İhracatçılar Demuraj ve Detention Maliyetlerini Nasıl Engelleyebilirler?

İhracatçılar Demuraj ve Detention Maliyetlerini Nasıl Engelleyebilirler?

Soner OKUR,ShipsGo, Müşteri Hizmetleri YetkilisiKonteyner taşımacılığı her ne kadar ihracatçılar için nispeten yönetimi daha kolay bir ulaştırma şekli gibi gözükse de beklenmedik maliyetlerin söz konusu olabileceği unutulmamalıdır. İhracat sürecinde, ürün fiyatlandırmasını lojistik maliyetleri göz önüne alarak yapılandıran işletmelerin beklenmedik maliyetler ile karşılaşması hem rekabetçi üstünlük düzeyini negatif etkileyebilmekte hem de kar marjlarının...

Soner OKUR,

ShipsGo, Müşteri Hizmetleri Yetkilisi

Konteyner taşımacılığı her ne kadar ihracatçılar için nispeten yönetimi daha kolay bir ulaştırma şekli gibi gözükse de beklenmedik maliyetlerin söz konusu olabileceği unutulmamalıdır. İhracat sürecinde, ürün fiyatlandırmasını lojistik maliyetleri göz önüne alarak yapılandıran işletmelerin beklenmedik maliyetler ile karşılaşması hem rekabetçi üstünlük düzeyini negatif etkileyebilmekte hem de kar marjlarının azalmasına neden olmaktadır. Bu yazıda; dış ticaret işletmeleri için beklenmedik maliyet kategorisinde yer alan “demuraj” ve “detention” kavramlarının ne olduğunu ve söz konusu maliyetlerden, ShipsGo (www.shipsgo.com) hizmetlerini kullanarak nasıl kaçınabileceğinizi aktarmaya çalışacağız.

Demuraj ve Detention Nedir?

Demurajın ne olduğunu açıklamadan önce bilmemiz gereken bir diğer kavram ''free time''’dır. Free time, limana gelen yükün demuraja girmeden bekleyeceği “serbest süre” anlamında kullanılan bir terimdir. Bu süre, genellikle 3 veya 7 gün arasında olup ekipman türüne veya nakliye firmasının uyguladığı özel tarifeye göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin Türkiye limanlarında bu süre 7 gün iken, gelişmiş ülke limanı olan Rotterdam’da 3 gün, Afrika limanı olan Conakyr (Guinea)‘da ise 9 gündür.

Free time süresi dolan konteyner hala limanda çekilmemiş ve bekliyor ise artık demuraj işlemeye başlıyor demektir. Bu durumda, dış ticaret işletmesinin çalıştığı nakliye firmasının önceden belirttiği günlük demuraj masrafları uygulanmaya başlar. Kısa bir örnek ile durumu daha detaylı açıklayalım. İzmir'den Antwerp'e yük gönderen bir nakliyeci firmanın Rotterdam limanındaki “free time” süresi 3 gündür, günlük demuraj masrafı da 3 günden sonra 10 güne kadar günlük 77 dolardır (gün süresi uzadıkça maliyet artmaktadır).  Yük gemiden indikten 12 gün sonra yükün çekildiğini varsayarsak; bu firmaya 12 – 3 = 9 gün için toplam 9 x 77 = 693 dolarlık bir demuraj masrafı yansıyacaktır. Bir Türk ihracatçısının, 40 TEU’luk konteyner yükünün mal bedelinin ortalama 30 bin dolar olduğunu varsaydığımızda, mal bedelinin ortalama yüzde 2,3’üne karşılık gelen beklenmedik bir maliyetin önemli bir sorun olduğu çok net bir şekilde anlaşılacaktır.

Detention masrafı ise liman dışına çıkarılan konteynerin serbest süre içinde limana geri dönmemesi durumunda oluşan masraftır. Demurajdan farkı limanda değil liman dışında olmasıdır. Aynı örnek üzerinden gidecek olursak; Rotterdam'a giden bir yük için limandan çıktıktan sonraki free time süresi 3 gündür. 3 günden sonra limana dönmeyen konteynerin 10 güne kadar günlük maliyeti 60 dolardır (gün süresi uzadıkça günlük maliyet artmaktadır). Konteyner limandan çıktıktan 10 gün sonra boş halde limana döndüğü varsayılırsa, firmanın detention maliyeti 10 – 3 = 7 gün için toplam 7x 60 = 420 dolar olacaktır. Bu değer de mal bedelinin yaklaşık yüzde 1,4’üne karşılık gelecektir.

Demuraj ve Detention Maliyetleri Nasıl Engellenir?

Bu maliyetlerin oluşmasında en büyük etkenlerden biri bilgi akış zincirinde eksiklerin olması ya da aksaklıklar yaşanmasıdır. Dış ticaret ekosistemi içerisinde yer alan paydaşların geleneksel yöntemlerle bilgi akışı sağlamaya çalışıyor olması dijitalleşmenin önem kazandığı günümüzde yeterli olmamaktadır. Bu noktada armatör, nakliyeci ve dış ticaret firması arasında bir bilgi akışına ihtiyaç duyulmaktadır.

ShipsGo kullanıcılarına canlı konteyner takibi hizmeti sunmanın yanı sıra demuraj maliyetlerini ortadan kaldırmak için otomatik anlık bildirim hizmetleri de sunmaktadır. ShipsGo sisteminde, konteyner takibi yapan kullanıcının, konteyneri limana vardığında tüm ilgili taraflarına (alıcı, nakliyeci, gümrükçü vb.) otomatik olarak “arrival notification” (varış bildirimi) iletilir. Bu bildirim sonrasında, eğer konteyner limandan çekilmemiş ise “release alert notification” (yük çekilmedi bildirimi) tüm taraflara 5 gün sonrasında atılır. Konteyner çekilinceye kadar da bu bildirim otomatik olarak her 5 günde bir iletilir. Aşağıda, ShipsGo tarafından ihracatçıya ve tüm ilgili taraflara atılan “release alert notification” görülmektedir. Söz konusu örnek; Antwerp limanına varan yükün 10 gündür limandan çekilmediğini belirtmektedir. 

Söz konusu konteyner, limandan çekildiğinde ise “gate out notification” (liman çıkış bildirimi) bildirimi yine otomatik olarak tüm taraflara gönderilir.

Detention maliyetini engellemek amacıyla; ShipsGo kullanıcılarına özel istekleri doğrultusunda “empty return information” (boş dönüş bilgisi) bildirimleri de iletilmektedir. Boş dönüş bilgisi sayesinde dönüşü gerçekleşmeyen konteynerlerin takibi kolayca yapılabilmekte ve bu konuda çözüm için hızlıca aksiyonlar gerçekleştirilebilmektedir.

Türkiye’nin, Şişe Cam, Paşabahçe, Evyap, Yünsa, SaSa, Soda Sanayi, Esan Eczacıbaşı gibi büyük ihracatçıları tarafından da kullanılan ve 20’den fazla ülkede müşterisi olan ShipsGo’nun, demuraj ve detention maliyetlerini önlemeye yardım eden “izlenebilirlik hizmetinden” faydalanmanız için yapmanız gereken ShipsGo'yu (www.shipsgo.com) ziyaret etmek. 

Etiketler :