Aras Kargo’ya ödül!

Aras Kargo’ya ödül!

Aras Kargo, Aras Akademi bünyesinde açtığı İlk Adım Okulları’nda yeni iş başı yapacak çalışanlarını eğiterek, sektördeki çıtayı yükseltiyor. Aras Kargo bu başarılı uygulamasıyla PERYÖN’ün “Fark Yaratan İK projeleri” kategorisinde ödül kazandı.

Aras Kargo, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'nin (PERYÖN) insan yönetimi alanındaki en iyi uygulamaları belirlediği 8. ödül organizasyonunda, Aras Akademi İlk Adım Okulları ile "Fark Yaratan İK Projeleri" kategorisinde ödüle layık bulundu.  

2009 yılında, Aras Akademi ile sektörde ilk kez bir eğitim platformu oluşturan Aras Kargo, çalışanlarına verdiği liderlik ve gelişim programları, mesleki ve kişisel gelişim eğitimler ile sektöründe fark yarattı. 2014 yılında da, Aras Akademi çatısı altında İlk Adım Okullarını, yeni çalışanlara özel ilk mesleki eğitim okulu olarak hayata geçirdi. İki yılda İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da olmak üzere toplam 5 tane İlk Adım Okulu açıldı. Simülasyon şubelerinin de bulunduğu İlk Adım Okullarında oryantasyon süreçlerinin etkinliğini artırılarak, çalışan verimliliği ve müşteri memnuniyetini daha üst noktalara taşıma hedefiyle eğitim veriliyor.

İstihdamda mavi yaka çalışanlarının çoğunlukta olduğu Aras Kargo, İlk adım okullarıyla çalışanlarına eğitim vermenin yanı sıra, kütüphane, langırt, inovasyon duvarı gibi sosyal ve geliştirici ortamlar sunarak kendi ekosistemini her alanda bilinçlendirmeyi ve vizyon katmayı hedefliyor.

EVRİM ARAS: “ARAS AKADEMİ VE İLK ADIM OKULLARIYLA HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, bu anlamlı ödüle sahip olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “2001 yılında işe bir şubede çalışarak başladığımda, her şeyi el yordamıyla yapıyorduk. O günlerde bu böyle olmamalı diye düşünmüştüm. Bu deneyimimden yola çıkarak, kargo sektörünün bir eğitim anlayışını benimsemesi konusunda hayal kurdum. Aras Akademi ve İlk Adım Okullarıyla bu hayalimi gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyuyorum. Ne mutlu ki bu da markamıza çok prestijli bir ödül getirdi” dedi.

Osmanlı döneminde, hatta daha da öncesinde, bu işi yapabilmek için en az 4 lisan gerektiğine dikkat çeken Aras, “O zamanlar en kalifiye insanlar kargo sektöründe çalışıyormuş. Biz de bunu hatırlayıp; hem sektörümüzü hem de işimizi yukarılara taşımak için Aras Akademi ile eğitime başladık, 100 bine yakın çalışana sahip sektörümüze öncülük ettik. Arkasından da, sektörün yeni çalışanlara özel ilk mesleki eğitim okulu olan İlk Adım Okullarını hayata geçirdik. Simülasyon şubelerinde uygulamalı eğitimlerin de yapıldığı İlk Adım Okulları’nda, işe yeni başlayan çalışanlarımıza hem kurum kültürümüzü benimsetiyoruz, hem de problem çözme tekniklerinden işyeri etiğine kadar geniş bir yelpazede eğitim veriyoruz. Bugüne kadar İlk Adım Okulları'ndan 3 bine yakın kurye ve temsilciyi mezun ettik. Şu an 4 büyük şehirde bulunan okullarımıza yenilerini eklemeyi planlıyoruz" dedi.

ARAS AKADEMİ İLK ADIM OKULLARINDA EĞİTİM

Aras Akademi İlk Adım Okulları’nda verilen bir haftalık oryantasyon eğitimi ile işe yeni başlayan Aras Kargo çalışanları öncelikle şirketi tanıyor, profesyonel iş yaşamı konusunda bilinçleniyor, hizmet detaylarını ve müşteri ihtiyacına yönelik satış yapma tekniklerini öğreniyor. Her okulda haftada ortalama 20-25 kişi eğitim görüyor. Oryantasyon süresince çalışanlara teknik bilgilerin yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği konularında da eğitimler veriliyor. Katılımcılar, iş akış sürecini de birebir deneyimliyor.

İlk Adım Okulları’nda oryantasyon eğitimi görenler, şubelerde çalışmaya başlamadan önce; genel müdürlük bölüm yöneticilerinin, kurye ve temsilcilerinin kendilerinden beklentilerini paylaştıkları; Aras Kargo’nun tecrübeli kurye, temsilci ve yöneticilerinin de deneyimlerini aktardıkları “Deneyim Paylaşımı” videolarıyla tam bir kargo profesyoneli olarak oryantasyon programını tamamlıyor. İşe başladıktan sonra ise 45 gün gözlemlenerek, verilen eğitimlerin faydalı olup olmadığı tespit ediliyor.

RAKAMLARLA ARAS AKADEMİ

-Aras Akademi İlk Adım Okulları 2014 yılından bugüne kadar 1.700’ü aşkın mezun verdi.

-Akademi 2015 yılı eğitim yaygınlık sayısı: 19.072

-2015 yılı kişi başına sağlanan eğitim ve gelişim saati: 9,29

-Online platform kullanıcı sayısı: 5.000

-Eğitim memnuniyet oranı: 4.74 / 5

-Eğitmen memnuniyet oranı: 4.58 / 5 olarak gerçekleşti.

-Kuruluşundan itibaren personel devir oranlarında ortalama 10 puan iyileşme sağlandı. 

Etiketler :