“Kurumsal yapıları bir araya getiriyoruz”

“Kurumsal yapıları bir araya getiriyoruz”

Türkiye’de 850 bin civarında kayıtlı kamyoncunun olduğunu ve günde 900 bin civarında kayıtlı yükün yer değiştirdiğini söyleyen Yukumyolda.com Satış ve Operasyon Direktörü Mert Ayçıl, öncelikli hedeflerinin günlük 1000 adet yükün taşınmasında aktif rol oynamak olduğunu belirtti.

Yukumyolda.com Satış ve Operasyon Direktörü Mert Ayçıl, 3. Uluslararası 360 LOJİ&TED Konferansı’nda çalışmaları ile ilgili bir sunum yaptı. “Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetiminde Paradigma Değişimi’’ ana teması ile 17 Ocak’ta Marriott Şişli Hotel’de gerçekleştirilen konferansta konuşan Mert Ayçıl, Yukumyolda.com’un Türkiye’de olmayan bir iş modelini, onlıne lojistik platformunu ortaya koyduğunu söyledi.

“BİZİM PLATFORMDA KAMYONCU YOK”

Türkiye’de şu anda 10 civarında yük sahibi ve kamyoncuyu bir araya getiren uygulamanın olduğunu belirten Ayçıl, bu uygulamaların amacının yük sahibi ile kamyoncuyu bir araya getirerek fiyat rekabeti yaratmak  olduğunu ifade etti. Yukumyolda.com’da ise kamyoncunun olmadığını vurgulayan Ayçıl, “Biz bu alanda biraz daha kurumsal yapıları bir araya getirmek gerektiğini düşünerek bir yapı kurduk. Bizim platformda kamyoncu yok, kurumsal yapıların olduğu bir ‘Pazar Yeri’ ” dedi.

“İLK HEDEFİMİZ 1000 ADET YÜKÜN YER DEĞİŞTİRMESİNDE AKTİF ROL OYNAMAK”

Ülkemizde 850 bin civarında kayıtlı kamyoncunun olduğunu vurgulayan Ayçıl, günde 900 bin civarında kayıtlı yükün yer değiştirdiğinin altını çizdi. Yukumyolda.com’un günlük 1000 adet taşımayı online lojistik platform üzerinden temin edilen araçlarla yapılmasını hedeflediğini söyleyen Ayçıl, uzun vadede bu hedefi giderek daha da yukarılara taşıyacaklarını belirtti. Ayçıl, 2020 yılı hedeflerinin pazarın yüzde 1’i olduğunu  bunun da 9000 yükün araç tedarikini sağlamak olduğunu kaydetti.

“İKİ FARKLI YAPIYI BİR ARAYA GETİRİYORUZ”

Faaliyet gösterdiğimiz sektörde güven çok önemli. Yukumyolda.com Türkiye’deki online lojistik pazarının ihtiyacından dolayı doğdu. Platformumuzda iki farklı yapıyı bir araya getiriyoruz” diyen Ayçıl, Yukumyolda.com ile kurumsal yapıların online platformda bir araya getirildiğini anlattı. Ayçıl şöyle devam etti: “Yük veren bu platformda halihazırda çalıştığı lojistik firmalarını davet edebiliyor ve onlarla telefon ve mail üzerinden yapmış olduğu iş süreçlerini tamamen bilgisayar ortamında online yapabiliyor. İhtiyacı olan, mevcut nakliyecisinden karşılayamadığı ya da ihtiyaç olan yeni taşımalar için yeni lojistik firmalarını da sistemine davet ve dâhil edebiliyor. Platformumuzda hizmeti alan yük veren, hizmeti veren ise komisyoncu. Lojistik firmaları ve nakliyeciler ise hem hizmet alıyor hem hizmet veriyor. Lojistikçi ve nakliyeci burada yük verene araç tedarik edebilir, birbirlerinden veya komisyoncudan da araç tedarik hizmeti alabilir.”

Yukumyolda.com’un Türkiye’deki ilk ‘Online Lojistik Platform’ olduğunu söyleyen Ayçıl, kısa zamanda çok iyi geri bildirimler aldıklarını belirtti. Ayçıl, “Yukumyolda.com Türkiye’deki gerçek Lojistik Pazar Yeri” dedi. 

1 ay önce hayata geçen platforma daha şimdiden yüze yakın yük veren firma, lojistik ve nakliyecinin üye olduğunu komisyonculardan da ciddi talep geldiğini anlatan Ayçıl, Türkiye genelinde Hizmet Talep eden ile Hizmet Sağlayıcıları buluşturacağız” dedi.

Etiketler :