Mercedes-Benz Türk yöneticileri 2017 yılı otobüs pazarını değerlendirdi

Mercedes-Benz Türk yöneticileri 2017 yılı otobüs pazarını değerlendirdi

Mercedes-Benz Türk’ün otobüs yöneticileri 2017 yılının şehirlerarası ve şehirici otobüs pazarını değerlendirdi. Florya Develi Restoran’ta gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt, Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan ve Mercedes-Benz Türk Sehiriçi Otobüs Kamu Satış Kısım Müdürü...

Mercedes-Benz Türk’ün otobüs yöneticileri 2017 yılının şehirlerarası ve şehirici otobüs pazarını değerlendirdi. Florya Develi Restoran’ta gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt, Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan ve Mercedes-Benz Türk Sehiriçi Otobüs Kamu Satış Kısım Müdürü Yusuf Adıgüzel katıldı.

“2018 BELKİ TARİHİ BİR YIL OLMAYACAK AMA PAZARIN TOPARLANDIĞI BİR YIL OLACAKTIR”

Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt toplantıda yaptığı konuşmada, 12 metre ve üzeri otobüs pazarının geçtiğimiz yıl 1100 adetlerde kapandığını, bu yıl ise pazarın 600 adedin biraz üzerinde kapanacağını söyledi. Şehirlerarası otobüs pazarının bu yıl bir önceki yıla göre yüzde 50’ye yakın daraldığını kaydeden Alper Kurt şunları söyledi: “Biz bu yıl şehirlerarası otobüs pazarını 340 adet otobüs satışı ile kapatıyoruz. Şehirlerarası otobüs pazarı 2002 yılından bu yana ilk defa bu kadar düştü. Marka olarak hem şehiriçi hem de şehirlerarası otobüs pazarında hedeflerimize ulaştık. Şehiriçinde 100 adet otobüs sattık. Şehiriçi otobüs pazarı bu yıl bir önceki yıla oranla yüzde 50 büyüdü ve yılı 1000 adetlerde kapattı. 17 Ocak’ta Yeni Tourismo’nun Türkiye tanıtımını gerçekleştireceğiz. Yeni Tourismo bize 2018 yılında güç katacaktır. Özellikle turizm segmentinde pazarın gelecek yıl artacağını düşünüyoruz. 2018 belki tarihi bir yıl olmayacak ama pazarın toparlandığı bir yıl olacaktır.”

“OTOBÜS SEKTÖRÜNDE BİREYSEL MÜŞTERİ FAZLA KALMADI”

Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu da yaptığı açıklamada, 12 metre ve üstü şehirlerarası otobüs pazarının bu yıl yüzde 47 oranında daraldığı hatırlattı. Şehirlerarası otobüs pazarında asıl küçülmenin tekil müşterilerde görüldüğünü kaydeden Burak Batumlu, “Biz 5 adet ve üstü otobüs satış yaptığımız müşterilerimize filo, 5 adedin altındakilere ise tekil müşteri diyoruz. Tekil müşteride pazardan daha fazla düşüş yaşandı. Yani bireysel müşteri çok fazla kalmadı. Döviz kuru, akaryakıt fiyatları artarken bilet fiyatları artmadı. Bu durum bireysel müşteriyi etkiledi. Kurumsal müşteriler ise kendi araç parklarını korumaya çalıştı” dedi.

“GELECEK YIL PAZARIN YÜZDE 25 BÜYÜMESİNİ BEKLİYORUZ”

 Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan ise 2018 yılında pazarın bu yıla oranla yüzde 25 büyümesini beklediklerini söyledi. Murat Kızıltan, “Turizm sektörüne yönelik otobüs pazarında çok ciddi oranda daralma yaşandı. 12 metre ve üstü otobüs pazarında turizm taşımacılığının payı yüzde 20-25 oranındayken yüzde 5’lere kadar düştü. Biz diyoruz ki, 2018’de turizmde artış olacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

“2018’DE ŞEHİRİÇİ OTOBÜS PAZARI DAHA GÜZEL OLACAK”

Mercedes-Benz Türk Sehiriçi Otobüs Kamu Satış Kısım Müdürü Yusuf Adıgüzel de konuşmasında, bu yılı şehiriçi otobüs pazarının 1000 adetlerde kapandığını kaydetti. Bu yıl şehiriçi otobüs pazarında 100 adet satış gerçekleştirdiklerini kaydeden Yusuf Adıgüzel, 2018 yılının daha iyi olacağını belirtti.

1970 YILINDAN BU YANA TOPLAM 39 BİN 874 ADET OTOBÜS İHRAÇ ETTİ

Mercedes-Benz Türk,  yarım asırlık tarihinde 80 bini aşkın otobüs üretimi gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk, bugüne kadar otobüs üretimine 460 milyon euro yatırım yaptı. Türkiye’nin en büyük otobüs ihracatçısı konumunda olan Mercedes-Benz Türk, otobüs üretiminin yüzde 80’inden fazlasını başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere Saint-Denis’ten Angola’ya, Gana’dan İtalya’ya, Mısır’dan Çin’e kadar 70’in üzerinde ülkeye ihraç ediyor ve şirketin otobüs ihracat hacmi, ilk ihracatın yapıldığı 1970 yılından bu yana toplam 39 bin 874 adede ulaştı. Türkiye’nin en büyük otobüs fabrikası olan Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda, şehirlerarası otobüsler Travego, Intouro, Tourismo ve Setra UL business modelleri ile şehiriçi otobüsü Conecto Solo ve Conecto Körüklü üretiliyor.

MERCEDES-BENZ TÜRK 2018 HEDEFLERİ

Mercedes-Benz Türk, tüm üretim tesislerinde güçlü bir alt yapı kurarak Endüstri 4.0 alanında projeler hayata geçiriyor. Endüstri 4.0 yatırımları kapsamında otobüs üretimi alanında RFID (Radyo Frekans Kimliği) etiketleri ile araçları takip eden Mercedes-Benz Türk, bu teknolojiyi daha da ileri taşıyarak imalat ile lojistik açıdan verimliliğini arttırmayı planlıyor. 2018 yılında İstanbul’da Sanal Gerçeklik ve Arttırılmış Gerçeklik Yetkinlik Merkezi açmayı planlayan şirket, bu merkezden Daimler’in tüm otobüs lokasyonlarına hizmet verecek. Mercedes-Benz Türk, ana şirketi Daimler AG’nin CASE stratejisi kapsamında yatırım ve çalışmalarını 2018 yılında da sürdürmeyi planlıyor. Bağlanabilen (connected), otonom sürüş imkânı sunan (autonomous driving), paylaşımlı (shared) ve elektrikli (electric drive systems) araç üretiminin baş harflerinden oluşan CASE, üretimde kademeli olarak devreye alınıyor. 2017 başlangıcı itibarı ile binek araçlarının tamamını “bağlantılı” duruma getiren şirket, 2018 yılında otobüslerini bu sisteme entegre ederek müşterilerine farklı mobil servisler sunmayı hedefliyor.

MERCEDES-BENZ TÜRK, ŞEHİRLARARASI OTOBÜSÜ TOURISMO’YU YENİLİYOR

Türkiye otobüs pazarının lideri olan Mercedes-Benz Türk, yenilediği ürün gamıyla da 2018 yılında sektörde öncü marka olma konumunu sürdürmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Ocak 2018’de yenilenen Mercedes-Benz Tourismo otobüslerin Türkiye lansmanı yapılacak. Mercedes-Benz yeni Tourismo’nun dünya lansmanı ise Haziran 2017’de Brüksel’de yapılmıştı. Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen ve yeni yıla güçlü bir giriş yapmaya hazırlanan yeni Tourismo’da tasarım, güvenlik ve konfor alanında birçok yenilik mevcut. Kendi segmentindeki otobüslerden çok daha güvenli, ekonomik ve konforlu olan yeni Toursimo’da ilk olarak aracın arka tarafındaki asimetrik tasarım, aerodinamik optimizasyon ve ağırlık azalması, ön çarpılma koruyucusu, yenilenen kokpit ve yenilenen klima sistemleri dikkat çekiyor. 11 yıl sonra yenilenen yeni yıldızın sadece tasarımı değil, aynı zamanda boyutlarında da değişiklikler gerçekleştirildi. Hem şehirlerarası hem de turizm segmenti için 41 koltuktan 54 koltuğa varan kapasiteye sahip. 

Etiketler :