İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nde 16. Lojistik Zirvesi yapıldı

İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nde 16. Lojistik Zirvesi yapıldı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Lojistik Kulübü tarafından düzenlenen ve UND’nin ana sponsoru olduğu 16. Lojistik Zirvesi, 25 Nisan’da İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nde yapıldı.

İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi'nde düzenlenen 16. Lojistik Zirvesi’nin açılışında İÜ Lojistik Kulübü Başkanı Cahit Küçük ve İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Okumuş birer konuşma yaptılar. 

Açılış konuşmalarından sonra “Lojistik Sektöründe Rekabet” konulu oturuma gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ebru Demirci yaptığı oturumda Sertrans CEO’su Nilgün Keleş, Turkish Cargo Pazarlama Başkanı Fatih Çiğal, Hepsiexpress Genel Müdürü Umut Aytekin, DSV Hava Kargo Müdürü Serkan Vardar ve BDP International Türkiye Deniz Kargo Müdürü Murat Alperer birer konuşma yaptı. 

NİLGÜN KELEŞ: “EN ÇOK MÜŞTERİYE KIYMET VERMEK GEREKİYOR”

Sertrans CEO’su Nilgün Keleş, Sertrans’ın bir aile şirketi olduğunu ve bu yıl 30. Yılını kutlayacağını söyledi. Sertrans Logistics’in odağını sürdürülebilirlik ve kaliteli hizmetin oluşturduğunu söyleyen Nilgün Keleş, lojistikte herşeye hakim olmanın gerektiğini ve burada müşteriyi ana odağa koymak gerektiğini kaydetti. 

Ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın bunun bir şirketi ayakta tutmaya yetmeyeceğini vurgulayan Keleş, “En çok müşteriye kıymet vermek gerekiyor. Sonra da ekibe. Dünya böyle ilerliyor” dedi.

“Rekabet demek en ucuz fiyatı vermek değildir” diyen Keleş, fiyatla ayakta durmanın mümkün olmadığını söyledi.

SERKAN VARDAR: “REKABETTE FARKINDALIK YARATIRSAK BİR ADIM ÖNE ÇIKABİLİRİZ”

DSV Hava Kargo Müdürü Serkan Vardar  da yaptığı konuşmada, rekabette öne geçmek için hizmette farkılıklar ortaya koymak gerektiğine vurgu yaptı. Serkan Vardar, “Yaptığımız işte bir farkındalık yaratabilirsek rakiplerimizde bir adım öne çıkabiliriz” diye konuştu. 

FATİH ÇİĞAL: “İSTANBUL’DAN 124 ÜLKEYE ULAŞABİLİYORSUNUZ”

Turkish Cargo Pazarlama Başkanı Fatih Çiğal ise konuşmasında rekabetin sürekli büyüdüğüne dikkat çekti. İstanbul Havalimanı’nın Türkiye hava kargo sektörüne önemli katkı sağladığını ve sağlayacağını belirten Fatih Çigal, “Bugün İstanbul’dan 124 ülkeye ulaşabiliyorsunuz. Bu ülke olarak bizim en önemli avantajımız. Rekabetçi ortamın olması da çok önemli. Bundan sonrasında bize düşen hep beraber altyapıyı iyi kullanıp yeterli doluluk seviyesine taşımak olacaktır” dedi. 

Hepsiexpress Genel Müdürü Umut Aytekin ise dünyada ve Türkiye’de e-ticaretin çok hızlı büyüdüğünü belirterek, “Hepsiexpress olarak e-ticarette müşterimiz ne istiyor diye bakıyoruz. Müşterilerin sürekli istekleri artıyor, bu ihtiyaca cevap verebilmek için faaliyete başladık” diye konuştu. 

BDP International Türkiye Deniz Kargo Müdürü Murat Alperer, “Lojistik sektöründe fiyatta, maliyette ve serviste rekabet diliyor. Bilgi şeffaflığı dünyasında, eşit koşulardaki firmaların maliyetleri, tedarikçi ilişkileri, satın alma güçleri hemen hemen aynı oluyor. Fiyattaki rekabet orta ve uzun vadede bir getiri sağlamıyor. Önemli olan serviste rekabettir. Büyük tesislere sahip olmak önemli değil, önemli olan doğru insanlarla kalifiye insanlarla yola devam etmektir” dedi. 

TAŞIMACILIKTA İNOVASYON ve BLOCKCHAIN UYGULAMALARI

Zirvenin öğleden sonraki oturumunda ise “Taşımacılıkta İnovasyon ve Blockchain Uygulamaları” konuşuldu. Moderatörlüğünü Blockchain Türkiye Direktörü Berk Kocaman’ın yaptığı oturumda UND İcra Kurulu Üyesi Alpdoğan Kahraman, Deloitte  Direktörü Alper Günaydın, Güler Dinamik Gümrük Müşavirliği A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kenan Güler ve  Medlife Yazlım Mühendisi Serkan Alaçam birer konuşma yaptı. 

Etiketler :