Lojistik Danışmanı Oruç Kaya, İBB Başkanlığı İçin Bağımsız Aday Olarak Başvurdu

Lojistik Danışmanı Oruç Kaya, İBB Başkanlığı İçin Bağımsız Aday Olarak Başvurdu

O2 Lojistik Yönetim Danışmanlık Kurucusu ve Lojistik Yönetim Danışmanı Oruç Kaya, yaptığı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için "Bağımsız Aday" başvurumu, 28 Ocak’ta yaptım” dedi. Oruç Kaya konuyla ilgili şunları söyledi: “Amacım İstanbul’un zorluklarını yaşayan birisi olarak, hiçbir siyasi kaygım olmadan, siyasi beklentim olmadan ve siyasi oluşum ile ilişkim olmadan, İstanbul’un İstanbul’da yaşayanlar, okuyanlar, çalışanlar...

O2 Lojistik Yönetim Danışmanlık Kurucusu ve Lojistik Yönetim Danışmanı Oruç Kaya, yaptığı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için "Bağımsız Aday" başvurumu, 28 Ocak’ta yaptım” dedi. 

Oruç Kaya konuyla ilgili şunları söyledi: “Amacım İstanbul’un zorluklarını yaşayan birisi olarak, hiçbir siyasi kaygım olmadan, siyasi beklentim olmadan ve siyasi oluşum ile ilişkim olmadan, İstanbul’un İstanbul’da yaşayanlar, okuyanlar, çalışanlar ve hatta İstanbul’u ziyaret edenler için keyif alınacak yer olmasını sağlamaktır.

Benim esas uzmanlık alanım, lojistik yani bir şeylerin hareketini yönetmek. Bu uzmanlığımı kullanarak İstanbul’daki insan, araç ve mal hareketinin daha doğru olmasını sağlayabilirim. Dikkatinizi çekmek isterim. Ben “trafik” değil “hareket” diyorum. Hareket, akış demektir. 

İş hayatım süresince hep iyileştirme ve geliştirme projeleri yaptım. Bu projeleri yaparken “Yalın 6 Sigma” gibi dünyaca kabul gören metodolojiyi kullandım. Eğer Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirsem, İstanbul’u da bu metodoloji ile yöneteceğim. 

İstanbul’un zorluklarını yaşıyorum; toplu ulaşımı kullanıyorum, metrobüsü kullanıyorum ve hatta Zincirlikuyu’da aktarma yapıyorum, İstanbul’un trafiğinde saatlerce bekliyorum, çirkin betonların arasında sadece birkaç ağaç görerek günlerim geçiyor ve en önemlisi yaklaşan deprem tehlikesini biliyorum. Ailem de aynı sorunları ve zorlukları yaşıyor. Siz de aynı sorunları ve zorlukları yaşıyorsunuz. Zorlukları yaşadığım için bu zorluklara ve sorunlara “ben, olsam” diye çözümler geliştirdim.

“Belediye Market” projemiz ile bir çeşit kooperatif gibi çalışarak direkt üreticiden alınacak temel gıda maddeleri, en uygun fiyatla “sıfır atık market” konsepti ile yanı kutusuz, ambalajsız, paketsiz, şişesiz İstanbul’da yaşayan özellikle geliri düşük ailelerin hizmetine sunulacaktır.

Turist sayısı yerine turistten daha fazla gelir elde edilmesi amacıyla projeler, uygulanacaktır.

İstanbul’un iklim değişikliğine etkisinin azaltılması için projeler yapılacaktır.

İstanbul’un mutlaka daha doğru yani şeffaf, katılımcı, modern, liyakat esaslı, daha fazla denetim yapılan, yolsuzluk algısı olmadan yönetilmesi gerekmektedir.

Dikey tarımın yapılacağı “Kentsel Tarım” bölgeleri, kurulacaktır.

İstanbul’da yaşayan herkesin (geliri düşük aileler, kadınlar, gençler, çocuklar, yaşlılar, engelliler) ve her canlının (sokak hayvanları), yaşam kalitesinin iyi olmasını sağlayacak projeler, uygulanacaktır.

Ben, “İstanbul, artık yaşanmaz bir şehir oldu” diyerek şikâyet etmek yerine “çözüm önerilerim” ile “bağımsız” aday olarak “sorunun değil, çözümün parçası olmak” için yola çıktım.

Bana “bağımsız” olarak seçim kazanılır mı? diye soruyorlar? Ben, onlara “Kırmızı Deniz Yıldızı” hikayesini anlatarak “bakın bunun için fark etti” diyorum. Eğer herkes, destek verir ve katkıda bulunursa “bütün deniz yıldızları” için fark edecektir.

Etiketler :