Borusan Lojistik, Çin-Türkiye arasında TIR hattı açtı

Borusan Lojistik, Çin-Türkiye arasında TIR hattı açtı

Borusan Lojistik uluslararası taşımacılıkta bir ilke imza attı. Çin’den Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine, Türkiye’ye ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’ya, ekspres kara yolu ve multimodal taşıma hizmetlerini veren şirket, müşterileri için fark yaratıp, fayda sağlamaya devam ediyor.

Borusan Lojistik Orta Asya bölgesindeki iş deneyimini, güçlü altyapısını ve fiziksel varlığını kullanarak Çin’den Asya, Türkiye ve Avrupa’ya uzanan yepyeni bir yol açtı. Şeffaf, güvenilir ve fark yaratan bir iş anlayışı ile entegre lojistik hizmetleri sunan Borusan Lojistik, şimdi de Çin’den Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine, Türkiye’ye ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’ya ekspres kara yolu ve multimodal taşıma hizmeti ile müşterileri için fark yaratıp, fayda sağlamaya devam ediyor.

Çin’in Avrupa’ya açılan kapısı Kazakistan’da 5 yıldır yüzde 100 kendisine ait Borusan Logistics International Kazakhstan LLP şirketi ile çalışmalarını sürdüren Borusan Lojistik bu bölgedeki deneyimi ve gücü ile müşterilerine önemli avantajlar sunuyor.

HAVAYOLUNA GÖRE DÜŞÜK MALİYETLE VE DENİZYOLUNA GÖRE KISA BİR SÜRE

Borusan Lojistik müşterilerine 4 farklı taşımacılık hizmeti sunuyor. Bunların başında karayolu ile taşımacılık hizmeti geliyor. Bu hizmet kapsamında Çin’in her bölgesinden TIR ile kapıdan kapıya, 14 – 18 günde İstanbul’a teslim ediliyor. Böylece, Havayoluna göre düşük maliyetle ve denizyoluna göre kısa bir süre içinde yükün taşınması sağlanıyor. Demiryolu ve kara yolunu içeren konteyner ile multimodal taşımacılıkta istasyondan kapıya teslimat 22 – 24 gün içinde gerçekleşiyor. Bu sayede Çin’den Türkiye ve Avrupa’ya müşteriye özel veya konsolide olarak 41 konteyner ile Borusan Lojistik olarak komple blok tren organize edebiliyoruz 

HAFTADA 3-4 GÜN DÜZENLİ SEFER

Haftada 3-4 gün düzenli sefer yapan demiryolu ve karayolu taşımacılığını içeren bir başka hizmet Almatı’da aktarma yapılarak veriliyor. Bu hizmette 22-24 gün içinde istasyondan kapıya teslimat yapılıyor. Bunun yanı sıra Çin’den Almanya’ya 40 HC konteyner ile blok tren kalkışı da yapılıyor.

Borusan Lojistik projelerin her aşamasında müşterileri için katma değerli hizmetler sunuyor. Bunların arasında gümrükleme, parsiyel servis ve Çin’de konsolidasyon depo hizmeti yer alıyor. Şirket ayrıca Orta Asya’nın her bölgesinde mevcut geniş acente ağı, kapıdan kapıya anında taşıma yapabilme esnekliği, yanıcı ürünleri kara yolu ile taşıma ve Çin’in her noktasında 24 saat içinde araç tedarik imkânı ile de fark yaratıyor.

Borusan Lojistik taşıdığı yükleri, kapıdan kapıya olmak üzere, 14 – 18 günde İstanbul’a, 8 – 11 günde Almatı’ya, 11 – 14 günde Bakü’ye   ve 11 – 14 gün içinde Aşkabat’a ulaştırıyor.

BİRÇOK SEKTÖRÜN İHTİYACI OLAN HİZMET!

Borusan Lojistik’in açtığı yeni ipek yolu birçok sektörün ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Bunlar arasında tekstil ve hazır giyim, dayanıklı tüketim malları, otomotiv gibi birçok farklı sektör bulunuyor.

İBRAHİM DÖLEN: “BORUSAN LOJİSTİK DIŞ PAZARLARDA BÜYÜMESİNE DEVAM EDECEK”

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen şunları söyledi: “Borusan Lojistik sadece Türkiye’de değil uluslararası pazarlarda da iddialı bir şekilde büyüyor. Çin’den Türkiye’ye, BDT ülkelerine ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’ya başlattığımız yeni özel taşıma modelimizin pazar payımızı önemli ölçüde artıracağına inanıyoruz. Çünkü sunduğumuz hizmet müşterilerimizin ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Onlar için ciddi ölçeklerde değerin yanı sıra fark yaratıyor ve önemli avantajlar sunuyor. Borusan Lojistik dış pazarlarda büyümesine devam edecek.”

Etiketler :