Renault Trucks 2019’u değerlendirdi, 2020 hedeflerini açıkladı

Renault Trucks 2019’u değerlendirdi, 2020 hedeflerini açıkladı

Renault Trucks son üç yılda pazarın daralmasına rağmen pazar payını yükseltti. 16 ton üstü ağır ticari araç pazarında pazar payını yüzde 8.8’e yükselten Renault Trucks’ın hedefi yakın gelecekte payını yüzde 10’un üstüne çıkartmak.

Renault Trucks düzenlediği bir basın toplantısı ile 2019 yılını değerlendirdi, 2020 yılı ile ilgili öngörülerini paylaştı. Renault Trucks Türkiye’nin İstanbul’daki merkezinde düzenlenen toplantıya Renault Trucks Başkanı Bruno Blin, Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine ve Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ve Renault Trucks Bayi Geliştirme ve Satış Sonrası Direktörü Özgür Fırat katıldı.

“TÜRKİYE’DE PAZAR PAYIMIZI ARTIRDIK”

Renault Trucks’ın yeni ofisinde yapılan toplantıda konuşan Renault Trucks Başkanı Bruno Blin şunları anlattı: “Türkiye’de çok yoğun bir program geçiriyoruz. Dün Mersin’deydim. 500 kadar müşterimizle bir araya geldik. Renault Trucks olarak çok iyi gidiyoruz. Pazar payımızı artırarak devam ediyoruz. Bu pazarlardan biri de Türkiye. Türkiye’de de pazar payımızı artırdık.

“MÜŞTERİLERİMİZİN İŞLERİNİ DAHA İYİ YAPABİLMELERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Biz müşterimize odaklıyız. Kendi işimize odaklıyız. Müşterimizin işini daha iyi yapabilmesi için çalışıyoruz. Bizim işimiz müşterilerimizin işlerinde daha karlı olarak çıkmalarını sağlamak. Bunun için çözümler sunuyoruz. Bunun için geleceğe yatırım yapmak gerekiyor. Bu yatırımları yapıyoruz. Lyon’da 33 milyon euro yatırım tutarlı Ar-Ge Merkezi açacağız. Bu merkezde 1.400’ün üstünde Ar-Ge mühendisi çalışacak. 2021’da açılışını yapacağız.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE AB REGÜLASYONLARI 

Önümüzdeki en önemli konulardan biri AB’nin regülasyonlarına uyum sağlama dönemi olacak. Bu çevre ile ilgili zorunluluk müşteriler için çok önemli fırsat olacak. Regülasyon, mevcut salınımları 2025’te yüzde 15, 2030’da yüzde 30 azaltmayı öngörüyor. Avrupa’da birçok şehir sıfır emisyon zorunluluğu getiriyor. Bu da bize elektrikli araçlarla ilgili kullanımı getirecek. Hali hazırda elektrikli araçlarımız var. Bütün farklı enerji kaynaklarını kullanabileceğiz enerji platformu kuracağız. Doğal olarak burada dizelin yerine elektrikli ve CNG alacak. Ancak dizel daha da kullanılacak. Elektrikli ve CNG’ye yatırım yaptığımız gibi dizele de yatırımlarımız devam edecek. 

“3.1 TONDAN 26 TONA KADAR ELEKTRİKLİ ZE ARAÇLARIMIZIN SATIŞINI YAPIYORUZ”

Dizel alternatiflerini de çalışıyoruz. 2004’ten beri doğalgazla çalışan araçlar üzerinde çalışıyoruz. Bizim CNG ürünlerimiz aynı zamanda biodizele de uyumlu ürünler. Elektrikli araçlar üzerine de çok ciddi çalışmalarımız var. Yakın gelecekte şehiriçi dağıtımda söz sahibi olmak için kesinlikle elektrikli araçlara ihtiyaç duyacağız. Elektrikli ZE ürünlerimizi geliştirmek için ciddi bir yatırım yapmaya devam ediyoruz. 3.1 tondan 26 tona kadar elektrikli ZE araçlarımızın satışı yapılmaktadır. Artan bir oranda siparişler devam ediyor. Elektrikli ürünlerle ilgili önemli hedeflerimiz var. 10 yıl önce elektrikli aracı yola ilk çıkartan marka biz olduk. Grup olarak da elektrikli araçları önemsiyoruz. 

“10 BİN ARAÇ ÖNGÖRÜLÜ BAKIM-ONARIMIN TAKİBİNDE”

Müşteri odaklı çalışmada en önemli konulardan biri müşterilerin araçlarını çalışır durumda olmasını sağlamak. Öngörülü bakım-onarım (predict) ile araç içindeki verilerden faydalanarak aracın yolda kalmasının önüne geçiyoruz. Şu an 15 Avrupa ülkesinde predict’i uyguluyoruz. 10 bin araç takip altında. 2021’de predict uygulamasını Türkiye’de de devreye alacağız. 

“RENAULT TRUCKS TÜRKİYE EKİBİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Türkiye’de her ne kadar iniş-çıkışlı pazar olsa da varlığımızı güçlendirerek devam ettireceğiz. 2019 yılı Türkiye pazarı için zor bir yıldı. Ancak buna rağmen Renault Trucks Türkiye’deki ekibimiz pazar payını artırdı. Pazar payını yüzde 5.8’den yüzde 8.8’e yükselten ekibimizi tebrik ediyorum.”

“PAZAR PAYIMIZI YÜZDE 8.8’E YÜKSELTTİK”

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, “Son 3 yıl hem benim için hem de Renault Trucks açısından çok farklı bir yolculuk oldu. Maalesef pazar bize pek yardımcı olmadı. Hatta pazar sürekli düşerek devam etti. 2019’da da 2018’e göre pazar yüzde 36 daha daraldı. Bizim için 2019’un en birinci hedefi müşterilerimize yakın olmak ve onlara destek olmaktı ve de bayi ağımızı desteklemekti. Müşteri memnuniyeti artırmak bizim öneceliklerimiz arasında yer alıyor. Son 3 yılda en fazla büyüyen marka olduk. Geçtiğimiz yıl pazar payımızı yüzde 8.8’e çıkarttık. 2019 yılı pazar payı anlamında Renault Trucks’ın bugüne kadar geldiği en iyi yer oldu. Çekici segmentinde yüzde 16 pazar payına ulaştık. T ürünümüz en fazla satılan ithal ürün oldu. 

“BİZ MÜŞTERİMİZ İÇİN EN DOĞRU SEÇİMİZ”

Bu başarımızın altında şunlar yatmaktadır. Biz bayilerimize çok yakın duruyoruz. Bayilerimiz de müşterilerimize çok yakın duruyor. Ekonomik sıkıntıya rağmen yeni müşteriler de ekledik. En dün Mersin’de Erman Ticari Araçlar bayimizin açılışını yaptık. Diğer önemli faktör ise mükemmel bir ürün gamına sahip olmamız. K serimizide de ağır madencilik sahasında birçok müşterimize satış yaptık. Bütün bu başarılar Renault Trucks Finansal Hizmetler tarafından da desteklendi. Geçtiğimiz yıl sattığımız ürünlerin yüzde 40’ını Renault Trucks Finansal Hizmetler tarafından destelendi. Son 3 yıl içinde kendi ikinci el merkezimiz de önemli başarılar gösterdi. Aynı zamanda bayi teşkilatımızın içinde de güzel bir hizmet paneli oluşturduk. Geçtiğimiz yıl her dört satıştan biri satış sonrası hizmet paketleri ile yapıldı. Bütün bu hizmetler iyi eğitimli teşkilatlar tarafından gerçekleştirildi. Biz eğitime de çok önem veriyoruz. Geçen yıl 500 kişiye eğitim verdik. Biz bugün müşteri için en doğru seçimiz.

“HEDEFİMİZ PAZAR PAYINI YÜZDE 10’UN ÜSTÜNE ÇIKARTMAK”

2020’de müşterimize yakın kalmaya devam edeceğiz. Her ne kadar ben geldiğim günden bu yana pazar sürekli küçülmeye devam etse de pazarın büyüdüğünü görmeden Türkiye’deki görevimden başka yere gitmeye niyetim yok. Hedefimiz yüzde 10’un üstünde pazar payı elde etmek. 2020’de pazarda bir gelişme göreceğimizi öngörüyoruz. Müşteriye yakın olmaya ve ürünümüzü iyi anlatmaya devam edeceğiz. Hedefimiz toplam pazarda ilk üçün içinde olmak” dedi. 

“13 LİTRELİK MOTORLU ARAÇLARIMIZI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ise, “Bu yılki hedeflerimiziden biri 13 litrelik motorlu araçlarımızı yaygınlaştırmak istiyoruz. Neden bunu yapacağız? Birincisi toplam sahip olma maliyeti. 13 litrelik motorlar yakıt tüketimi, ikinci el değeri ve daha uzun motor ömrü ile toplam sahip olma maliyetini aşağıya çekiyor. Marka imajı ve sürücü faktörü de burada önemli etken oldu.

440 litreden 520 litreye kadar motorlarımız daha düşük yakıt tüketimi ve uzun ömür sunuyor. 2020 model gamımız şunlar olacak: T460, T440, T480, T480 yüksek kabin ve T520 yüksek kabin. Yüksek kabin araçlar hem şoförler tarafından çok tercih ediliyor hem de yüksek konfor sonuyor.”

Etiketler :