Teknoloji devi Lenovo'nın çevreci yaklaşımı

Teknoloji devi Lenovo'nın çevreci yaklaşımı

Teknoloji devi Lenovo, geri dönüşüm, enerji tasarrufu ve üretimde geri dönüşümlü materyal kullanımı gibi birçok alandaki çalışmalarıyla dünyaya ve çevreye karşı sorumluluğunu yerine getiriyor.

Bilgisayar üreticisi Lenovo, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü çevre konusunda yaptığı çalışmaları güçlendirerek kutluyor. Şirket, çevre konusunda üzerine düşen sorumlulukları hassasiyetle yerine getiriyor ve bu konuda yaptığı çalışmaları günden güne arttırarak devam ediyor.

Lenovo, ürünlerindeki enerji verimliliğinde geri dönüştürülebilir paketlere kadar birçok alanda yaptıklarıyla çevre konusunda hassasiyetini ortaya koyuyor. Örneğin Lenovo markalı ürünler 2008 yılından beri yüzde 100 geri dönüştürülebilen paketlerde tüketiciye sunuluyor. Şirket, aynı zamanda yaklaşık 50 sayfaya yakın olan ürün kullanım kılavuzlarını da yeniden düzenleyip tasarladı ve tek bir sayfaya sığdırdı. Bu yenilikçi tasarım sayesinde yılda 350 milyon adet kağıt tasarrufu sağlanıyor.

Lenovo ürünleri ile ilgili bir başka dikkat çeken çevreci yaklaşım da masaüstü bilgisayar kasaları gibi ürünlerin büyük kısmının geri dönüştürülen plastik, cam gibi materyallerden üretilmesi. Lenovo, ürünlerinde “Düşük Isılı Lehim” tekniğini de kullanıyor. Bu sayede önceki lehim tekniklerinde kullanılan maksimum sıcaklığı 70 santigrat derece düşürerek büyük bir tasarruf da yaratmayı başarıyor.

Etiketler :