Yüzlerce şoförle görüştü, "dünyada ilk ve tek şoför eğitim programı"na başladı

Yüzlerce şoförle görüştü, "dünyada ilk ve tek şoför eğitim programı"na başladı

Bugüne kadar 2 bin 500 depo çalışanına eğitim veren ve eğitimlerine devam eden O2 Lojistik Yönetim Danışmanlık Kurucusu ve Lojistik Yönetim Danışmanı Oruç Kaya, “Depoculara yönelik eğitim programım gibi yine dünyada ilk ve tek olan şoför eğitimlerine başladım. “Sadece Şoför Değilim” eğitim programını oluştururken onlarca şirketle ve yüzlerce şoförle görüştüm. Eğitim sonunda şoförler çalıştığı şirketin müşteri memnuniyeti politikasına ve rekabet gücüne etkisi ve katkısı için hemen uygulanabilecek bilgilere s

ÖZEL HABER -O2 Lojistik Yönetim Danışmanlık Kurucusu ve Lojistik Yönetim Danışmanı Oruç Kaya, “Depocuya Kız VermezlerMİŞ” ve “Su Gibi Ol” eğitim programları ile bugüne kadar 2 bin 500 depo çalışanına eğitim verdi ve eğitim vermeye devam ediyor. Depoculara yönelik uzun yıllardır verdiği eğitimin dünyada ilk ve tek olma özelliğine sahip olduğunu söyleyen Oruç Kaya, aynı şekilde yine dünyada ilk ve tek olan şoför eğitimlerine başladığını söyledi.

“MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ DEPOCULARIN VE ŞOFÖRLERİN PERFORMANSINA BAĞLI”

“Sadece Şoför Değilim” eğitim programı ile depocu ve şoförlerin artık çok daha fazla müşteri memnuniyetine ve rekabet gücüne katkıda bulunacağını vurgulayan Oruç Kaya, “Bilindiği gibi depo ve nakliye operasyonları, lojistiğin en önemli iki unsurunu oluşturuyor. Bu iki operasyonun başarısı yani müşteri memnuniyeti, bunları sahada yapan kişilerin (depocular ve şoförler) performansına bağlı.

Depocular ve şoförler, ne kadar başarılı ise bu iki operasyon, o kadar başarılı oluyor. Her iki operasyon için robotlar veya otonom teknoloji ticarileşene kadar yani her yerde kullanmaya başlayıncaya kadar depocular ve şoförler, bu başarı için çok önemli” dedi.

“SADECE ŞOFÖR DEĞİLİM” EĞİTİMİ TEMMUZ AYI İTİBARİYLE İLK OLARAK FASDAT ŞOFÖRLERİNE VERİLMEYE BAŞLANDI

“Sadece Şoför Değilim” eğitim programının hazırlığının yaklaşık 2 yıl sürdüğünü belirten Kaya, “Sadece Şoför Değilim programını 2018 yılının başından itibaren eğitimi tanıtıyorum. Temmuz ayı itibariyle ilk olarak FASDAT’a eğitim verilmeye başlandı ve eğitim takvimine göre Kasım ayının ortasında bitireceğiz. Bu eğitimi şu anda gruplar halinde FASDAT’ın şoförlerine veriyoruz. Hem eğleniyoruz hem de onlara sadece şoför olmadıklarını gösteriyorum. Onlar da çok keyif alıyor. Eğitime ilgi çok yüksek. Bu vesile ile FASDAT Üst Yönetimine ve FASDAT Lojistik Müdürü Sayın Bülent Karakoyunlu Bey’e çok teşekkür ederim. Bülent Bey, bu eğitime inandı ve ekibine verilmesini istedi. Hem şoför meslektaşlarımın hem de Bülent Bey’in eğitimden memnun olduğunu biliyorum. Bu eğitim, şu anda gruplar halinde toplam 250 şoför meslektaşımıza veriliyor” diye konuştu.

“ONLARCA FİRMA YÜZLERCE ŞOFÖRLE GÖRÜŞTÜM”

Bu eğitim programının içeriği ve içindeki uygulamaları O2 Lojistik Yönetim Danışmanlık olarak kendilerinin geliştirdiğini ifade eden Kaya, eğitimin içeriğini hazırlarken hem profesyonel iş hayatındaki ve danışmanlık hizmetindeki tecrübelerini kullandığını söyledi. Kaya, “Sadece Şoför Değilim eğitim programını oluşturma sürecinde onlarca şirketle ve yüzlerce şoförle konuştuğunu kaydetti.

“DEPO OPERASYONLARI GİBİ NAKLİYE OPERASYONLARI DA ŞİRKETLERİN REKABET GÜCÜNÜ VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ DİREKT ETKİLİYOR”

Mallar, müşteri tarafından kullanılmadıkça müşteriye hiçbir fayda sağlamaz. Bunun için malların, müşterinin kullanıma sunulması yani ona ulaştırılması çok önemli hatta zaruridir. Ayrıca depo operasyonları gibi nakliye operasyonları da şirketlerin rekabet gücünü ve müşteri memnuniyetini satış, kâr ve hizmet kalitesini direkt etkiliyor” diyen Kaya şöyle devam etti: “Bu operasyonun en önemli unsuru olan şoförler, çalıştığı şirketin verdiği hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyeti sözünün, müşteride hayat bulmasını sağlar ve şoförlerin her davranışı, şirketin davranışı ve profesyonelliği olarak algılanır. Kısacası şirketin müşteriye ve üçüncü şahıslara karşı yüzü olan şoförler, bu sürecin en güçlü veya en zayıf parçası olarak müşterinin memnuniyetini ve rekabet gücünü etkileyebilir.”

ŞOFÖRLERE SADECE ARAÇ KULLANMIYOR

Depo için verdiği eğitimlerde olduğu gibi şoförlere yönelik eğitimlerde de şoförlerin müşteri memnuniyetine ve rekabet gücüne nasıl katkıda bulunabileceklerini nakliye operasyonlarına ait özel fotoğraflarla ve video filmlerle anlattığını kaydeden Kaya, şoförlere sadece araç kullanmak dışında başka şeyler de yaptıklarını gösterdiğini söyledi. Amacının lojistiğin en önemli unsuru olan depo ve nakliye operasyonlarını sahada bilfiil yapan depocular ve şoförlerin zincirin en güçlü halkası olmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Kaya, depo eğitimlerinde bunu başardıklarını, şimdi “Sadece Şoför Değilim” ile yola çıktıklarını sözlerine ekledi. Kaya, eğitim sonunda şoförlerin çalıştığı şirketin müşteri memnuniyeti politikasına ve rekabet gücüne etkisi ve katkısı için hemen uygulanabilecek bilgilere sahip olduğunu ifade etti.

Etiketler :