2015’te 241 kişiyi işe alan lojistik devi 2016’da istihdam hedefini açıkladı

2015’te 241 kişiyi işe alan lojistik devi 2016’da istihdam hedefini açıkladı

Geçtiğimiz yıl 640 milyon TL ciroya ulaşan ve Avrupa’da ve Türkiye’de sinerji yaratabilecek şirket satın almayı ve ortaklık kurmayı hedefleyen Omsan Lojistik, geçtiğimiz yıl istihdamda da önemli bir başarıya imza attı. Omsan Lojistik olarak 2015 yılında 241 kişiyi işe aldıklarını ve bu alımlarla birlikte çalışan sayılarının 1700’e ulaştığını söyleyen Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, 2016 yılında çalışan sayısını yüzde 8-10 arasında artırmayı planladıklarının altını çizdi. RÖPORTAJ: Şenel Özdemi

ÖZEL RÖPORTAJ - Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, www.yesillojistikciler.com’a yaptığı açıklamada Omsan’ın 2015 yılını hedeflerine ulaşarak kapattığını söyledi ve ekledi: “Omsan Lojistik, 2015 yılını 640 milyon TL ciro ile kapattı."

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 7 STRATEJİK TEMA

Omsan Lojistik’in sektöründe her zaman yol gösterici bir rol üstlenmeyi ilke edindiğini vurgulayan Osman Küçükertan, “2015 yılında Sürdürülebilirlik Raporunu yayınlayarak lojistik sektöründe örnek teşkil eden Sürdürülebilirlik Modeli’ni oluşturduk. Sürdürülebilirlik konusuna yönelik Omsan’ın bütünsel bakışını esas alan bu model; 7 stratejik temadan oluşuyor. Sürdürülebilir finansal büyüme, müşteri odaklılık, operasyonel mükemmellik, inovasyon, paydaşlarla iyi ilişkiler, çevre yönetimi ve Omsan DNA’sı. Omsan DNA’sı Omsan’ı rakiplerinden ayıran ve kopyalanması oldukça zor olan temel yetkinliklerimizi içeriyor. Uluslararası ve ulusal arenada aldığımız ödüller, Omsan Sürdürülebilirlik Modeli’nin olağanüstü iş sonuçlarına ulaşmada oldukça etkili olduğunu ortaya koydu. Sözkonusu Rapor, Türkiye’de lojistik sektöründe, GRI – G4 ilkelerine göre hazırlanmış ilk Sürdürülebilirlik Raporu olma özelliğini taşıyor” dedi.  

ÜST ÜSTE GELEN ÖDÜLLER

Omsan Lojistik’in 2015 yılı içinde gerek Türkiye gerekse Avrupa’da üst üste aldığı saygın ödüllerle başarısını tescil ettiğini söyleyen Küçükertan, bu ödülleri şöyle sıraladı: “Avrupa’nın en prestijli lojistik ödüllerinden biri olarak kabul edilen European Supply Chain Excellence Awards yarışmasında, birçok Avrupalı rakibini geride bırakarak tek Türk finalist olduk. Logitrans Transport Lojistik Fuarı kapsamında bu yıl altıncısı düzenlenen Atlas Lojistik Ödülleri Yarışması’nda Omsan, Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri (R2) kategorisinde üst üste 6.kez yılın en başarılı lojistik şirketi seçildi. Ayrıca, Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü ile Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Dünyanın önde gelen marka değerlendirme şirketlerinden biri olan Brand Finance tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin En Değerli Markaları – 2015’ araştırması sonuçlarına göre Türkiye’nin en değerli lojistik markası seçilerek, bir kez daha listeye lojistik sektöründen giren en değerli marka olduk.  Avrupa’nın en prestijli iş dünyası ödüllerinden biri olan ‘European Business Awards 2015 Yarışması’nda Ulusal Şampiyon seçildik. Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü’nün çevresel katkıları sebebiyle, Fransa merkezli Otherways Management & Consulting Association  tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında düzenlenen bir organizasyonda, uluslararası düzeyde saygın bir çevre ödülü olan ‘The Green Era Award’ ödülünü almaya hak kazandık. Bu ödülü kazanan ilk ve tek Türk lojistik firması olduk. Önemli bir müşterimiz olan Air Liquide Türkiye, operasyonlarının başlangıcından beri Air Liquide araçları ile kazasız olarak yapılan ve önemli bir kilometre taşı olarak kabul edilen 1 milyon kilometre sınırının aşılması nedeniyle almış olduğu HSE (Sağlık - Emniyet – Çevre) ödülündeki payından ve desteğinden ötürü iş ortağı olarak Omsan’a teşekkür belgesi verdi. İletişim ve medya alanındaki çalışmaları ile dünyanın en önemli pazarlama ve iletişim programlarından biri olan uluslararası MarCom Ödülleri’nde Omsan, Arabam Tatilde Projesiyle Bütünleşik Pazarlama Kategorisi’nde Platin Ödül’e, kurumsal ilan çalışmaları ile Kurumsal Reklamcılık Kategorisi’nde ise Altın Ödül’e layık görüldü. Kariyer.Net tarafından her yıl düzenli olarak verilmekte olan İnsana Saygı Ödülleri kapsamında ise Omsan’a üçüncü kez ‘İnsana Saygı Ödülü’ verildi. 14 Omsan sürücüsü IRU Onur Nişanı’na layık görüldü.

MÜŞTERİ PORTFÖYÜNE YENİ MÜŞTERİLER EKLEDİ

Omsan Lojistik olarak 2015’te her biri kendi sektöründe öncü olan önemli firmaları müşteri portföyüne eklemenin yanı sıra bazı firmalara daha önce vermeye başladığı hizmet kapsamını genişlettiklerini kaydeden Küçükertan, “Ariston Thermo Group’un kombi, termosifon ve yedek parça ürünleri için depolama ve yurtiçi dağıtım hizmetleri vermeye başladık. Besler’in likit ve margarin ürünleri için serbest depolama, elleçleme, katma değerli hizmetler ve dağıtım hizmetleri sunmaya başladık. Denizli Çimento’yu müşteri portföyüne ekledik. Bosch’un ısıtma ve soğutma grubu ürünlerine ilave olarak, otomotiv yedek parça, el aletleri ve güvenlik ekipmanlarını kapsayan ürünleri için de serbest depolama, gümrüklü depolama, elleçleme ve diğer katma değerli hizmetlerini sunmaya başladık. Fransa merkezli Société Générale Grubu’nun bir iştiraki olarak operasyonel filo kiralama alanında hizmet sunan ALD Automotive Türkiye için araç taşıma hizmeti sunmaya başladık. EDAK için gerçekleştirmekte olduğumuz Adana ve Antalya’dan çeşitli illere ilaç dağıtım hizmetini genişleterek, Samsun, Ordu ve Giresun’a da hizmet vermeye başladık” dedi.

“2015’TE 241 KİŞİYİ İŞE ALDIK”

Omsan Lojistik olarak 2015 yılında 241 kişiyi işe aldıklarını ve bu alımlarla birlikte çalışan sayılarının 1700’e ulaştığını söyleyen Osman Küçükertan, 2016 yılında çalışan sayısını yüzde 8-10 arasında artırmayı planladıklarının altını çizdi.

“TÜRKİYE’DE VEYA ORTA VE DOĞU AVRUPA’DA SİNERJİ YARATILABİLECEK ŞİRKET SATINALMA / STRATEJİK ORTAKLIKLAR KURULMASI HEDEFLERİMİZ ARASINDA YER ALIYOR”

2016 yılını yaklaşık yüzde 20’lik bir büyüme ile tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Küçükertan, “Müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına hızlı uyum sağlayabilmek için yeni depo yatırımları yapmayı ve mevcut depolarında kullanılan ekipmanları modernleştirmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilir büyümeyi esas aldık ve denizyolu ve demiryolu taşımalarının portföyümüzdeki ağırlığını artırmayı, gemi, lokomotif ve müşterilerimizin sektörlerine özel vagon yatırımları yaparak intermodal taşımacılığın avantajlarını kullanmak istiyoruz. Anadolu’nun her köşesindeki müşterilerimize Avrupa’nın tamamına en rekabetçi koşullarda ulaştırmayı hedefliyoruz. Yapılanma hedeflerimizi bölgesel dinamikleri göz önünde tutarak belirliyoruz. Malatya’da yeni bir bölge müdürlüğü kurmak amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’de veya Orta ve Doğu Avrupa’da sinerji yaratılabilecek şirket satınalma / stratejik ortaklıklar kurulması hedeflerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.

TÜRKİYE LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN YAŞADIĞI SORUNLAR

Karayolu taşımacılığı kapsamında Gümrük Yönetmeliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği sisteminde yapılan değişikler, komşu ülkelerle yaşanan belirsizlikler 2015 yılı içinde karşılaşılan ve halen lojistik hizmeti sunan şirketlerin işini zorlaştıran konular olarak gündemde bulunuyor” diyen Küçükertan, Türkiye lojistik sektörünün diğer sorunlarını ise şöyle anlattı: “Yıllardır karşı karşıya olunan altyapı eksikliklerinden kaynaklanan verimsizlikler, hukuki altyapı eksiklikleri, mevzuatların getirdiği bürokratik engeller, lojistik konusunda eğitimli işgücünün azlığı ve teknolojinin yeterince etkin kullanılamaması, geçiş belgesi, kota, vize sorunları ve yüksek otoyol vergilerinin varlığı lojistik hizmeti sunan şirketlerin işini zorlaştırmaya devam eden konulardır.”

Etiketler :