“2013’te 12 kişi ile yola çıktık, şu an 219 çalışanımız var”

“2013’te 12 kişi ile yola çıktık, şu an 219 çalışanımız var”

Ekim 2013’te 12 kişi ile faaliyete başladıklarını ve bugün firmalarındaki çalışan sayısının 219 kişi olduğunu söyleyen Evolog Lojistik Satış ve Pazarlama Müdürü Turgay Gülenç, hiç öz mal araçları hiç yokken bugün filolarında 118 araçları olduğunu belirtti. Röportaj: ŞENEL ÖZDEMİR / senel.ozdemir@yesillojistikciler.com

ÖZEL RÖPORTAJ - Evolog Lojistik, Ekim 2013’te “Evolution of Logistics/Lojistikte Evrim” mottosuyla hiç öz mal aracı olmadan 12 kişi ile yola çıktı ve 2018 yılı başı itibarıyla 219 çalışana ve 118 öz mal araca ulaştı. Lojistikteki bu başarı hikayesi Türkiye lojistik sektöründe kısa zamanda çok önemli büyümelere imza atmanın mümkün olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü Türkiye, bulunduğu coğrafi avantajı kullanırsa global ölçekte birçok lojistik markası çıkarması mümkün. Bu başarı sadece coğrafi avantaj değil elbette. Bunun arkasında lojistiği bilen, lojistikteki büyüme fırsatlarını gören bir ekibe sahip olmak gerekiyor. İşte buna en iyi örneklerden biri Evolog Lojistik... Evolog Lojistik, kuruluşunun daha 5. yılını doldurmadan 12 çalışandan 219 çalışana, sıfır öz mal araçtan 118 öz mal araca yükselmeyi başarıyor.

219 ÇALIŞAN, 118 ÖZ MAL ARAÇ

Evolog Lojistik Satış ve Pazarlama Müdürü Turgay Gülenç, www.yesillojistikciler.com’a yaptığı özel açıklamada bu başarı hikayesini şöyle anlattı: “1 Ekim 2013’te faaliyete başladık. 12 kişi ve öz mal aracımız olmadan yola çıktık. Mevcut çalışan sayısı 31 Aralık 2017 itibarı ile 219 kişi, öz mal aracımızın sayısı ise 118. Yakın zamanda yeni araç yatırımlarımız da olacak ve bu sayıyı daha da artırmayı amaçlıyoruz.” 

“İŞE 600 METREKARELİK BİR İHRACAT DEPOSU İLE BAŞLADIK, ŞU AN Kİ DEPOLAMA ALANIMIZ 11 BİN METREKARE OLDU” 

Ekim 2013’te Avrupa’ya karayolu ile başladığımız taşımacılık hizmetimize denizyolu ve havayolunu da ekledik. Bu yıl IATA Yetki belgesi sahibi olacağız. Uzmanlaştığımız alan Avrupa parsiyel karayolu taşımacılığı. Türk nakliyecileri arasında Avrupa coğrafyasının tümüne direk parsiyel karayolu servisi veren birkaç firmadan birisiyiz diyen Turgay Gülenç, 2017 yılını ve 2018 yılı hedeflerini şöyle değerlendirdi: “2017 yılında ciroda reel bazda yüzde 40 artış gerçekleştirdik. Personel istihdamında yüzde 50 artış sağladık. 2018 yılında da büyümeye devam ettirmek istiyoruz. Kendimize ait 118 aracımız var şu an itibarı ile yeni araç yatırımlarımız olacak. İşe 600 metrekarelik bir ihracat deposu ile başladık. Şu an ki depolama alanımız 11 bin metrekare oldu.” 

“ŞU ANA KADAR 12 MİLYON EURO YATIRIM YAPTIK” 

 Şimdiye kadar 12 milyon Euro yatırım yaptıklarını vurgulayan Gülenç, “Yeni kurulan bir şirket olarak iyi sayılacak bir ilerleme sağlamakla beraber hedefimiz sektörde kalıcı oyuncu olmak” dedi. 

“BİZİM İÇİN YATIRIMLARIN EN ÖNEMLİSİ İNSANA YAPTIĞIMIZ YATIRIMDIR”

Gülenç, EvoLog’un gelecek 5 yıl içinde gerçekleştirmeyi düşündüğü hedefleri şöyle sıraladı: “Gelecek 5 yıl için bu zamana kadar yaptığımız yatırımlara devam edeceğiz. Şu ana kadar İstanbul dışında İzmir, Bursa ve Denizli’de yapılandık, diğer şehirlerde de bu yapılanma ve yatırımlarımız olacak.

Araç yatırımları kadar depo yönetimi bizim için önemli kollardan bir tanesi bu konuda da yatırım planlarımız var. Ancak bizim için yatırımların en önemlisi insana yaptığımız yatırımdır.” 

TÜRKİYE’NİN LOJİSTİK ÜS OLABİLMESİ İÇİN…

Lojistik açısından dünyanın önemli çok önemli bir coğrafyasında bulunduğumuzu söyleyen Gülenç, “Avrupa ve Asya arasında bir köprüyüz. Bu bizim için bir avantaj. Örneğin, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı önemli bir yatırım. Ancak üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde limanlarımızı çok etkin kullanamadığımız düşüncesindeyim. Sadece fiziki olarak avantajlı olmamız yeterli değil. Ülkemizin bir lojistik üs olabilmesi bürokratik işleyiş, yetişmiş personel, teknolojik yatırımlar, limanların ve mevcut depolama/aktarma alanlarının yeterliliği-ulaşılabilirliği (çoğuna sadece karayolu ulaşımı var) gibi bir çok konunun birlikte ilerlemesinden geçiyor” dedi.

Etiketler :