Yeni Nesil DAF’lar Türk müşterileri ile buluştu

Yeni Nesil DAF’lar Türk müşterileri ile buluştu

DAF, yüzde 7’ye kadar daha düşük yakıt tüketen yeni nesil araçlarını Türkiye’deki müşterilerine tanıttı. Krone ve Total firmalarının desteklediği tanıtım organizasyonu İstanbul Park’ta gerçekleştirildi. Organizasyonda Yeni Nesil DAF araçların yakıt tüketimi, konfor, bakım aralığı gibi alanlarda müşterilerine sağladığı avantajlar anlatıldı. Krone ve Total yöneticilerinin de birer sunum yaptığı organizasyonda katılımcılar Yeni Nesil DAF araçları...

DAF, yüzde 7’ye kadar daha düşük yakıt tüketen yeni nesil araçlarını Türkiye’deki müşterilerine tanıttı. Krone ve Total firmalarının desteklediği tanıtım organizasyonu İstanbul Park’ta gerçekleştirildi. Organizasyonda Yeni Nesil DAF araçların yakıt tüketimi, konfor, bakım aralığı gibi alanlarda müşterilerine sağladığı avantajlar anlatıldı. Krone ve Total yöneticilerinin de birer sunum yaptığı organizasyonda katılımcılar Yeni Nesil DAF araçları test etme imkanı buldu.

Organizasyonda www.yesillojistikciler.com’a özel bir açıklama yapan DAF Trucks Türkiye Müdürü Gregor Van Der Mark şunları söyledi: “Yeni nesil araçlarımızı bugün Türk müşterilerimize tanıtma imkanı bulduk. Organizasyonda müşterilerimiz demo araçlarımızı test edecekler ve araçlarla ilgili birebir bilgi sahibi olacaklar. Yeni Nesil DAF’ların siparişleri Türkiye’de bugünden itibaren verilmeye başlandı. Bu etkinliğimzin birincil amacı araçlarımızı bayilerimizle ve müşterilerimizle buluşturmak. İlerleyen dönemlerde bayilerimiz de müşterilerimize tanıtımlar yapacak.

DAF araçlar Avrupa’da önemli bir pazara sahip. Çünkü DAF’ın kazanç getireceğini biliyorlar. Önemli olan iki konu var. Birincisi bir aracın bakım aralığı, ikincisi ise yakıt tüketimi. DAF her iki konuda da müşterisine kazanç sağlıyor.

YENİ CF ve XF’İN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

 • Yüzde 7 daha düşük yakıt tüketimi

•PACCAR MX-11 ve MX-13 motor yenilikleri o Yeni verimli TraXon otomatikleştirilmiş şanzıman

• Daha hızlı oranları olan, yeni, yüksek verimli arka dingiller

• Gelişmiş güç aktarma sistemi yazılım özellikleri o Aerodinamik optimizasyonlar

• Daha yüksek taşıma kapasitesi için 100 kg'a kadar daha hafif

• Yeni kompakt Egzoz Son İşlem Sistemi

• Maksimum çalışma süresi o 200.000 km'ye varan servis aralıkları

• Birinci sınıf kasa yapımcılarının dostu

• En yüksek taşıma verimi için DAF Connect filo yönetim sistemi

Yeni XF ve CF daha yüksek yakıt tasarrufu, düşük devirlerde daha fazla güç ve tork elde ediyor. Sınıfındaki en yüksek yakıt tasarrufu, diğer özelliklerin yanı sıra motor, egzoz son işlem sistemi, şanzıman ve arka dingiller arasında en iyi etkileşimi sağlayan tamamen entegre ve yenilikçi tahrik hattı ile elde ediliyor. En düşük toplam maliyet için, her damla yakıttan en iyi performansı elde etmek amacıyla yapılabilecek her şey yapılmış ve bu DAF Transport Efficiency felsefesi ile tamamen uyum bir halde sunuluyor.

EN DÜŞÜK YAKIT TÜKETİM DEĞERLERİNİ ELDE ETMEK İÇİN

PACCAR MX motorları; hava yönetimi, yeni ve daha da verimli bir turbo şarj, yeni bir EGR sistemi ve yeni bir valf çalıştırma sistemi kullanarak daha da geliştirildi. Daha yüksek sıkıştırma oranı ile yeni pistonlar, enjektörler ve enjeksiyon stratejileri olan yeni bir yanma sistemi geliştirilerek, ısıl verim artırıldı. En düşük yakıt tüketim değerlerini elde etmek için, en yüksek mekanik verimliliği sağlamak amacıyla, yeni yüksek verimli değişken devirli soğutma, direksiyon ve yağ pompaları kullanıldı. Yeni tahrik hatlarını geliştirirken dikkate alınan önemli ilkelerden biri, sınıfındaki en iyi yakıt tasarrufu sağlamak için motor devrini düşürmekti. Motorun devrini düşürmek için PACCAR MX-11 ve MX-13 motorların maksimum tork değeri büyük oranda düşürüldü ve 900 dev/dak'dan itibaren elde edilebiliyor. Ürün portföyünün en güçlü üyesi olan 390 kW/530 hp PACCAR MX-13 motor, 1000 dev/dak'da 2600 Nm tork üretiyor. Standart olarak verimli TraXon şanzıman en yeni nesil TraXon otomatikleştirilmiş şanzımanlar, yeni CF ve XF serisinde standart olarak sunuluyor.

DAHA DA HIZLI VİTES BÜYÜTME KABİLİYETİ

12 vitesli model standart ve 16 vitesli model isteğe bağlı olarak alınabilir. Daha düşük sürtünme kayıpları, daha da hızlı vites büyütme kabiliyeti ve EcoRoll'un kapsamlı olarak kullanımı ile en düşük yakıt tüketimi elde ediliyor. Sessiz ve sarsıntısız çalışma ve hassas debriyaj çalışması da sürücü konforunu artırıyor. Şanzıman devir aralığının genişletilmesi, daha hızlı tahrik hatları kullanıldığında bile mükemmel manevra kabiliyeti sağlıyor.

YÜKSEK VERİMLİ ARKA DİNGİL TASARIMLARI

Arka dingil tasarımları daha da geliştirildi ve tahrik hattı özelliklerine bağlı olarak yalnızca 1000 - 1040 dev/dak'da 85 km/saat seyir hızlarında 2,05:1'e kadar devir düşürme imkânı var. Yeni nesil arka dingil diferansiyellerinde tamamen yeni bir mahruti dişli ve pinyon tasarımı bulunuyor. Son derece düşük gürültü seviyeleri ile en yüksek dayanıklılık ve verimlilik amaçlandı. En yeni teknolojilerin kullanıldığı taşlama işlemini içeren yeni üretim yöntemi, bunun elde edilmesinde büyük rol oynandı. Arka dingillerde düşük viskoziteli yağlar ve daha düşük yağ seviyelerinin kullanılması ve düşük sürtünmeli poyra rulmanları da yüksek yakıt verimliliğine katkıda bulunuyor.

YAZILIM

Gelişmiş güç aktarma sistemi yazılım özellikleri Yeni CF ve XF tamamen yeni bir elektrik ve elektronik yapıya sahip. Özel bir tahrik hattı entegrasyonuna ayrılmış yeni bir araç kontrol ünitesi eklendi. Bu ünitede Dynamic Cruise (Dinamik Seyir) gibi gelişmiş EcoRoll ve Hız Sabitleyici işlevleri buunuyor. Bu yeni özellik, hız sabitleyici sistemini farklı sürüş koşullarına göre uyarlıyor. Tahmini Hız Sabitleyici ve EcoRoll'un daha da entegre hale getirilmesi sayesinde PCC, artık yokuş yukarı çıkarken EcoRoll'u daha erken bir aşamada (her iki teknoloji de hız kaybına neden olacak sınırlı bir aralıkta araç kütlesi ve hızının aracı tepenin üzerinden çıkarmaya yeteceğini hesapladığında (vites boştayken)) etkinleştirebiliyor.

PACCAR MOTOR FRENİ PERFORMANSI

Motor performansının yanı sıra, PACCAR motor freninin performansı da geliştirildi. PACCAR MX-11 motorun maksimum frenleme gücü 320 kW’tan 340 kW gibi çok büyük bir değere çıkarıldı. Dahası, 1000 ile 1500 dev/dak'daki frenleme kuvveti yüzde 20 artırıldı. MX-13'ün maksimum frenleme gücü 360 kW üzerindedir ve önemli bir aralık olan 1200 - 1500 dev/dak arasında frenleme gücü yüzde 30'a kadar arttı. Düşük devirlerdeki etkileyici frenleme gücü sayesinde daha az vites değiştirmek gerekiyor ve sürücü konforu da mükemmel PACCAR Motor Freninin performansından yararlanıyor. Mümkün olan en düşük yakıt tüketimini elde etmek için araç aerodinamik özellikleri CF ve XF'teki yeni güneşlik ile geliştiriliyor. Ayrıca yeni XF'te kamyon çevresinde, motor bölmesine kadar ve motor bölmesi de dâhil olmak üzere en iyi aerodinamik özellikleri sağlamak için ızgaranın arkasında tekerlek davlumbazı uzantıları ve akış kılavuzları var. Yeni ızgaradaki kapatma parçaları sürtünmeyi azaltır ve mümkün olan en iyi aerodinamik özelliği sağlamak için kabin ile şasi arasında yeni boşluk kapatma parçaları mevcut.

MAKSİMUM ÇALIŞMA SÜRESİ VE SERVİS ARALIĞI

Maksimum çalışma süresi Yeni DAF CF ve XF'in servis aralıkları 150.000'den 200.000 kilometreye çıkarılabilir. Kül temizleme aralığı 500.000 kilometreye kadar uzayabilir ve bu da müşteri için maksimum kullanım süresi sağlıyor. Şasinin arka ucundaki yeni tasarım örneğin yük kapakları ve kasalı konteynır ve vinç plakalarının hazırlanmış montaj plakalarının kolayca takılabilmesini sağlar ve gelişmiş Kasa Bağlantı Yöntemi en kısa yapılandırma süresini sağlıyor.

Etiketler :