100 bin paletlik depoyu drone ile 8 saatte sayıyoruz

100 bin paletlik depoyu drone ile 8 saatte sayıyoruz

Kubera Asia Türkiye Akıllı Çözümlerin Uzmanı Ali Yıldırım, “100 bin paletlik bir lojistik deposunu 200-300 kişi 3-4 günde ancak sayabilir.  UVL Robotics olarak biz ise 100 bin paletlik bir yerin sayımını 8 saate kadar indiriyoruz” dedi. 

ÖZEL RÖPORTAJ - Openevent tarafından Drone Teknolojisi ile Depo Sayımı paneli düzenlendi. Panele UVL Robotics Kurucu&CEO’su Evgeny Grankin Satış Direktörü Ilya Ivanov, Baş Mühendis Nikolay Bystrov, Kubera Asia Türkiye Kurucu&CEO’su Maxim Cotur, ve Kubera Asia Türkiye Akıllı Çözümlerin Uzmanı Ali Yıldırım drone ile depo sayımı hakkında bilgi verdi. Panel sonrasında bir araya geldiğimiz Kubera Asia Türkiye Akıllı Çözümlerin Uzmanı Ali Yıldırım, UVL Robotics’in 2017 yılında faaliyete geçtiğini ve Dünyada 50’den fazla müşterisi olduğunu belirtti. 

“DRONE KULLANARAK SAYIMLARDAKİ HATAYI SIFIRA İNDİRİYORUZ”

UVL Robotics olarak bu yılın başında Türkiye’de faaliyete başladıklarını anlatan Ali Yıldırım, her sektörde olduğu gibi lojistik sektöründe de teknoloji kullanımının önemli olduğunu ifade etti. Özellikle depo sayımında insan hatasından kaynaklanan hataları drone teknolojisi ile sıfıra indirdiklerini kaydeden Yılıdırım, “10 bin paletlik bir lojistik deposunun sayımını 1 saatte yapabiliyoruz. Dronlarımız paletlerin yanına geldiğinde paletteki barkodu okuyor ve bu barkoddaki bilgileri lojistik firmasının sistemine aktarıyor. Sistemimiz tamamen güvenli bir sistemdir ve hata oranı sıfırdır” dedi. 

SAYIMLARDA İNSAN FAKTÖRÜ

“Dronlarla sayım yaptığınızda her bir palet için 5 saniye kadar zaman gerekiyor.” diyen Ali Yıldırım, insanlarla yapılan sayımlarda ortalama yüzde 5 hata yapıldığını ve UVL Robotics’in drone teknolojisi ile yapılan sayımlarda hatanın sıfır olduğunu vurguladı. Yıldırım, “İnsanların yaptığı her bir hata maliyet oluşturuyor. En kötüsü mal bulunamadığı zaman zarar hanesine yazılır. Biz ise bu maliyetleri ortadan çıkartıyoruz. En önemliside güvenlik konusu, çünkü sonuçta insanın hayatından daha kıymetli bir şey yoktur, ve insanları sayım zamanında yüksekliklere çıkartıp hayatlarını riske atmak zorunluğu çok üzücü bir durumdur” diye bilgi verdi. 

TEK DRONE SAATTE 600-700 PALET SAYABİLİR

 “UVL Robotics olarak bizim ana özelliklerimiz hız, netlik ve güvenlik. Bu yılın başında faaliyete başladığımız Türkiye’de birçok firma ile görüşmelerimiz sürüyor. Bazı firmalarla işbirliği yapma aşamasındayız. Dünya’da 50’den fazla müşterimiz var. Biz burada insan hatalarından kaynaklanan kayıpları sıfıra indiriyoruz. Tek drone saatte 600-700 palet sayabilir. Müşteri derse ki, biz 100 bin paletlik depoyu 8 saatte saymak istiyorum. Biz o zaman drone sayısını artırıyoruz ve müşterinin bu sayım talebinizi yerine getiriyoruz. Ben 1 saatte bitirmek istiyorum diyorsanız biz onu da yaparız. Depolarda koridorların geniş ya da dar olması bizim sayım yapmamıza engel değil. Dünyada benzer sistemler var ama bizim gibi iş modelleri başka kimsede yok. UVL Robotics ile birlikte Türkiye pazarında büyük fırsatları görüyoruz ve yer almak istiyoruz.”

 

Etiketler :