Treyler pazarından yüzde 39 pay aldı, ihracatını yüzde 30 artırdı

Treyler pazarından yüzde 39 pay aldı, ihracatını yüzde 30 artırdı

Bu yıl 41.’inci yılını kutlayan Tırsan, 2017’de Türkiye treyler pazarından yüzde 39 pay alırken, ihracatını yılın ilk 11 ayında yüzde 30 artırdı. 2017 yılında Ar-Ge harcamalarını yüzde 12.5 artıran Tırsan, 2. Ar-Ge merkezinin temelini attı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Otomotiv Yan Sanayi kategorisinde Tırsan, en iyi Ar-Ge merkezi seçildi ve 1.’lik ödülü aldı. Öte yandan 1998’de Almanya Goch, 2012’de Rusya Tula’da fabrika açan Tırsan, 4’üncü üretim tesisini Almanya’nın Ulm şehrinde faaliy

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 2017’yi değerlendirdiği açıklamada, 2017 yılında sektörün çok üstünde bir performans gösterdiklerini belirterek, 41 yıldır aralıksız devam eden bu liderliğin bir anlayışın ve ortaya konan bir hedefin sonucu olduğunu söyledi. Nuhoğlu, Türkiye’nin markası olarak yola çıktıklarını, rekabeti Avrupa’ya taşıdıklarını aktardı. Türkiye’de yalın yönetimi baştan sona en iyi uygulayan şirket olduklarını söyleyen Nuhoğlu, “Yaptığımız Ar-Ge yatırımlarımız ve mühendislik çalışmamızla Avrupa’da, treylerde en yüksek teknolojiyi sunan şirketiz. Tırsan 650 Ar-Ge projesi üzerinde çalışan, 205 adet patente sahip kendi teknolojini geliştiren ve iş ortaklarına en iyi çözümleri sunan şirkettir. Tırsan önümüzdeki yıl; önemli yatırımlar, yüksek verimlilik sağlayan ürünler, kazandıran kampanyalar, kullanıcıların işini kolaylaştıran çözümlerle ses getirecek işlere imza atacak. Bu Tırsan ailesinin genlerinde var. Durgun pazarda bile durmayan bir marka olduk. Bu başarının gerçek sahipleri olan çalışanlarımıza, gösterdikleri yüksek özveri ve başarı için teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl satışlarının yüzde 50’sinden fazlasını Avrupa’ya ihraç eden Tırsan, 2017 yılının ilk 11 ayında, treyler ihracatını yüzde 30 artırdı. Ayrıca Kässbohrer, 2017’nin ilk 10 aylık döneminde, 2016 yılının aynı dönemine göre Avrupa pazarında trafiğe kayıtlı araç sayısını yüzde 34 artırdı ve bu artış oranıyla en büyük 20 firma arasında birinci oldu. Kässbohrer Fransa, Hollanda ve Belçika’da satışlarını 2 kat arttırdı. Almanya pazarında Tank/silo pazarında en büyük 3. firma durumuna gelirken, İtalya’da Tenteli perdeli ürün grubunda adetlerini yüzde 75 oranında artırmayı başardı.  Kässbohrer, Polonya’da Tank/Silo ve konteyner ürünlerinde bu ülkenin en çok tercih edilen ilk 5 treyler üreticisinden biri oldu. Avrupa frigo pazarlarında öncelikli ürünler arasında öne çıktı. Yüksek izolasyon kapasitesi ve yakıt tüketiminde yüksek tasarruflu frigo ile  2017’de Avrupa’nın en büyük ve rekabetin en fazla olduğu frigo pazarları olan; İspanya, Fransa ve İtalya’da 27 firmanın tercihi oldu.  Kässbohrer, 2017 yılında Rusya pazarındaki toplam satış adetlerini 3 kattan fazla artırarak, yılı rekor satış adedi ile kapattı.  Kässbohrer, 2017’nin ilk 10 ayındaki verilere göre,  Rusya pazarında en fazla satış yapan en büyük 5 marka arasında yer aldı. 

Etiketler :