“Lojistik Eğitim Standartları” çalıştayının ikincisi Konya’da yapılacak

“Lojistik Eğitim Standartları” çalıştayının ikincisi Konya’da yapılacak

İlki geçtiğimiz Eylül ayında Dumlupınar Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Lojistik Eğitim Standartları" çalıştayının ikincisi 27-28 Ocak tarihlerinde Konya 'daki Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde yapılacak.

2017 yılı itibarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil ülkemizde 63 lisans (fakülte),  28 yüksekokul ve 95 ön lisans (Meslek Yüksek Okulu) olmak üzere toplam 186 farklı lojistik programında binlerce öğrenci eğitim görüyor. 2016 Haziran ayında Lojistik Derneği (LODER), Lojistik Eğitim Standartları oluşturma çalışmalarını başlattı. Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve sektör temsilcisinin katılımıyla 9-10 Eylül 2017 tarihlerinde Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kampüs - Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde ilk çalıştay düzenlenerek, sektörün lojistik mezunlarından beklentileri, Mesleki Yeterlik Kurumu’nun ilgili Meslek Standartları, bu beklenti ve standartları karşılayacak ders planları belirlendi. Bu çalışmalar fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu için ayrı ayrı yapıldı.

Oluşturulan ders planlarında yer alan derslerin,  içerikleri oluşturma çalışmasını içeren ikinci çalıştay Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde 27-28 Ocak 2018 tarihlerinde Konya’da yapılacak. Ders izleklerinin tamamlanmasından sonra gerçekleştirilecek faaliyetler aşağıda belirtildi:

  1. Eğitimci Niteliklerinin Belirlenmesi ve Eğitimcilerin Eğitimi

  2. Eğitim Ortamının Belirlenmesi (Laboratuvar, vd.)

  3. Referans Ders Kitaplarının Ortaklaşa Yazılması

  4. Kritik Başarı Etmenlerinin Belirlenmesi

  5. Program Performans Ölçüm Sisteminin Oluşturulması

  6. Denetim ve Raporlama Sisteminin Oluşturulması.

Etiketler :