Yılda 3 milyon ton yük elleçliyor

Yılda 3 milyon ton yük elleçliyor

Batı Anadolu Grubu, İzmir Aliağa’daki liman işletmesi Batıliman’ın kapasitesini artırmak için yatırıma devam ediyor. Batıliman’ın iskele alanını yaklaşık 2 katına çıkaran Grup, liman alanını büyütmek için de 65 bin metrekarelik yeni bir yatırım yaptı. Yılda ortalama 3 milyon ton elleçleyen Batıliman’ın hedefi, yeni yatırımlarla birlikte 200 bin deadweight (DWT) kapasiteli gemilere hizmet vermek. Batıliman yatırımını değerlendiren Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Asistanı Mutlu Can Günel, “Elleçlenen yıllık or

Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Batı Anadolu Grubu, İzmir Aliağa’daki liman işletmesi Batıliman’ı büyütme kararı aldı. 100 bin metrekare üzerine kurulu Batıliman, 65 bin metrekarelik yeni alanın da dahil edilmesiyle birlikte yüzde 65 büyüdü.

2006 yılında gruba dahil olan Batıliman’ın 2011’den itibaren hızlı bir büyüme sürecine girdiğini vurgulayan Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Asistanı Mutlu Can Günel şunları ifade etti: “Bölgede sürekli gelişen iş hacminden dolayı yatırımlarımıza hız verdik. Yeni yatırımlarımız ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımızla Batıliman’ın başarı grafiğini her geçen yıl daha da yükselttik. 2006-2011 arasında yıllık ortalama 1,2 milyon ton yük elleçlerken, 2016 sonu itibariyle elleçlenen yıllık yük miktarı 2,5 kat arttı ve yaklaşık 3 milyon tona ulaştı.”

200 BİN DWT GEMİLERE HİZMET VERMEK İÇİN İSKELE ALANINI 2 KATINA ÇIKARDI

Batıliman’ın bölgedeki en yüksek iskele derinliğine sahip limanlardan biri olduğuna dikkat çeken Günel şöyle konuştu: “2016’da tamamlanan iskele uzatma ve genişletme projemizle birlikte Batıliman bugün 106 bin DWT taşıma kapasiteli gemilere de hizmet sağlayabilecek duruma geldi. Önümüzde dönemde daha büyük tonajlı gemilere de hizmet verebilmek için yatırımlarımıza devam edeceğiz. 200 bin DWT taşıma kapasiteli gemilere, operasyonlarında rahatlıkla kullanılabilecek vinç tasarımları üzerinde çalışıyoruz.”

Batıliman, müşterilerine 7 gün 24 saat dökme yük (yem-tahıl, kömür, maden vb.), genel kargo (demir çelik, torbalı yükler vb.) ve proje yüklerinin (rüzgar türbini, transformatör, fabrika ekipmanları vb.) elleçlenmesi, gümrüklü ve gümrüksüz alan seçenekleriyle depolanması ve tüm lojistik faaliyetlerinin sürdürülmesi hizmetlerini sunuyor. Liman aynı zamanda sıvı yüklerin (bitkisel yağ, kimyasal yükler vb.), paketli ve tehlikeli maddelerin elleçlenmesi için gerekli izinleri de bulunduruyor.

Konumu itibariyle yük gemilerinin yanaşmasına ve kalkışına son derece elverişli bir lokasyonda yer alan Batıliman, karayolları ve demiryollarına da yakın mesafede yer alıyor. Batıliman, Aliağa ve İzmir bölgesi başta olmak üzere, Manisa, Denizli, Balıkesir, Aydın gibi çevre illere de uzanan bir hinterlanda hizmet veriyor.

Etiketler :