“1 yıl içinde 5 bin üyeye ulaşacağız, en çok üyeye sahip lojistik derneği olacağız”

“1 yıl içinde 5 bin üyeye ulaşacağız, en çok üyeye sahip lojistik derneği olacağız”

Özellikle lojistik eğitimi alan üniversitelerde yapılanan ve şu an Türkiye’nin 50 noktasında temsilcisi bulunan LOMED, bir yıl içinde 5 bin üyeye ulaşmayı ve Türkiye’nin en çok üyeye sahip lojistik derneği olmayı hedefliyor. RÖPORTAJ: Şenel Özdemir / senel.ozdemir@yesillojistikciler.com

ÖZEL RÖPORTAJ - Sektörün en genç derneği Lojistik Meslek Edindirme Derneği (LOMED), “Lojistiğe Değer Katmak” sloganı ile faaliyetlerine başladı. Üye alımlarına yeni başlayan LOMED, bir yıl içinde 5 bin üyeye ulaşmayı hedefliyor. www.yesillojistikciler.com olarak Lojistik Meslek Edindirme Derneği (LOMED) Başkanı Yalçın Şakar’a derneğin yapısı, çalışmaları, hedefleri, Türkiye’de lojistik eğitiminin durumu, lojistik mezunlarının sorunları ve benzeri konularda sorular yönelttik.

“HEDEFİMİZ 5 BİN ÜYEYE ULAŞMAK”

Yeni üye alımlarına başladıklarını ve şu an 100 üyeye ulaştıklarını söyleyen LOMED Başkanı Yalçın Şakar, bir yıl içinde 5 bin üyeye ulaşmayı amaçladıklarını söyledi. Amaçlarının kısa sürede en fazla üyeye sahip lojistik derneği olmak olduğunu ve bu potansiyele sahip olduklarını vurgulayan Yalçın Şakar, LOMED’e yüksek lisans, üniversite ve lise öğrencilerinin veya mezunlarının üye olabileceğini kaydetti. Ayrıca lojistik ile ilgili kurum ve kuruluşlar ile akademisyenlerin de LOMED’e üye olabileceğini sözlerine ekleyen Yalçın Şakar, derneği kuralı henüz bir ay bile olmadığını ancak Türkiye’nin 50’ye yakın noktasından temsilciliklerinin bulunduğunu ve bu temsilciliklerinin sayısının daha da artacağını kaydetti.

“HER YIL 20 BİN LOJİSTİK MEZUNU KPSS’YE GİRİYOR"

Şu an Türkiye’de lojistik program bulunun üniversite sayısının 71, lojistik programı bulunan meslek yüksekokulunun sayısının ise 94 olduğunun altını çizen Şakar, ayrıca açıköğretim ve uzaktan lojistik eğitimi veren kurumların bulunduğunu sözlerine ekledi. Türkiye’de şu an lojistik eğitimi alan öğrenci sayısının 60 bin civarında olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Şakar, her yıl KPSS’ye 20 bin civarında lojistik mezunun girdiğini vurguladı.

LOJİSTİK EĞİTİMİ ALANLARIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?

“Lojistik eğitimi alanların en büyük sorunu nedir” şeklindeki sorumuzu ise Yalçın Şakar şöyle cevaplandırdı: “Mezuniyetten sonra olumsuz hava ve umursamazlığın en büyük sıkıntıyı oluşturduğunu düşünüyorum. LOMED’e destek verilmesi ve dernekte hep beraber bir şeyler yapılmaya çalışılması halinde meslektaşlarımıza istihdam anlamında önemli kapıların açılacağına inanıyorum. Ayrıca bu özgüvensizliğin bir nebzede olsa azalacağı kanaatindeyim. Çünkü kurumsal firmaları da kendisine üye yapabilen derneğimiz bu firmaların insan kaynakları ihtiyacının doğması durumunda hemen harekete geçerek talebi yine kendi üyelerinden karşılayacaktır.”

Etiketler :