Geleceğin Lojistik Sektörü BAMBU’da Gün Işığına Çıktı

Geleceğin Lojistik Sektörü BAMBU’da Gün Işığına Çıktı

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü  20 Nisan’nda başta olmak üzere farklı bölümlerden girişimci adaylarının katıldığı bir İDEATHON (Fikir Maratonu ) düzenlendi.

DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi’nde bulunan DEPARK-Alfa binası’ndaki BAMBU Önkuluçka ve hızlandırma Merkezi gün boyu DETTO (Dokuz Eylül Teknoloji Trasnfer Ofisi) Uzmanlarınca verilen hızlandırma desteği ve Türkiye Bilişim Derneği & Metadata temsilcisi Ali Yıldız’ın “Kodlamaya Giriş” sunumu ile zenginleşen bir programı izlediler.

Gerçekleştirilen “speed networking” etkinliği ardından takımlarını kuran girişimciler gün boyu Green Lojistik firmasından Osman Doğrucu, Sentinus Danışmanlık’tan Sezin Sivri, BAMBU Önkuluçka Merkezi’nden Ezgi Gülay, Açık İnovasyon Derneği’nden Zehra Doruk ve DETTO Bütünleşik Pazarlama Uzmanı Sevay İpek Aydın’ın mentorluğunda geliştirdikleri projelerini gün sonunda, kendilerine verilen sürede jüri üyelerine sundular.

Birinciliği VITA grubu VR teknolojilerini turizm sektörü ile ilişkilendiren projesi ile alırken, ikinciliği GalaxyF1 grubu futuristik kurgusu ile dikkat çeken sosyal girişimcilik projesi ile aldı. Günün üçüncüsü ise Hiper Nakliyeciler Grubu kazandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin her öğrencisini birer buluşçu ve girişimci adayı olarak kabul etmesinin bir ürünü olan “fikir maratonları” nın 2018 yılı için gerçekleştirilen bu ilk etkinliğinin fakülteler bazında yaygınlaşması hedefleniyor. Etkinliğin ardından kuruluşu ilan eden edilen “Lojistik Girişim Timi”nin takip eden ideathonlarda yeni girişimcileri lojistik sektörünee kazandırması bekleniyor.

İDEATHON NEDİR?

Bir tema yada sektörel odak içerisinde zamana karşı ekipler halinde yada bireysel olarak  olası bir iş fikrinin geliştirilmesi için bir araya gelinen rekabette işbirliği içeren etkinlik türüdür. En yalın hali ile "fikir maratonu" olarak tanımlanabilir.

DETTO KİMDİR?

DETTO Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Trasnfer Ofisidir. Fikirlerin patentlenmesi, ticarileşmesi, girişimcilerin gelişimi ve proje işbirlikleri için hizmet üretir.

DEPARK KİMDİR?

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi'dir. Türkiyenin ilk Sağlık ihtisas teknoparkıdır. Bilişimden, nanoteknolojiye pek çok farklı Ar-Ge ve inovasyon projesine ev sahipliği yapmaktadır. Tınaztepe ve İnciraltı'nda iki yerleşkede 12000 metrekarenin üzerinde araştırma altyapıları sunmaktadır.

BAMBU KİMDİR?

Dokuz Eylül Ünivsitesi Önkuluçka Merkezi ve Hızlandırma Programı'dır. Girişim adaylarının fikirlerinin eğitim ve mentorluklar le desteklenerek geliştirildiği bir merkezdir.

Etiketler :