını vurguladı. Yücelen, “Tasarı Avrupa Birliği’nin yeni gümrük kanunu "Birlik Gümrük Kodu”ndan tetiklendi. Yeni Gümrük Yasası’nda basitleştirilmiş uygulamalar ile özellikle Dış Ticaret Süreçlerindeki maliyetleri azaltmak ve gümrük süreçlerinin daha öngörülebilir ve daha standart olmasını sağlamak hedefleniyor” dedi.

Toplantının ilk bölümünde düzenlenen paneli Bor Gümrük Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Çört ve Mevzuat Müdürü Cemal Ergül sundu.  Panelde tartışılan konular arasında; Yetkilendirilmiş Yükümlü uygulamasındaki son durum, Yeni Onaylanmış Kişi Statü Belgesine ilişkin önemli ayrıntılar, 2017 yılındaki İlave Gümrük Vergileri ve Gümrük Denetimlerinde öne çıkan konular yer aldı.

İkinci Bölümde ise Ekonomist ve köşe yazarı Deniz Gökçe katılımcılarla Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeleri ve Riskleri paylaştı.

Dış Ticaret Firmaları tarafından yoğun bir katılımın gözlendiği toplantı soru cevap bölümünün ardından keyifli bir ortamda gerçekleştirilen kokteyl programı ile tamamlandı.