KCS Dış Ticaret, Automechanika Moskow’a katılacak

KCS Dış Ticaret, Automechanika Moskow’a katılacak

KCS Dış Ticaret, otomobil satış sonrası pazarında Türkiye ve dünyanın en büyük ticaret fuarı olan Automechanika’nın Rusya ayağı olan Automechanika Moskow’a katılacak.

Koçaslanlar Holding kuruluşu olan KCS Dış Ticaret, tescillenmiş kendi markası olan PAKCS ile 10 bin kaleme yakın orijinal, yan sanayi yedek parça ve sarf malzemelerini bünyesinde bulunduruyor.

KCS Dış Ticaret’in Automechanika’ya katılım hikayesi ve beklentilerinden bahseden KCS Dış Ticaret Genel Müdürü Behçet Murat Turhan, “KCS Dış Ticaret genç, ancak çok hızlı büyüyen bir şirket. Automechanika gibi dünya çapında bir organizasyona katılmadan önce bir nebze kuvvetlenmesi, tedarik, satış ve pazarlama gibi stratejilerinin oturması gerekiyordu. Bu sebeple kuruluşumuzdan beri katılmayı çok arzu ettiğimiz Automechanika’ya, katılım yılı olarak, KCS Dış Ticaret’in beşinci kuruluş yılını doldurmuş olduğu 2022 yılı olarak belirledik. Automechanika İstanbul’da da hedeflerimize ulaştığımızı gördük ve sonrasında Automechanika Moskow’a katılım planımız daha da netleşmiş oldu. KCS Dış Ticaret olarak yurtdışında katılacağımız ilk fuar, dünya için kritik bir dönem olan Rusya-Ukranya savaşına denk gelmiş olsa da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek ve kendi markamız olan PAKCS’ın tanıtımını ve uluslararası pazarlara ulaşımını sağlamayı temel hedef olarak belirledik. Geniş bir coğrafyada Türkiye’dekine benzer markalarla kara taşımacılığı yapılan Rusya, aynı zamanda Asya’dan Avrupa’ya kara nakliyesinde kilit konumda. Bizler PAKCS markamızı Automechanika Moskow’da tanıtarak bu geniş coğrafyada olası işbirliklerini kovalıyor olacağız.” dedi.

“AUTOMECHANİKA, MARKAMIZ PAKCS’IN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ”

Automechanika fuarlarının KCS Dış Ticaret açısından öneminden bahseden Turhan, “Dünya genelinde farklı kıta ve şehirlerde düzenlenen Automechanika fuarları, yedek parça sektörü için hem tanıtım hem de ticari yönden günümüzde en etkili ticari fuarlarıdır. Automechanika fuarları sayesinde deyim yerindeyse dünya küçülmüş; arz edenle, talep eden bir araya gelmiştir. Farklı coğrafyalar yakınlaşmış, sınırlar açılmış, dünya genelinde sektörümüzde ticaret hacmi yükselmiştir. KCS Dış Ticaret olarak Automechanika fuarlarını dünya geneline iyi dağılmış ve çok başarılı buluyoruz. PAKCS markamızın tanıtımı için önemli rol oynayacağı kanaatindeyiz.” diye konuştu.

“PAZARIN SUNDUĞU İMKANI DEĞERLENDİRECEĞİZ”

KCS Dış Ticaret’in yurt dışı büyüme stratejileri hakkında konuşan Turhan, “KCS, bir dış ticaret şirketi olarak kurulmuştur. Bu sebeple birinci önceliğimiz yurtdışı pazarlarda hacmimizi büyütmek; öncelikli olarak kendi markamız PAKCS’la ve diğer bütün ticari imkanlarla yurtdışı pazarlarda itibarlı, kayda değer pazar paylarına ulaşmaktır. Elbette bu bahsettiğimiz kısa zaman diliminde yapılacak bir iş olmadığının bilincindeyiz. Pazarın bize sunduğu her imkanı en iyi şekilde değerlendirme gayreti içindeyiz. Sürekliliğin, sunduğumuz ürünlerin ve hizmet kalitesinin bizleri yukarılara taşıyacağına ve orta vadede yurtdışında da satış kanalları, bayi teşkilatı olan bir yapıya dönüşeceğini öngörüyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etiketler :