Kordsa, 4. Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

Kordsa, 4. Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

“Yaşamı Güçlendirme” misyonuyla faaliyet gösteren Kordsa, 2017 yılında sergilediği sosyal, ekonomik ve çevresel performansını inceleyen dördüncü Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Kordsa, bu rapor aracılığıyla paydaşları için ekonomiye, çevreye ve topluma etkilerini yönetme konusunda attığı ölçme, izleme ve iyileştirme adımlarını değerlendirme imkanı da sunuyor.

Lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusu olarak Amerika’dan Asya Pasifik’e kadar geniş bir coğrafyada hizmet veren Kordsa, “Yaşamı Güçlendirme” misyonu ile müşterileri, çalışanları, paydaşları ve içinde yer aldığı toplumlara katma değeri yüksek yenilikçi güçlendirme çözümleri sunarak sürdürülebilir değer yaratmayı hedefliyor. Kordsa’nın dördüncü Sürdürülebilirlik Raporu da şirketin faaliyet gösterdiği 4 kıtadaki tesislerindeki Ar-Ge çalışmalarını, yenilikçi ürün, teknoloji ve proseslerini ayrıntılı olarak ele alırken, tedarikçi ve müşteri ilişkilerini detaylı olarak inceliyor ve enerji emisyonu, atık ve su yönetimi ile biyolojik çeşitlilik konularında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi sunuyor.

Raporda Kordsa, sürdürülebilir büyüme için 2017 yılı içerisinde yaptığı yatırımlara da yer verdi. 2016 yılında devreye alınan Türkiye’nin ilk sanayi-üniversite iş birliği modeli olan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi yatırımı ardından Kordsa, 2018 yılında sürdürülebilir bir gelecek için büyük önem taşıyan kompozit teknolojisi yatırımlarına, Amerika’da yapılan iki büyük satın alma ile devam etti. Ticari havacılık sektörüne ileri kompozit malzemeler sağlayan Fabric Development Inc. (FDI), Textile Products Inc. (TPI) ve Advanced Honeycomb Technologies şirketlerini 100 Milyon ABD doları yatırım ile satın alırken lastik ve inşaat güçlendirme alanlarında da yatırımlarına devam etti.

Ar-Ge’yi ve inovasyonu iş süreçlerinin temeline koyan Kordsa, 2017 yılında Ar-Ge çalışmaları kapsamında toplam patent portföyünü yaklaşık yüzde 60 oranında artırarak kapayan ve devam eden projelere 2017 yılında 75 milyon TL bütçe ayıran Kordsa, yenilikçi ürünlerden 45 milyon ABD doları satış geliri elde etti. 2017 yılında, emisyon yönetimi, atık geri dönüşümü, atık bertarafı, danışmanlık ve eğitim alanlarında olmak üzere yaklaşık 200 bin dolar tutarında çevresel yatırım yapan Kordsa, malzemelerin yeniden kullanımı sonucunda 1,21 milyon dolar tasarruf sağladı.

Etiketler :