Altınbaş Üniversitesi’nde Lojistikte Yeni Teknolojiler konuşuldu

Altınbaş Üniversitesi’nde Lojistikte Yeni Teknolojiler konuşuldu

Lojistikte Yeni Teknolojiler semineri 8 Mayıs’ta Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Yerleşkesi’nde  yapıldı. Seminerin açılışında bir konuşma yapan BVL Yönetim Kurulu Başkanı ve TEB Tedarik Zinciri Direktörü Arda Polat, Endüstri 4.0’ın hayatımıza girmesi lojistiğe etkisi ile ilgili bilgi verdi. Açılışta diğer bir konuşmayı yapan Buyer Network Business Kurucusu Prof. Dr. Murat Erdal da ticaret ve lojistiğin önemine dikkat çekti. Altınbaş Üniversitesi İşletme...

Lojistikte Yeni Teknolojiler semineri 8 Mayıs’ta Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Yerleşkesi’nde  yapıldı. Seminerin açılışında bir konuşma yapan BVL Yönetim Kurulu Başkanı ve TEB Tedarik Zinciri Direktörü Arda Polat, Endüstri 4.0’ın hayatımıza girmesi lojistiğe etkisi ile ilgili bilgi verdi. Açılışta diğer bir konuşmayı yapan Buyer Network Business Kurucusu Prof. Dr. Murat Erdal da ticaret ve lojistiğin önemine dikkat çekti. Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Gegez’in de seminer ile ilgili açıklamalarından sonra BVL Yönetim Kurulu Üyesi ve Jungheinrich Genel Müdürü Emre Taşcı, Endüstri 4.0 ve Jungheinrich’in çalışmalarını anlatan bir sunum yaptı.

LOJİSTİKTE YENİ TEKNOLOJİLER

Açılış konuşmalarından sonra Lojistikte Yeni Teknolojiler paneline geçildi. Buyer Network Business Kurucusu Prof. Dr. Murat Erdal’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşan Hpag-Lloyd Satış Direktörü Sandra Ferlandes, Hpag-Lloyd’un dünyanın 5. büyük, Türkiye’nin ise 3. büyük armatör firması olduğunu söyledi. Merkezi Hamburg’ta olan Hpag-Lloyd'un ayrıca 5 ayrı kıtada merkezi olduğunu belirten Sandra Ferlandes, gümrükleme dışında tüm lojistik faaliyetleri yaptıklarını ifade etti. 

“MÜŞTERİLERİMİZ WEB SİTEMİZ ÜZERİNDEN NAVLUN TEKLİFİ ALABİLİYOR”

Lojistiğin çok aktif bir sektör olduğunu vurgulayan Sandra Ferlandes, dijitalleşmenin sektör için çok önemli olduğunu belirtti.  Hpag-Lloyd müşterilerinin web siteleri üzerinden navlun tekliflerini alabildiklerini belirten Ferlandes, teklif aldıktan sonra da rezervasyon yapabildiklerini ve konteynırları nereden alabileceklerini görebildiklerini anlattı. Ferlandes, “Herkes navlun verebiliyor. Biz müşteri odaklı bir şirketiz ve müşterimize daha iyi nasıl hizmet verebiliriz bunun için çalışıyoruz” dedi.

YAPTIĞINIZ İŞTE SORUN NEREDE ONU BULMAYA VE O SORUNA ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIN

ShipsGo Kurucu Ortağı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan Tuna da yaptığı açıklamada 26 yıldır akademisyen olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bir malın hareket ettirebilmek için bilgi akışını da hareket ettirmek gerekiyor. 1990-2000’lerde dünyadaki global tedarik zincirine baktığınızda çokça stok olurdu. Çünkü teknoloji yoktu. O dönemlerde dünya bir çok küresel krize stoklarla yakalanıldı. Günümüzde teknolojinin de gelişimi ile stokla çalışma çok azaldı. Ayrıca şu anda iletişim teknolojilerinin gelişmesi birlikte bilgi paylaşımı önemli hale geldi.

Öğrencilerin ve yeni mezunların bu teknolojik gelişim içinde ben nerede olacağım, diye sorması gerekiyor. Ben bu teknolojiyi yaratabilir miyim ve bu teknoloji oyununda yer alabilir miyim diye de düşünmeniz gerekiyor. Hala fırsat var. Şu çok önemli: Yaptığınız ve yapacağınız işte sorun nerde, problem nerde onu bulmaya çalışın. Girişimciliğini en önemli noktası sorunun nerede olduğunu tespit emek ve bu sorunun çözümü ile nasıl para kazanırım sorusuna cevap bulmaktır.”

HEDEFİMİZ CİROMUZUN YÜZDE 80’İNİ İHRACATTAN ELDE ETMEK

Temesist Endüstriyel Depo Mühendisliği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kadir Gül ise konuşmasında Temesist Şirketler Grubu olarak dijital dönüşüme ağırlık verdiklerini söyledi. Ar-Ge çalışmalarına çok önem verdiklerini anlatan Murat Kadir Gül, bu konuda üniversitelerle de işbirliği yaptıklarını belirtti. 

Temesist’in 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğini ifade eden Gül, “Depolama ve raf sistemi alanında hizmet veren şirketimiz müşterinin isteğine göre depola ve raf sistemi üretemi yapmaktadır. Örneğin, Türkiye’de 40 metre tek parça raf üreten tek markayız. 30’dan fazla ülkeye ihracat yapan bir şirket olarak hedefimiz  ciromuzun yüzde 80’ini ihracattan elde etmek” dedi. 

GİZLİLİK, BÜTÜNLÜK VE ERİŞİLEBİLİRLİK ÖNEMLİ

Ünsped Gümrük Müşavirliği Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Serkan Ayverdi ise yaptığı konuşmada, gümrük müşavirliğinin lojistiğin içinde yer alan en önemli alanlardan birini oluşturduğunu ifade etti. Serkan Ayverdi, Altınbaş Üniversitesi öğrencilerine, “Hangi sektörde ve hangi firmada çalışıyor olursanız olun dijital dünyada gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik önemli” dedi ve ekledi: “İnsan faktörü her zaman ön planda. Hangi platformda olursa olsun bilgi güvenliği önemli.

Panelin ardından Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, Türkiye ekonomisini değerlendiren bir sunum yaptı. 

Etiketler :