“2016’da borsaya gireceğiz”

“2016’da borsaya gireceğiz”

2014’ü 2013’e göre yüzde 60 büyüme ile kapatacaklarını söyleyen Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, ciro olarak da 210 milyon liraya ulaşacaklarını belirtti

2014’ü 2013’e göre yüzde 60 büyüme ile kapatacaklarını söyleyen Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, ciro olarak da 210 milyon liraya ulaşacaklarını belirtti. “Biz kendimizi ‘Lojistik Organizatör’ olarak adlandırıyoruz” diyen Kılıç, 2016 sonrası borsaya girmeyi hedeflediklerini kaydetti. RÖPORTAJ: ŞENEL ÖZDEMİR / senel.ozdemir@yesillojistikciler.com

Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç[/caption]ÖZEL RÖPORTAJ - Logitrans Fuarı’nda bir araya geldiğimiz Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, www.yesillojistikciler.com’a çok önemli açıklamalar yaptı. 2014’ü 2013’e göre yüzde 60 büyüme ile kapatacaklarını söyleyen Erdal Kılıç, ciro olarak da 210 milyon liraya ulaşacaklarını belirtti. 2014 başında büyüme hedefini yüzde 50 koyduklarını ancak Etis Lojistik açısından bu yıl her şeyin iyi gittiğini hedeflerinin 10 puan üstünde bir büyüme yakaladıklarını kaydeden Kılıç, “Rakamlar insanların ağzından çok kolay çıkıyor ama yüzde 60’lık bir büyüme bize çok büyük bir ivme kazandıracak. Aralık aynı tam olarak tamamlamamış olmak ile birlikte ortaya çıkan durum net olarak gösteriyor ki, 2014 sonu verilerine göre 2013 yılına göre büyümemiz yüzde 60 olacak. Bu büyüme her şirkete her zamanda nasip olmaz. Ciro olarak da 210 milyon lira ciro bekliyoruz” dedi.

“TÜM ŞİRKETLERİN BORSAYA GİRMEK GİBİ BİR HEDEFİNİN OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

2014’te Etis Lojistik’in büyümede ‘patlama’ yaptığını vurgulayan Kılıç, 2015’teki büyüme hedeflerinin 2014 kadar şaşırtıcı olmayacağını belirtti. 2015 büyüme hedeflerinin yüzde 25 olduğunun altını çizen Kılıç, esasında 2016’nın Etis Lojistik açısından çok önemli bir yıl olacağının altını çizdi. 2016 sonrası borsaya girmeyi hedeflediklerini anlatan Kılıç, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “2016 sonrası borsaya açılacağız. Borsaya doğru zamanda girmek lazım. İşletmelerin hangi mantıkla borsaya girdiği ve girerken ki hedeflerinin ne olduğu önemli.  Birçok şirket uluslararası standartlara uygunluğunu ispatlamak için borsaya giriyor. Biz yabancı ortaklı bir şirket olmamız borsaya girmekteki hedefimiz bu değil.  Borsaya girmek isteyen firmaların bir diğer hedefi ise sermaye gerekliliklerini yerine getirmek. Bizim esasen borsaya girişimiz bir zaman planlamasına bağlı. Şu anki performansımız itibarıyla da biz borsaya girebiliriz fakat bizim yaptığımız plana göre şu an zamanı değil. Büyük bir ihtimalle 2016 yılı içerisinde bu gerçekleşecek. Sadece lojistik sektöründe değil, uygun şartlara sahip olan tüm şirketlerin borsaya girmek gibi bir hedefinin olması gerektiğini düşünüyorum.  Borsaya grup olarak değil Etis Lojistik olarak girmeyi düşünüyoruz.”

“YATIRIMLARIMIZI EKOSİSTEM ÇERÇEVESİNDE YAPIYORUZ”

“Biz kendimizi ‘Lojistik Organizatör’ olarak adlandırıyoruz” diyen Kılıç, “Ben yatırım deyince insan kaynağımızın iyileştirilmesi ve artırılması, eğitimi, IT altyapısını anlıyorum. İkinci olarak ise sektör varlık esaslı bir sektör olduğu için varlık yatırımları olmaksızın sektörde büyümek ve ilerlemek mümkün değil. Bu anlamıyla biz de bulunduğumuz sektörde gerek karayolu ile ilgili olan yatırımlar, gerek bizim limanlarda ve demiryolu ile ilgili yatırım planlarımız var. Ancak yatırımları mümkün olduğu kadar bir ekosistem çerçevesinde götürmeye çalışıyoruz. Yani bütün yatırımları Etis Lojistik yapsın ve bu şekilde gitsin yerine Etis Lojistik’in hedeflerini paylaşan ve onunla beraber büyüyen ve büyüyecek olan aynı değer zincirine bağlı bir şirketler grubu olarak yatırımları yapmak istiyoruz. Dolayısıyla buradaki yatırımların tümünü biz kendimizi yapmayacağız” diye konuştu.

“YENİ TEKNOLOJİLERİ VE ÇÖZÜMLERİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Etis Lojistik’in CNG’li çekici yatırımı ile ilgili çalışmalarının ne durumda olduğu yönündeki sorumuzu Erdal Kılıç şöyle cevaplandırıyor: “CNG’li araçlar gibi yeniliklere her zaman açığız. Bize hem çevrecilik hem de tasarruf sağlayacak her türlü yöntemi yakından takip ediyoruz. Biz de bu yönde iki tane CNG’ye dönüştürülmüş aracımızı test ettik fakat performanslarından memnun kalmadık. Dolayısıyla şu an çevrecilik ve tasarruf ile ilgili çözüm sunacak olan yeni teknolojilere bakıyoruz. Türkiye gibi yakıt maliyetleri yüksek ve giderlerinin yüzde 50’si yakıta bağlı sektörde uygun maliyet sunacak, çevreci çözümleri kullanmak bizim en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu konudaki yeni teknolojileri ve çözümleri takip etmeye devam ediyoruz. Özellikle hibridli araçlar ilgi alanımıza giriyor.”

“SEKTÖRDE VAR OLAN BÜTÜN TARAFLARIN DA BU ORTA VADELİ PLAN, LOJİSTİK MASTER PLAN, 2023 HEDEFLERİYLE İLGİLİ MASADA OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Hükümetin ‘Taşımacılıktan Lojistiğe’ hedefleriyle ilgili düşüncelerini de açıklayan Kılıç, “Bizim sektörümüz özel sektör işi olmak ile birlikte bütün regülasyonları kamu yapıyor. Sektörün geleceğini belirleyecek olan kararları da kamu alıyor. 2023 hedeflerini Türkiye’nin potansiyeli açısından ulaşılabilir hedefler olarak görüyoruz. Bunu önemsiyoruz. İş yaparken de en önemli motivasyon kaynaklarımızdan biri de bu hedefler. Bu hedefleri gerçekleştirmek için orta vadeli programda yapılan hedefleri de önemsiyoruz. Kamunun burada sektöre yaklaşımı ve sektöre yönelik yapacağı atılım bizim için çok önemli. Sektörde var olan bütün tarafların da bu Orta Vadeli Plan, Lojistik Master Plan, 2023 hedefleriyle ilgili masada olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Etiketler :