İş dünyasına yön verenler lojistiği konuştu

İş dünyasına yön verenler lojistiği konuştu

UTİKAD tarafından düzenlenen “İleri’ye Dönüşüm” zirvesinde düzenlenen İş Dünyasına Yön Verenler paneli düzenlendi. Moderatörlüğünü UTİKAD Başkanı Emre Eldener’in yaptığı panelde Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Tamer Kıran, THY Kargo Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen ve Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Fuat Pamukçu konuşmacı olarak katıldı. UTİKAD Başkanı Emre Eldener, sektörün hızlı bir şekilde değişim gösterdiğini...

UTİKAD tarafından düzenlenen “İleri’ye Dönüşüm” zirvesinde düzenlenen İş Dünyasına Yön Verenler paneli düzenlendi. Moderatörlüğünü UTİKAD Başkanı Emre Eldener’in yaptığı panelde Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Tamer Kıran, THY Kargo Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen ve Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Fuat Pamukçu konuşmacı olarak katıldı. 

UTİKAD Başkanı Emre Eldener, sektörün hızlı bir şekilde değişim gösterdiğini ve UTİKAD olarak bu değişim ve gelişmelerle ilgili sektörü bilgilendirmek en önemli görevleri arasında yer aldığını söyledi. 

DTO Başkanı Tamer Kıran da yaptığı konuşmada DTO olarak göreve geldikleri günden bu yana lojistik şirketleri ile yakından çalışmaya gayret gösterdiklerini belirtti. Günümüzde dijitalleşmenin olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Tamer Kıran, dijitalleşmenin dışında kalanların sektörün de dışında kalmakla karşı karşıya kalacağını vurguladı. 

Yapay zeka, nesnelerin interneti, blockchain gibi konuların şu an en çok konuşulan konuların başında yer aldığını ifade eden Kıran, tüm bunlara rağmen insan faktörünün işin içinde devam edeceğini kaydetti.

THY Kargo Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen ise yaptığı sunumda THY’nin kargoda yaptığı büyümeden bahsetti. Turhan Özen, “Turkish Cargo, dünya hava kargo sıralamasında 2016 yılında 13. sıradayken 2017’de 11.’liğe, 2018 yılında ise 8.’liğe yükselerek pazar payını yüzde 3.6’ya çıkardı. 2019 yılında ise yüzde 4’lük pazar payına yükselerek yükselme trendini devam eden Turkish Cargo, şu an 7. sırada yer almaktadır. 2023 yılında hedefimiz 5. sıraya yükselmektir” dedi. 

İstanbul Havalimanı’nın önemi ve THY Cargo’ya sağladığı avantajlar hakkında da bilgi veren Özen, “Turkish Cargo, çeşitli sektörlere hizmet veren Türk şirketleri ile yakın işbirliği içindedir. Lojistik sektörü bir kolaylaştırıcı olmaktan çıktı. Lojistik sektörü bir sağlayıcı. Hava kargo lojistiğinin arkasından yürüyen en büyük itici güç e-ticaret” diye konuştu.

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Fuat Pamukçu da yaptığı konuşmada genç iş insanları olarak sürdürülebilir dönüşümü sağlamak ve sosyal faydanın bugünlerde en çok konuştukları konuların olduğunu söyledi. Teknoloji ve inovasyonun şirket kültürü için çok önemli olduğunun altını çizen Fuat Pamukçu, “Ürünler hizmet haline geldi. Asıl dönüşüm teknolojiden ziyade insanın kafasında. Teknoloji hızlı ilerlediği gibi teknolojiye adaptasyon da çok hızlandı” diye konuştu. 

Etiketler :