“Yeni Travego İçin Başarılı Bir Yıl Oldu”

“Yeni Travego İçin Başarılı Bir Yıl Oldu”

Mercedes-Benz Türk yöneticileri düzenledikleri bir toplantıda otobüs sektörünü değerlendirdi. Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt, Mercedes-Benz Türk A.Ş. Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, Mercedes-Benz Türk Sehiriçi Otobüs Kamu Satış Kısım Müdürü Yusuf Adıgüzel, Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Dede Gönültaş...

Mercedes-Benz Türk yöneticileri düzenledikleri bir toplantıda otobüs sektörünü değerlendirdi. Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt, Mercedes-Benz Türk A.Ş. Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, Mercedes-Benz Türk Sehiriçi Otobüs Kamu Satış Kısım Müdürü Yusuf Adıgüzel, Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Dede Gönültaş ve 1 Ocak'tan itibaren Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Müdürlüğü görevini devrealacak olan Ezgi Yıldız Kefeli katıldı. Florya Develi Restorant’ta düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt şunları söyledi: “Mercedes-Benz Türk olarak biz şehiriçi ve şehirlerarası otobüs pazarı diye ikiye ayırıyoruz. Şehirlerarasını da seyahat ve turizm olarak ikiye ayırıyoruz. Turizm taşımacılığındaki otobüs pazarı geçen yıla oranla yüzde 80 daraldı. Ancak gelecek yıl turizm segmentinde biraz toparlanma olacağını düşünüyoruz.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS PAZARI GEÇEN YILLA AYNI SEVİYEDE, TURİZMDE İSE YÜZDE 80 DARALMA OLDU

Şehirlerarası seyahat otobüs pazarı ise geçen yıla oranla çok değişim göstermedi. Geçen yılla aynı oranda bir pazar olacaktır. Seyahat otobüs pazarı 1100 adetler civarında yıl kapatacaktır. Şehirlerarası otobüs pazarında yüzde 18-20 arasında bir daralma var ancak bu daralma turizm tarafından kaynaklandı. Özetle şehirlerarası otobüs pazarı seyahat otobüsü segmentinde geçen yılla aynı kalırken, turizm tarafında ise yüzde 80’lik bir daralma oldu.

YENİ TRAVEGO YÜZDE 15 DAHA AZ YAKIT TÜKETİYOR

Yeni Travego için planladığımız adetlere Aralık ayı sonu itibarıyla ulaşmış olacağız. Yaşadığımız sürece rağmen bu yıl Yeni Travego için çok başarılı bir lansman yılıydı. Yeni Travego, yakıt konusunda bir önceki Euro 5 otobüsümüze göre minimum yüzde 15 daha az yakıt tüketiyor. Sektörde de Euro 6 segmentinde en ekonomik otobüs olduğunu görüyoruz.

CONECTO’YA YÖNELİK GERİ DÖNÜŞLER ÇOK OLUMLU

Şehiriçi otobüs pazarı ise ilk 11 ayı 756 adet ile kapattı. Yılı da 1050-1100 adetlerde kapatacağını öngörüyoruz. Bu yıl halk otobüs satışları kamu satışlarının biraz üstünde oldu. Yerel seçimler öncesinde şehiriçi pazarında kamu alımları artacaktır. Bu yıl lansmanın yaptığımız şehiriçi otobüsümüz Yeni Conecto’ya yönelik geri dönüşler çok olumlu.

2017 YILI İÇİN ÖNGÖRÜDE BULUNMAK ÇOK ZOR

2017 yılı için öngörüde bulunmak çok zor. Otobüs pazarında 2017’de bu yıla göre bir miktar daha küçük pazar olabilir. 2017’de taşımacılık yapan firmalar daha hesabını, kitabını yapıp planlarını buna göre yapacaktır.

ELEKTRİKLİ OTOBÜS 2018’DE PAZARA SUNULACAK

2+1 son 5-6 yılın trendi. Son 2 yıldır da önemli satışlar gerçekleşiyor. 2+1 otobüsler uzun vadede sektörü çok iyi etkilemesi mümkün görünmüyor.

Bizim elektrikli otobüsümüz 2018’de pazara sunulacak.”