1820 ünitelik özmal araç filosuyla "Milk Run Taşımacılık" gerçekleştiriyor

1820 ünitelik özmal araç filosuyla "Milk Run Taşımacılık" gerçekleştiriyor

Mars Logistics, Milk Run taşımacılık modeli ile müşterilerine planlı seferlerle depo stok yüklerini azaltarak ve tam zamanında lojistik hizmeti sunarak maliyet avantajı yaratıyor. Milk Run taşımacılık modelinde, üretici ve tedarikçi arasında düzenli ve 24 saat yapılan taşımalarla, malzemelerin konulduğu kasalar ve boş ambalajlar da geri toplanmış oluyor.OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN YOĞUN OLDUĞU ŞEHİRLERDE1820 ünitelik özmal araç filosuyla özellikle otomotiv sektörünün...

Mars Logistics, Milk Run taşımacılık modeli ile müşterilerine planlı seferlerle depo stok yüklerini azaltarak ve tam zamanında lojistik hizmeti sunarak maliyet avantajı yaratıyor. Milk Run taşımacılık modelinde, üretici ve tedarikçi arasında düzenli ve 24 saat yapılan taşımalarla, malzemelerin konulduğu kasalar ve boş ambalajlar da geri toplanmış oluyor.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN YOĞUN OLDUĞU ŞEHİRLERDE

1820 ünitelik özmal araç filosuyla özellikle otomotiv sektörünün yoğun olduğu Bursa, İzmir, İstanbul, Ankara, Manisa gibi şehirlerde Milk Run taşımacılık gerçekleştiren Mars Logistics, geniş hizmet ağı ve güçlü tedarikçileri ile hizmet sunuyor.

RENAULT’A MILK RUN TAŞIMACILIK

Milk Run sisteminde önceden planlanan rotalama sistemi sayesinde müşterilerin sevkiyat ihtiyacı karşılanırken, taşıma için kullanılan araçların kapasiteleri en etkin şekilde düzenlenmiş oluyor ve böylelikle sık yapılan sevkiyatlarda stok alanlarının daha efektif kullanılması sağlanmış oluyor. Milk Run taşımacılık sistemi ayrıca doğru ve hızlı planlama ile zamandan ve işgücünden tasarruf sağlayarak süreci verimli hale getiriyor. Otomotiv sektörünün devi Renault’ya Milk Run taşımacılık hizmeti veren Mars Logistics, her gün güncellenen düzenli yükleme hatları ile haftada 6 gün 24 saat olmak üzere günde ortalama 100-120 arası sefer gerçekleştiriyor.

Mars Logistics, bu taşımacılık modeli ile müşterilerine ayrıca yükleme veya taşıma esnasında oluşabilecek hasarları önleme, üretici tesisinde yeniden kalite kontrol işlemini ortadan kaldırma, maliyeti azaltma ve üretimi hızlandırma avantajı da sunuyor.

MILK RUN TAŞIMACILIK NEDİR?

Adını Amerika Birleşik Devletleri’nde süt dağıtımından alan ve 2000’li yıllardan itibaren Türkiye’de de uygulanmaya başlayan Milk Run taşımacılık modeli, bir araç tarafından bir program çerçevesinde çeşitli noktalardan aynı veya farklı yüklerin alınarak bir veya birden fazla noktaya teslim edilmesi ve teslimatlar sırasında boş kapların toplanması veya tüm teslimatlar tamamlandıktan sonra ters güzergâh izlenerek boş kapların toplanarak geri getirilmesi sistemine dayanıyor. 

Etiketler :