1 milyon m2 kapalı lojistik depolama alanına sahip olacağız

1 milyon m2 kapalı lojistik depolama alanına sahip olacağız

Geçtiğimiz yıl 150 milyon euro yatırım yapan, bu yıl ise 125 milyon euro yatırım yapacak olan Reysaş, şu an 800 bin metrekare kapalı depolama alanı ile sektörün lideri konumunda bulunuyor. Toplam depolama alanını 1 milyon metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Reysaş Logistics Satış ve Pazarlama Yöneticisi Gökhan Demircioğlu, “İntermodal taşımacılığa oldukça önem veriyoruz bu alanda özellikle demiryolu ve karayolu kombinasyonu yatırımlarına ağırlık vereceğiz bunun için mevcut karayolu filo ve altya

ÖZEL RÖPORTAJ - Reysaş Logistics Satış ve Pazarlama Yöneticisi Gökhan Demircioğlu, www.yesillojistikciler.com’a özel açıklamalarda bulundu. 2015 yılı genel küresel ekonominin seyri, iç ve dış gelişmeler nedeniyle belirsizliğin hakim olduğu bir yıl olduğunu söyleyen Gökhan Demircioğlu, tüm bunlara rağmen Reysaş Logistics olarak hizmet verdikleri otomotiv, FMCG gibi lokomotif sektörlerin yılı büyümeyle kapatmasının kendilerini olumlu yönde etkilediğini belirtti.

“2015 REYSAŞ AÇISINDAN OLDUKÇA BAŞARILI GEÇTİ”

Müşterileriyle genellikle 5 yıllık anlaşmalar yaptıklarında dönemsel ekonomik dalgalanmalardan etkilenmediklerini vurgulayan Demircioğlu, “Depolama alanındaki yatırımlarımızın getirisi, depo doluluk oranlarımızın tam kapasiteye ulaşması ve kendi sektörlerinin lideri yeni müşterilerimizle uzun vadeli sözleşmelere imza atarak yeni depo yatırımlarımızın başlaması sayesinde 2015 yılı genel olarak Reysaş açısından oldukça yoğun ve başarılı geçti” dedi.

Demircioğlu, Reysaş Grubu’na ait Rey Line demiryolu şirketinin de özmal vagonlar, TCDD ve uluslararası demiryolu operatörleri ile büyümesini devam ettirdiğini ve 2015’te kayda değer bir başarı sağladığının altını çizdi.

“150 MİLYON EURO YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Reysaş’ın birçok farklı sektöre hizmet sunduğunu hatırlatan Demircioğlu, şunları anlattı: “Projelere özel yeni depo oluşturma alternatifleri ve sektör liderliğimizin getirdiği bilgi birikimi ve esneklikle müşterilerimizin tedarik zincirindeki tüm taleplerine cevap vermeyi hedefliyor bu çerçevede 2015 yılında da yatırımlarımıza devam ederek yaklaşık 150 milyon euro yatırım gerçekleştirdik. Yatırımlarımızın odağında lider konumda olduğumuz lojistik depolar bulunmaktadır.  İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana’da mevcut depolarımıza ilave olarak başlattığımız inşaatlarımızla 800 bin metrekare özmal kapalı alana ulaştık. İş ortaklarımız ile yüksek iş memnuniyeti ve uzun vadeli işbirliği oluşturarak, müşterilerimizin istediği şehir ve lokasyonlarda depo yatırımları ve depo yönetim operasyonları gerçekleştirdik. Yatırımlarımızı gerçekleştirirken tüm paydaşlar için maksimum fayda, doğal kaynakların kullanımında özen ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı önceliklerimiz arasındadır. Depo  çatılarına solar paneller kurarak şebekeye bağlı elektrik üretimi  yapan  özel  sektörün  ilk firmasıyız. İzmir Torbalı depomuzun çatısı üzerinde kurduğumuz güneş enerji sistemimiz 840 kilowatt üretim kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük ‘çatı üzeri fotovoltaik enerji santrali'dir. Depo sayımızın fazlalığı ve depo yatırımlarımızın devam etmesi sebebiyle 2016 ve takip eden yıllarda da güneş enerjisi  yatırımlarımız devam edecek. Yeşil Lojistik uygulamalarımız ile birçok ödül  aldık.  Bu şekilde katma değer  yaratan, verimlilik artışı sağlayan, karbon salınımı azaltan uygulamaları sürdürme kararlılığında olacağız. Demiryolunda üstyapı ekipmanları, vagon ve istasyon yatırımlarımız oldu,  demiryolunun hem çevreci hem de dönemsel koşullardan en az etkilenen taşıma modu olması sebebiyle bu alandaki yatırımlarımız ve ilgimiz artıyor.”

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KAPALI ALAN DEPO HACMİNE SAHİBİZ”

Reysaş Grubu’nda toplam çalışan sayısının 850 kişi olduğunu belirten Demircioğlu, 2016 yılına yönelik hedeflerini ise şöyle sıraladı: “2016 yılı yatırımlarımızın sonuçlarını daha iyi görmeye başlayacağımız bir dönem olacak. İnşaatı devam eden depolarımızın tamamlanmasıyla birlikte 1 milyon metrekare kapalı alana ulaşacağız. Türkiye’nin en büyük kapalı alan depo hacmine sahip oluşumuzun yarattığı özgüven, lojistik altyapımızın getirdiği operasyonel birikim, yeni yatırım kararları almamıza imkan sağlayan güçlü finansal yapımız ve üst yönetimimizin dinamik ve girişimci vizyonu sayesinde Türkiye’de lojistik tesis yatırımı yapmak ya da mevcut yatırımlarını büyütmek isteyen yerel ve uluslararası firmalarla yeni işbirliktelikleri geliştirmek en önemli hedeflerimizden biri olacak.”

“TÜRKİYE’NİN LİDER LOJİSTİK FİRMALARI DA MÜŞTERİMİZ”

Bugün sektörde liderlik yapan çok büyük lojistik firmasının da müşterileri arasında bulunduğunu kaydeden Demircioğlu, “Her lojistikçi 100 bin euro verip bir TIR alabilir ama 70 milyon euro verip donanımlı bir depo kuramaz. Onları bir anlamda büyük yatırımdan da kurtaran bir hizmet sunuyoruz.  Lojistik sektöründeki tüm şirketler, ihtiyaç duydukları ve duyacakları depolama hizmetleri açısından Reysaş GYO’nun muhtemel müşterileridir. 2016 yılında lojistik firmalarıyla bu tarz işbirlikteliklerimizi daha da geliştireceğiz” dedi.

BU YIL 125 MİLYON EURO YATIRIM YAPACAK!

2016’da yaklaşık 125 milyon euro yatırım yapacaklarını kaydeden Demircioğlu, bu yatırımların gerektirdiği ihtiyaç oranında da istihdamda büyüyeceklerini söyledi. Orta vadede Türkiye’nin dört bir tarafında, stratejik liman ve istasyon noktaları yakınında,  A sınıfı, teknolojik donanımlı, her sektörden her ürüne uygun hizmet sunabilen depolarıyla hizmetlerini büyütmeyi amaçladıklarını ifade eden Demircioğlu, “İntermodal taşımacılığa oldukça önem veriyoruz bu alanda özellikle demiryolu ve karayolu kombinasyonu yatırımlarına ağırlık vereceğiz bunun için mevcut karayolu filo ve altyapı ağımızı ve demiryolunda ki çeşitli tip ve özelliklerde üst yapı ekipmanlarımızla entegre edeceğiz. Bunun yanı sıra kendimize ait istasyonların yatırımları ve buralarda elleçleme için özel ekipman yatırımlarıyla bu kapsamda kullanılacak özel üst yapı taşıma ekipmanları yatırımlarımız devam edecek” diye anlattı.

SEKTÖRE BAKIŞIN DEĞİŞMESİ, KARMA TAŞIMACILIĞA DAYALI ULUSLARARASI VE ULUSAL ULAŞTIRMA ALTYAPISININ KURULMASI GEREKİYOR

Türkiye lojistik sektörünün sorunlarının ne olduğuna yönelik bir sorumuzu ise Demircioğlu şöyle cevaplandırdı: “Altyapı yetersizliği, nitelikli insan kaynağının oluşturulamaması, verimlilik ve doğru alanda yatırımların gerçekleşmemesi sektörün en önemli sorunlarıdır. Çözüm noktasında devlet öncülüğü ve özel sektörün katkılarıyla öncelikle sektöre bakışın değişmesi, karma taşımacılığa dayalı uluslararası ve ulusal ulaştırma altyapısının kurulması, çağdaş lojistik köylerinin oluşturulması, eğitim yetersizliklerinin ortadan kaldırılması, mesleki ve yükseköğrenim kurumlarının kapasite ve nitelik artışının sağlanması gerekmektedir.”

Etiketler :