Yola çıkmadan önce bu noktalara mutlaka dikkat edin!

Yola çıkmadan önce bu noktalara mutlaka dikkat edin!

Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı Haziran itibariyle 21 milyonu buldu. Kurban Bayramı’nda ülke olarak neredeyse toplu yolculuk yapıyor, çoğunlukla karayolu ulaşımını tercih ediyoruz. Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental, bu bayramda yola çıkacaklara güvenli bir yolculuk için hayati önem taşıyan önerilerini sıralıyor.

Continental, bayramda yola çıkacak sürücüler için en ufak detayların bile hayati önem taşıyabileceğine ve atlanmadan kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, “2016 yılı TÜİK verilerine baktığımızda ölümlü yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 89,6’sının sürücü hatası sebebiyle olduğunu görüyoruz. Kazaların sadece yüzde 0,5’i taşıt ve yüzde 0,8’i yol şartları sebebiyle gerçekleşiyor. Bu veriler gösteriyor ki, kazaların önlenmesinde en büyük rol sürücülere düşüyor. Lastik ve araç kontrollerinin yanı sıra sürücülere dinlenmiş ve dinç bir şekilde yola çıkmalarını, trafik kurallarına her daim uymalarını ve hız yapmamalarını tavsiye ediyoruz. Sadece trafik kurallarına uyarak bile binlerce hayat kurtarmak elimizde. Continental olarak bayramda yola çıkacak herkese güvenli yolculuklar ve sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir bayram diliyoruz“ diye konuştu.

Yola çıkmadan önce bu noktalara mutlaka dikkat edin!

  • Yol ve hava koşulları nasıl olursa olsun, ilk olarak lastiklerinizin hava basıncını ve diş derinliğini kontrol edin.
  • Lastiklerin mutlaka mevsimine uygun seçilmesi gerekiyor. Yaz sezonunda araçlarınızın dört lastiğinin de yaz lastiği olmasına dikkat edin. Kış lastikleri yaz lastiklerine göre daha uzun bir fren mesafesine sahip olmanın yanı sıra, çabuk aşınarak yakıt tüketiminin artmasına neden olacaktır. Özellikle hızla girilen virajlarda savrulma riskini göz ardı etmeyin.
  • Doğru havalı lastik, yolla daha geniş bir yüzeyde temas ettiği için daha güvenlidir. Lastikler bu sayede daha az ve düzenli aşınarak; daha az ısınır ve yıpranır. Ayrıca yakıt tasarrufu sağlar.
  • Yola çıkmadan önce veya yolculuğun ilk 15-20 km’si içinde lastik basıncı mutlaka kontrol edilmelidir. Aksi halde, uzun süre yol alındığında ısınan lastik içerisindeki havanın basıncı yükselir ve sürücüyü yanlış yönlendirip yanıltabilir. Aynı konu güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmış araçların lastiği içinde geçerlidir.
  • Kış koşullarında güvenlik sınırı 4 mm olan lastik diş derinliğinin, yaz döneminde 3 mm’nin altına düşmemesine dikkat edilmeli. Düşük diş derinliği fren mesafesinin uzamasına sebep olur. Ufak bir ayrıntı olarak görünse de, stepnelerin de mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Bu ayrıntı atlandığı takdirde, küçük sıkıntılarla atlatılabilecek olaylar ciddi sorunlara dönüşebilir.

Etiketler :