1600 kilometre menzile sahip LNG’li Stralis Türkiye’de

1600 kilometre menzile sahip LNG’li Stralis Türkiye’de

Iveco’nun Türkiye pazarına sunduğu çevreye dost LNG’li Stralis NP, en düşük karbon ayak izi sunuyor. Dizele göre 1.5 yılda maliyetini amorti ettiği belirtilen Stralis LNG’de EGR yok, OPF yok, SCR yok, rejenerasyon yok, Adblue yok.

Iveco, Türkiye’nin ilk LNG’li (Sıvılaştırılımış Doğal Gaz) çekicisi Stralis NP’yi tanıttı. Crown Plaza  Asia’da düzenlenen tanıtım toplantısına IVECO Genel Müdürü Roberto Camatta, Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, Ağır Vasıta Satış Müdürü Hakkı Işınak, Ağır Vasıta Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm, Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Er, Pazarlama Müdürü Tülay Gürler ve Sürücü Eğitim Yöneticisi Mehmet Er katıldı.

460 BEYGİR GÜCÜNE SAHİP

Iveco Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, “Biz bugün Türkiye’nin ilk LNG’li Stralis NP”yi tanıtıyoruz. Avrupa’da LNG’li araçlara oldukça ilgi var. Bu araç 460 beygiri güce sahip. Bugüne kadar üretilmiş en güçlü doğalgazlı araç. Iveco, bu beygir gücüne sahip ilk aracı pazara sunuyor” dedi.

IVECO Genel Müdürü Roberto Camatta şunları anlattı: Biz bu aracımızı Ekim ayında tanıtacaktık ancak öne almaya karar verdik. Sürdürülebilirlik ve çevrecilik konuları firmalar açısından önemli. CNH, New York Borsası’nda çevrecilik ve sürdürülebilirlik konusunda yedi yıldır lider konumda.

TÜRKİYE’DE 2 ADET LNG’Lİ IVECO KULLANILMAYA BAŞLANDI

Bugün yeni bir şeyden bahsediyoruz. Bugün Türkiye’de çevre dostu iki kamyon kullanılmaya başlandı. Bu araçları Türkiye’ye getirmekten mutluyuz. Bu araç belki az ama birilerinin bir yerden başlaması gerekiyor. LNG’nin kullanımı tek bir sektörde değil, birçok sektörde kullanılıyor.

Bir müşteri gözüyle baktığınız zaman ihtiyaç bir malı bir yerden diğer noktaya en ucuz şekilde taşımak. Bir kamyonun çevre dostu olması yetmiyor maliyet açısından da avantajlı olması gerekiyor. Farklı ve yeni bir teknoloji olduğu için dizele göre daha pahalı ama yakıt tüketimi açısından yüzde 35 daha avantajlı. Yani LNG’li Stralis yakıt tüketimi açısından da avantajlı.

Aynı zamanda güvenli bir araç olan Stralis LNG’den hiçbir şekilde yakıt çalınamıyor. Iveco Stralis LNG, maliyet avantajı sunuyor, performansı yüksek, güçlü. Eksik olan ise Türkiye’de LNG ile ilgili altyapı eksikliği var.

“20 YILDIR LNG İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Iveco 20 yıldır LNG’li araçlar üzerinden çalışmalar yapıyor. Şu an dünyada 30 binden fazla LNG’li Iveco motor çalışıyor.

“3.5 TON VE ÜSTÜ TÜRKİYE PAZARINDA 3. SIRADAYIZ”

Biz 3.5 ton ve üstü kamyonet ve kamyon pazarında şu an 3. sıradayız. Bazı eksiklerimize rağmen Türkiye pazarında 3. olmayı nasıl başarıyoruz. Iveco olarak bütün ürünlerimizi sunuyoruz.”

TARKAN ÖZYÖNÜM: “EGR YOK, OPF YOK, SCR YOK, REJENERASYON YOK, ADBLUE YOK”

Iveco Ağır Vasıta Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm, LNG’li Stralis NP ömür boyu partikül üretmiyor. Dizele göre yüzde 95 daha az karbondioksit üretiyor. LNG’li araçlarda menzil yetersizliği ve motor gücü az oluyordu. 460 biygir gücüne sahip LNG’li Stralis 1600 kilometre yol kat edebiliyor. 4x2 çekicimiz, 6 silindirli. Dingil mesafesi 3800, 40 ton yük taşıyor. EGR yok, OPF yok, SCR yok, rejenerasyon yok, Adblue yok.

YAKIT TÜKETİMİNDE YÜZDE 35 DAHA AVANTAJLI

Varolan en sessiz çekici. 71 desibele sahip. Sınıfının en iyi malzeme ve işçilik kalitesi ile sunuluyor. Dizel sistemde hangi sistem varsa hepsi aracımız üzerinde mevcut. Aracımız tehlikeli madde taşımaya uygun olduğu ile ilgili sertifaka aldı. Toplam sahip olma maliyetinde büyük avantaj sunuyor. Yakıt maliyetinde yüzde 35 avantaj sunuyor.

LNG’Lİ STRALIS NP HAKKINDA....

Şimdiye kadarki en sürdürülebilir kamyon, İngiltere’de 2017 Yılının En Düşük Karbonlu Kamyonu ödülünü kazandı. “Yeşil” lojistik için artan talebi karşılamayı hedefleyen taşımacılık firmalarına gerçek bir rekabetçi avantaj sağlamak amacıyla daha fazla güç ve verimlilik kazandırıyor.

EN SÜRDÜRÜLEBİLİR(ÇEVRECİ) KAMYON

Stralis NP 460, en zorlu görevler için gerekli gücü üretecek şekilde geliştirilmiş olan yeni IVECO Cursor 13 NP tek yakıtlı motoru sunuyor. Ayrıca, önceki modelin mükemmel sürüş konforunu ve performansını daha da geliştirmenin yanı sıra GPS tabanlı HI-CRUISE tahmine dayalı sürüş gibi yeni özellikleri de ekleyen 12 vitesli Hi-Tronix otomatik transmisyon da yeni özelliklerinden biri. IVECO’nun modüler yaklaşımı, geniş bir ürün seçeneği teklifi ve kişiye uygun özelleştirmelerde sonsuz esneklik sunuyor. Araç sadece CNG veya LNG ile ya da CNG ve LNG kombinasyonuyla çalıştırılabiliyor. Çift LNG deposu, 1600 km’ye kadar rekor bir otonomi aralığı sağlıyor. Yeni Stralis NP 460, IVECO’nun en gelişmiş yakıt verimliliği teknolojilerine ve uzun mesafe görevleri için tasarlanmış olan Hi-Way kabinlerin üstün konforuna sahip.

GEZEGENİMİZ İÇİN EN İYİ KAMYON

Stralis NP 460, içten yanmalı motorlar için en çevre dostu yakıt ve sürdürülebilir taşımacılık için günümüzdeki en olgun çözüm olan doğal gazın çevresel avantajlarını en üst düzeye çıkarıyor. Kendini kanıtlamış teknolojisi, Euro VI dizel kamyonlara kıyasla PM salınımında yüzde 99 ve NO2 salınımında yüzde 90 azalmayla (NOx gazlarının en zararlısı), yollardaki ve kentsel bölgelerdeki hava kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı oluyor. Sessiz kamyon testinde 71 dB’den az olduğu  kanıtlanan son derece sessiz çalışması, bu aracın sınırsız sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor. Stralis NP 460, sıkıştırılmış veya sıvılaştırılmış doğal gaz kullanımıyla CO2 salınımlarını

Etiketler :