Crafter’ın okul ve servis versiyonu Türkiye pazarına sunuldu… İşte satış fiyatı

Crafter’ın okul ve servis versiyonu Türkiye pazarına sunuldu… İşte satış fiyatı

Volkswagen Ticari Araç, Crafter’ın okul ve servis versiyonunu İzmir Çeşme’de tanıttı. 16+1 ve 19+1 servis ve okul versiyonu ile pazara sunulacak olan Crafter, Mayıs ayı başında 245 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 

Yeni Volkswagen Crafter’ın okul ve servis versiyonu İzmir Çeşme’de düzenlenen bir organizasyonla tanıtıldı. Test sürüşü de gerçekleştirilen Yeni Crafter’ın tanıtımı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, Yeni Crafter’ın yüzde 100 Volswagen ve tüm genlerinin Volkswagen Ticari Araç Fabrikası tarafından oluşturulduğunu söyledi. 

CRAFTER MÜŞTERİ BEKLENTİ VE İHTİYAÇLARI DİKKATE ALINARAK GELİŞTİRİLDİ

Yeni Crafter’ın değişen ve gelişen müşteri beklentilerini karşılamak için çok uzun bir hazırlık evresinin olduğunu ifade eden Tolga Senyücel, bu hazırlık evresinde fabrika tarafından Crafter’ın en çok satıldığı pazarlarda müşteri beklentilerinin dikkate alındığını kaydetti. Pazarların ihtiyaçları fabrika tarafından masaya yatırıldığını ve ortaya Yeni Crafter’ın çıktığını anlatan Tolga Senyücel şunları söyledi: “Volkswagen Ticari Araç Türkiye olarak C-D yani Crafter’ın olduğu segmentte yüzde 10’lara varan pazar payına sahiptik. En çok sattığımız yılda 6 bin 500 adetlere ulaştık. Hafif ticari araç sektörü bugünkü ekonomik koşullarda eski derinliğe sahip değil. Ama biz yine de bu koşullara rağmen bu yılın geri kalan 6-7 ayında yüzde 6-7 pazar paylarına ulaşmayı arzuluyoruz. 2020 yılında Crafter’ın ürün gamının tamamlanması ile ve ümit ediyoruz ki ticari araç ve tüm pazarların toparlanması ile hedeflediğimiz yüzde 10 pazar payına ulaşacağız.”

LİDERLİK

Volkswagen Ticari Araç’ın 1949 yılından bu yana üretim yaptığını hatırlatan Senyücel, 70 yıldır üretim yapan çok deneyimli bir marka olduklarını vurguladı. Volkwagen Global markasının ise tüm segmentlerin toplamında dünya lideri olduğunu belirten Senyücel, kendilerinin de Volkswagen Ticari Araçlar olarak aynı liderliği Türkiye’de devam ettirmek istediklerini ifade etti. 

“HEDEFİMİZ YÜZDE 6-7 PAZAR PAYINA ULAŞMAK”

Volkswagen’in Crafter’ı 1975 yılından bu yana ürettiğini belirten Senyücel, “Biz bugün Crafter’ın okul ve servis versiyonlarını tanıtımı için bir araya geldik. Crafter’ın Panelvan ve Pick-up versiyonları geçen yıl satışa çıkartıldı. Crafter okul ve servis versiyonu ile bu yıl ticari araçta varlığımızı güçlendirerek yüzde 6-7 pazar paylarına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. 

Volkswagen Ticari Araç Pazarlama Müdürü Taner Kozlan da yaptığı sunumda, ticaretin sürekli değiştiğini ve ticarette kalıcı olmak için ürünlerin değişime ayak uydurması gerektiğini söyledi. Ticarette kullanılan sistemlerin ve markaların sürekli değiştiğine dikkat çeken Taner Kozlan, bununla birlikte alışveriş metotlarının da değiştiğinin altını çizdi. Dünyadaki bu değişimin otomotiv sektörünü de etkilediğini kaydeden Taner Kozlan, özellikle son dönemde elektrikli araçlar ve otonom araçların sektörde ön plana çıktığını anlattı. 

Ticaret değişirken biz de değişiyor. Değişen ihtiyaçlara çözüm üretiyoruz” diyen Kozlan, Crafter’ın 1975 yılında LT 1 başlayan Crafter’ın bugün 4. versiyonunu tanıttıklarını söyledi. 

YÜZDE 10 PAZAR PAYI HEDEFİ

Geçtiğimiz yıl Crafter Panel ve Pick-up’ın pazara sunulduğunu hatırlatan Kozlan, Türkiye’de satılan 4 ticari araçtan 1’inin C-D yani Crafter’ın bulunduğu segmentte satıldığını anlattı. Volkswagen Ticari Araç olarak Türkiye pazarında 2015 yılında C-D segmentinde yüzde 9.1 pazar payına ulaştıklarını söyleyen Kozlan hedeflerinin yüzde 10 pazar payına ulaşmak olduğunu kaydetti. 

KONFOR VE GÜVENLİK 

Yeni Crafter’ın konforlu ve güvenli yolculuk sunduğunu söyleyen Kozlan, “Yeni Crafter’da hem sürücüye hem de yolcuya konforlu koltuk sunuyor. Yeni Crafter’da servotronik direksiyonu standart olarak sunuyoruz. Önden ve arkadan üflemele kliması mevcut. Ayarlanabilir 2 farklı renk tavan aydınlatması bulunuyor. Bunlar mavi ve beyaz renk aydınlatma. Şoför isterse gece ışığı yüzde 30 oranında kısabiliyor. Konfordan ve güvenlikten ödün vermedik. Araçta yeni güvenlik sistemini standart olarak veriyoruz. Rüzgar savrulma önleme asistanı, acil fren desteği, şerit takip sistemi, uzun var asistanı standart. 80 kilometre hıza ulaştığında araç otomatik olarak farları ayarlıyor. Karşıdan araç gelmiyorsa uzun farları, geliyorsa kısa farları yanıyor. Ayrıca 8 ileri tam otomatik vites seçeneği sunuyoruz. Segmentide ilk 4Motion (4 çeker seçeceği) mevcut. Yüzde 100 VW AG onaylı üst yapıya sahibiz. Üst yapı ile ilgili yerli üreticilerle çalışıyoruz. Ayrıca iyileştirilmiş aerodinamik yapı, 3 sıra krom en ızgara, köşe aydınlatmalı sis farları, led ön farlar ve led gündüz sürüş farları Yeni Crafter’da mevcut” dedi.

16+1 VE 19+1 VERSİYONU İLE PAZARA SUNULACAK

Yeni Crafter’ın 2 litre 177 PS-410 Nm ile sınıfının en güçlüsü olduğunu söyleyen Kozlan, araçların yeni okul mevzuatına uygun olduğunu belirtti. Kozlan, “Araç içinde artık her koltukta sensörler var. Otomatik yükseklik ayarlı, 3 noktadan gergili emniyet kemeri mevcut. Pazara bu yıl iki versiyonla giriyoruz. Servis ve okul araçların 16+1 ve 19+1 versiyonlarını pazar sunacağız. Her versiyonumuzda otomatik vites mevcut. Önden çeker versiyonumuz da pazara sunacağız.” diye konuştu. 

245 BİN TL’DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATIŞA SUNULACAK

Bu yıl yaklaşık 1000 adet Crafter satmayı hedeflediklerini söyleyen Kozlan, gelecek yıl ilk etapta 3 bin, daha sonra da daha yüksek adetli satış amaçladıklarını kaydetti. İlk kez bu kadar genç bir ürün gamına sahip olduklarını söyleyen Kozlan, Yeni Crafter’ın 245 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını söyledi. Mayıs ayı başında satışların başlayacağını ifade eden Kozlan, ayrıca eski Crafter kullanıcılarına takas desteği sunacaklarını sözlerine ekledi.

YENİ CRAFTER'IN ÖZELLİKLERİ....

Yeni Crafter’da sadece yolcu konforu değil sürücü konforu ön planda

Yeni Crafter’ın öne çıkan konfor öğelerinin başında sürücü koltuğu geliyor. Crafter’ın sürücü koltukları müşteri istek ve beklentileri doğrultusunda iki farklı model olarak sunulmakta. Yeni Crafter’ın Highline modelinde kendi segmentinde ilk kez sunulan AGR Sertifikalı, 14 farklı yöne ayarlanabilen, sırt, bel, baldır desteği gibi birçok konforlu kullanım özelliği sunan, sürücü ağırlığına göre ayarlanabilir süspansiyonlu “Ergo Comfort” adında sürücü koltuğu bulunmakta.  

İki farklı donanım: Comfortline ve Highline

Yeni Crafter Okul ve Servis, Comfortline ve Highline donanım seviyelerinde satın alınabilecek. Birçok güvenlik ve konfor özelliğinin standart olarak sunulduğu Comfortline donanım seviyesi dışında, müşteri istek ve beklentileri doğrultusunda oluşturulmuş Highline donanım seviyesinde ise Composition Media radyo, Led Farlar ve Led Gündüz Sürüş Farları ile ErgoComfort Körüklü Sürücü Koltuğu standart olarak sunuluyor. 

Sınıfının en güçlü motoru 

Sınıfının en güçlü motoruna sahip Yeni Crafter, 2.0 litre hacimli turbo dizel motorla satışa sunuluyor. Türkiye pazarında kendi segmentinde ilk olan 2.0 litre hacimli turbo dizel motor 177 PS güç üretirken 410 Nm tork sağlıyor. Volkswagen Ticari Araç tarafından Yeni Crafter için ticari hayatın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak özel olarak tasarlanmış, dayanıklı ve uzun ömürlü motor, yüksek performansı, düşük yakıt tüketimi ve yüksek çekiş gücü ile öne çıkıyor. 

Servotronik direksiyonla kolay manevra kabiliyeti 

Yeni Crafter’da standart olarak sunulan servotronik direksiyon, şehir içinde kolay manevra yaparak rahat kullanım ve park etmede kolaylık sağlıyor. Direksiyon düşük hızlarda yumuşayarak kolay bir sürüş sağlarken, yüksek hızlarda da sertleşerek kullanıcının ani hareket yapmasını engelleyip sürüş güvenliğini artırıyor. 

Yüzde 100 Volkswagen AG onaylı üst yapı

Yeni Crafter’ın en önemli özelliklerinden biri de üst yapı çalışmalarının bizzat Türkiye’de geliştirilmiş olması. Yeni Crafter’ın üstyapı çalışmaları Doğuş Otomotiv garantisi altında Türkiye’de gerçekleştiriliyor. Otomotiv sektöründe kendi konularında uzman ve deneyimli birçok yerli yan sanayi ile Volkswagen kalitesinde ürünler geliştirilerek aynı zamanda ülke ekonomisine de katkıda bulunuluyor. Sektör ihtiyaçları ve müşteri beklentileri göz önüne alınarak yapılan ürün geliştirmeleri neticesinde, sürücü ve yolcuların konforlu seyahat etmesini sağlayan birçok yeniliğe imza atılıyor.

8 ileri otomatik vites seçeneği

Yeni Crafter tarafından sunulan 8 ileri otomatik vites seçeneği, yakıt tüketimini azaltan, hızlı ivmelenme sağlayan, yumuşak ve sarsıntısız vites geçişi sunuyor. Kullanım kolaylığı ve sağlamlığı ile öne çıkan bu şanzıman Yeni Crafter modellerini şehir içi yolculuklar için çok uygun bir araç haline dönüştürüyor.

İleri teknoloji sürücü destek sistemleri

Yeni Crafter, segmentinin üstünde ileri teknoloji ve güvenlik donanımları sunuyor. En son teknolojiye sahip aktif ve pasif güvenlik sistemleri kaza riskinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Standart olarak sunulan İkincil Çarpışma Önleme Asistanı, kazadan hemen sonra bilinç dışı yapılabilecek hareketlerin önüne geçerek, aracı durduruyor ve ikinci çarpışmanın olma ihtimalini ortadan kaldırıyor. Rüzgar Savrulma Asistanı, özellikle viyadüklerde, fırtınalı havalarda ve yüksek süratlerde, Yeni Crafter’ın yola daha sıkı tutunmasını sağlıyor. Yorgunluk Tespit Sistemi ise, sürücünün aracı kullanımıyla ilgili parametrelerine bakarak yorgunluk durumunu tespit ediyor ve sürücüyü ikaz ediyor. Şerit Takip Asistanı, sürücünün bulunduğu şeritten farkında olmadan ayrıldığını tespit ettiğinde direksiyona müdahale ederek sürücüyü uyarıyor, olası kazaları engellemeye yardımcı oluyor. Uzun far asistanı, gece sürüşü sırasında karşıdan bir araç gelmesi durumunda uzun farları otomatik olarak kapatıp gerektiğinde tekrar devreye alarak kullanıcılara konforlu ve güvenli bir sürüş imkanı sunuyor. Hız sabitleyici ise, uzun yolda sürücünün konforunu artırmanın yanı sıra uygun hız aralığında ekonomik bir sürüş imkânı sağlıyor.  

Sınıfının en iyi aerodinamik tasarımı 

Yeni Crafter, baştan aşağı yenilenen dış tasarımıyla da dikkat çekiyor.  Highline donanımında standart olarak sunulan LED farlar, yoğun ışıklı ortamlarda dahi aracın çok rahat fark edilmesini sağlayarak, yol güvenliğini artırıyor. Yeni Crafter’ın bir önceki nesline göre yüzde 10 daha düşük olan hava sürtünme katsayısı, yakıt tüketiminin düşürülmesine katkı sağlıyor.

Düşük kullanım maliyetleri

Yeni Crafter, geliştirilen teknolojileriyle daha düşük kullanım maliyetleri sunuyor. Yüksek 2.el değeri, düşük yakıt tüketimi ve düşük bakım maliyetleri ile bu segmentin kullanıcıları için ekonomik bir ticari araç olma özelliğini taşıyor. 

Yeni okul mevzuatına uygun 

Yeni Crafter, okul servisleri mevzuatında yapılan yeni düzenlemelerle belirtilen tüm güvenlik özelliklerine sahip; yolcu koltuklarına entegre sensörler, araç dışındaki kör noktaları gösteren üç kamera, sınıfında tek olan otomatik yükseklik ayarlı, üç noktadan gergili emniyet kemeri bunların arasında öne çıkan özellikler. 

lk planda iki farklı koltuk konfigürasyonu

Yeni Crafter’ın Mayıs ayında Türkiye yollarıyla buluşan Okul ve Servis versiyonları, Ekstra Uzun Şasi ve Yüksek Tavanlı olarak, 16+1 ve 19+1 koltuk konfigürasyonlarıyla satın alınabilecek. 

Etiketler :