1 Aralık’ta İstanbul’da toplu ulaşımın geleceği konuşulacak

1 Aralık’ta İstanbul’da toplu ulaşımın geleceği konuşulacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) öncülüğünde Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı, 1-3 Aralık tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Transist’in bu yıl ana teması 4T: Trafik (traffic), Zamanlama (timing), Dönüşüm (transform), Teknoloji (technology) olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, İETT tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı, 1-3 Aralık tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Transist’in bu yıl ana teması 4T olacak. Bu ana tema çerçevesinde toplu ulaşımda; trafik (traffic), zamanlama (timing), dönüşüm (transform), teknoloji (technology) konuları ele alınacak. 4T temasıyla sektörün geleceğinin tartışılacağı kongrede, inovatif fikirler ve yenilikçi çözümler alanında uzman kişilerce yorumlanacak, ziyaretçilerle paylaşılacak. Geçen yıllarda sektörün önde gelen üreticilerinin yeni ürün lansmanlarıyla öne çıkan fuarda, bu yıl 100’den fazla katılımcı yer alacak. Şirketler, yeni ürün ve geliştirdikleri teknolojileri sektörde karar verici konumdaki yetkililere sunma fırsatı yakalayacak. 

Kongrede; ‘Trafik Yönetimi ve Şehiriçi Ulaşımda Verimlilik’, ‘Megakentlerde Ulaşımda Zaman Yönetimi ve Veri Odaklı İnovasyon’, ‘Akıllı Teknolojiler Ulaşım Tercihlerini Nasıl Değiştirecek?’ ve ‘Sürdürülebilir Şehirler için Ulaşımda Dönüşüm’ başlıkları altında 4 panel düzenlenecek. Toplu ulaşım sektörünün sorunlarına farklı bakış açıları getirmeyi hedefleyen kongre, 2 gün sürecek ve bu yılın teması 4T ile ilgili 8 akademik oturum, 11 çalıştay gerçekleştirilecek. 11 bin metrekare alanda 100’den fazla firmanın stant kuracağı fuar üç gün sürecek. Geçen yıl 23 farklı ülkeden 5 binden fazla kişinin katıldığı Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’na bu yıl ilginin daha yüksek olması bekleniyor. Kongrede, üç çalıştayın düzenleyicisi olan İETT, fuarda da konsept otobüslerini tanıtacak ve yeni hizmetlerini anlatacak.

YARIŞMALARIN TEMASI DA 4T OLACAK

Bu yılın teması 4T, Transist bünyesinde 2008’den beri düzenlenen kısa film ve fotoğraf yarışmalarına da yansıyacak. Ödül törenleri 2 Aralık Cuma günü yapılacak. Yarışmalarda, kent içi ulaşımda tüm şekilleriyle karayolu, denizyolu ve raylı sistem entegrasyonunun, verimli kullanımının hayatımızdaki yeri ve öneminin vurgulanması bekleniyor. Her iki kategoride de birinciler dizüstü bilgisayar, ikinciler tablet pc ve üçüncüler cep telefonu ile ödüllendirilecek. 

Kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin katılabileceği Transist Proje yarışmasında; erişilebilirlik, hizmet kalitesi, sürdürülebilirlik, verimlilik, ekonomiklik, güvenli hizmet ve teknoloji uygulama başlıkları altında 7 kategori olacak. Yenilik içeren, teknolojik dışa bağımlılığı azaltan veya tamamen ortadan kaldıran, endüstriyel uygulamaya dönüşme potansiyeli olan projeler, sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışmalarla ilgili detaylı bilgilere http://transist.net/yarismalar.html adresinden ulaşılabilir.

Etiketler :