“Taşıma Hukukunda ve Taşıma Sigortalarından Kusur Kavramı” paneli düzenlenecek

“Taşıma Hukukunda ve Taşıma Sigortalarından Kusur Kavramı” paneli düzenlenecek

İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu ve İstanbul Barosu Sigorta Hukuk Komisyonu tarafından İstanbul (Çağlayan) Adliyesi Konferans Salonu’nda 3 Haziran’da “Taşıma Hukukunda ve Taşıma Sigortalarından Kusur Kavramı” paneli düzenlenecek.Panelde; sürücünün alkollü olması kusurlu hareket ettiği anlamına gelir mi? Uluslararası taşımada taşınan bilgisayar aksamının eksik teslim edilmesi taşıyıcının/taşıyanın kendi kötü hareketi veya kötü harekete...

İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu ve İstanbul Barosu Sigorta Hukuk Komisyonu tarafından İstanbul (Çağlayan) Adliyesi Konferans Salonu’nda 3 Haziran’da “Taşıma Hukukunda ve Taşıma Sigortalarından Kusur Kavramı” paneli düzenlenecek.

Panelde; sürücünün alkollü olması kusurlu hareket ettiği anlamına gelir mi? Uluslararası taşımada taşınan bilgisayar aksamının eksik teslim edilmesi taşıyıcının/taşıyanın kendi kötü hareketi veya kötü harekete eşdeğer sayılan kusuru var mıdır? Hava taşımasında, bagajın hasar ve kaybı halinde manevi tazminata hükmedilebilir mi? Sigortalının sürücüsünün trafik kurallarına aykırı davranışı nedeniyle yüzde 100 kusurlu bulunması, kasıtlı ya da ağır kusurlu olduğu anlamına gelip gelmeyeceği, malın olması gereken sıcaklıktan daha düşük sıcaklıkta taşınması ve malın varma yerinde bozulmuş olarak teslim edilmesi hali taşıyıcının / taşıyanın kusurlu davranışı sayılabilir mi, gibi birçok sorunun cevabı bulunabilecek.

Etiketler :