125 milyon euro yatırımla 2 havalimanında kapasitesini artırıyor

125 milyon euro yatırımla 2 havalimanında kapasitesini artırıyor

DHL Express, Fransa’da operasyonel kapasitesini arttırmak üzere, Paris ve Lyon havalimanlarına 125 milyon Euro yatırım yaparak, yeni gönderi aktarma merkezleri açmayı hedefliyor. DHL, Fransa’daki hacminde yaşanan yüzde 15’lik artışı karşılamak üzere, gelecek üç yıl içinde Paris-Charles de Gaulle Havalimanı’ndaki gönderi aktarma merkezinin büyüklüğünü dört katına çıkartacak. DHL Express aynı zamanda yeni bir gönderi aktarma merkezi için Lyon’daki havalimanı...

DHL Express, Fransa’da operasyonel kapasitesini arttırmak üzere, Paris ve Lyon havalimanlarına 125 milyon Euro yatırım yaparak, yeni gönderi aktarma merkezleri açmayı hedefliyor. DHL, Fransa’daki hacminde yaşanan yüzde 15’lik artışı karşılamak üzere, gelecek üç yıl içinde Paris-Charles de Gaulle Havalimanı’ndaki gönderi aktarma merkezinin büyüklüğünü dört katına çıkartacak. DHL Express aynı zamanda yeni bir gönderi aktarma merkezi için Lyon’daki havalimanı ile de görüşmelerini sürdürüyor.

DHL Express, Paris yakınlarındaki Charles de Gaulle Havalimanı’ndaki gönderi aktarma merkezine 2020 yılına kadar yapacağı 85 milyon euro yatırım ile buradaki alanını 20 bin metrekareye yükseltmeyi planlıyor. Yeni aktarma merkezi, DHL’in havalimanı yakınlarında, 2015 başında açtığı 5 bin metrekarelik alanın dört katı büyüklüğünde olacak. Yeni otomatik gönderi tasnif sisteminde yer alan konveyörler sayesinde, gönderiler uçaktan onları bekleyen özel araçlara doğrudan aktarılabilecek, böylece operasyonel süreçlerin hızı da önemli ölçüde arttırılmış olacak.

DHL Express, Charles de Gaulle Havalimanı’na yapılacak yatırımın yanı sıra, Lyon Saint Exupéry Havalimanı'nda da yeni bir gönderi aktarma merkezi inşa etmek için görüşmelerini sürdürüyor. 15 bin ila 17 binmetrekare arasında bir alana sahip olması öngörülen bu tesis için 2020 yılına kadar 40 milyon euro yatırım yapılması planlanıyor.

Türkiye’nin ihracatının yüzde 4’ünü gerçekleştirdiği Fransa, halen Türkiye’nin dünyada en büyük beşinci, Avrupa Birliği’nin ise Almanya, Birleşik Krallık ve İtalya’nın ardından en büyük dördüncü ihraç pazarı konumunda bulunuyor. DHL Express Türkiye’nin Fransa operasyonları, şirketin toplam ihracat gönderilerinin yüzde 6.4’ünü oluşturuyor. En çok gönderilen kalemler arasında, tekstil, deri, e-ticaret ürünleri, motorlu taşıt parçaları, bankacılık dokümanları, halı, sağlık ürünleri, lastik ve elektronik ekipmanlar bulunuyor.

Türkiye’nin Fransa ile güçlü ticari ilişkilerinin bulunduğunu belirten DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling konuyla ilgili, “Paris ve Lyon’daki yatırımlar DHL’in Avrupa’daki operasyonlarını ciddi ölçüde güçlendirecek. Bunun Türkiye ile Fransa arasındaki ticareti daha da geliştireceğine ve Türkiye’nin Fransa’ya olan ihracatını arttıracağına inanıyorum” dedi. 

Etiketler :