Yerli elektrikli otobüs SILEO Elazığ yollarına çıktı

Yerli elektrikli otobüs SILEO Elazığ yollarına çıktı

Bozankaya, Elazığ Belediyesi’ne Yeni nesil elektrikli otobüs SILEO’nun 18 metre, tek körüklü modellerinin teslimine başladı

Ar-Ge çalışmaları ve üretimi Türkiye’de gerçekleştirilen, yüzde 100 elektrikli otobüs SILEO’nun Elazığ teslimatlarına başlanıldı. 2017 yılında Elazığ Belediyesi’nin iştirakı EBUAŞ’ın açtığı ihaleyi kazanan Bozankaya, Türkiye’nin ilk 18 metre tek körüklü elektrikli otobüsünü Elazığ halkıyla buluşturdu. Daha sessiz, daha çevreci ve daha konforlu ulaşımın kapılarını aralayan SILEO elektrikli otobüslerden Elazığ Belediyesi’ne 2018 yılı içinde toplam 15 adet araç teslim edilecek.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın “Marka Şehir Elazığ İçin Çözüm Planları” arasında yer alan çevre dostu yeni nesil elektrikli otobüs SILEO, Elazığ’ın kent içi ulaşımını rahatlatacak. Elazığ’a öncelikle 6 araç teslim ettiklerini belirten Murat Bozankaya, “Elektrikli otobüsümüz 18 metre uzunluğunda ve 150 yolcu kapasiteli. 4 saatlik şarjla 400 kilometre gidebiliyor, kilometre başına 10 kuruş elektrik harcıyor. Elazığ halkı da bundan sonra konforlu, sessiz ve çevreci ulaşımdan yararlanabilecek. Bu vesileyle Elazığ Belediyesi’ne ve başkan Mücahit Yanılmaz’a Türkiye’nin yerli elektrikli otobüs üreten markası Bozankaya’ya güvendikleri için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Etiketler :