“Drone ile 20 bin araçlık stok sahasını 10 dakikada sayıyoruz”

“Drone ile 20 bin araçlık stok sahasını 10 dakikada sayıyoruz”

Dünya Otomotiv Konferansı'nda (WAC 2018) “Tedarik Zincirinde Dijitalleşme” başlıklı bir panel düzenlendi. Moderatörlüğünü İTÜ ARI Teknokent Gelişmiş Araç Teknolojisi Kümeleme Koordinatörü Ekrem Özcan’ın yaptığı panelde Borusan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Serdar Erçal, Brisa CEO’su Cevdet Alemdar, Siemens Tedarik Zinciri Yönetimi Direktörü ve TEDAR Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Günal ve TOFAŞ Tedarik Zinciri Direktörü Onur Yalçın birer konuşma yaptı.

Borusan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Serdar Erçal, Borusan Lojistik olarak yılda 300 binden fazla aracı elleçlediklerini söyledi. Kendilerini otomotiv sektörünün bir çözüm ortağı olarak konumlandırdıklarını vurgulayan Serdar Erçal, otomotiv sektöründe bitmeyen bir verimlilik iştahı olduğunu belirtti. Borusan Lojistik olarak araçların elleçlenmesi sürecinde bilgi sistemleri felsefesi ile kurdukları departmanlarda verdikleri hizmetlerin izlenebilirliğini sağladıklarını söyledi. Bugün Borusan Lojistik Ar-Ge departmanında 60 kişinin çalıştığını ve birçok önemli projenin gelişmesini sağladığını anlatan Erçal, “Drone ile şu anda 20 bin araçlık stok sahasını 10 dakikada sayıyoruz” dedi ve ekledi: “Şu bir gerçek ki, bir lojistik firmasının gelişmelere göre kendisini değiştirmesi gerekiyor. Öte yandan bize yani lojistik firmalarına otomotiv firmalarının alan sağlanması lazım. Kısa vadeli kontratların yerini daha uzun vadeli kontratların alması gerekiyor.”

Siemens Tedarik Zinciri Yönetimi Direktörü ve TEDAR Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Günal, yaptığı açıklamada firmaların kurumsal bir stratejilerinin olması gerektiğini söyledi. “Siemens’de her departmanın kurumsal stratejisi vardır” diyen Tuğrul Günal, Türkiye’de KOBİ’lerin yüzde 40’ının herhangi bir stratejisinin olmadığını ifade etti. Günal, dünyanın değiştiğini ve değişime ayak uydurmak zorunda olduğumuzu vurguladı.  

Brisa CEO’su Cevdet Alemdar da konuşmasında firmalarda netliğin önemli olduğunu belirtti. Alemdar, “Biz günde 37 bin lastiği indirip 1700 satış noktasına götürüyoruz. Brisa gibi kuvvetli şirkette siz netliği sağladığınızda sorun kalmıyor” dedi.

TOFAŞ Tedarik Zinciri Direktörü Onur Yalçın ise yaptığı konuşmada, kendilerinin sadece bir fabrika olmadığın, aynı zamanda dünya çapında satış örgütü olduğunu ifade etti.

Etiketler :