302 bin adet elektrik motorlu araç sattı

302 bin adet elektrik motorlu araç sattı

Dördüncü en büyük otomotiv grubu, Rusya ve Brezilya'dakiakroekonomik krize rağmen istikrarlı satışlarını açıkladı. Renault ve Nissan markaları ABD, Çin ve Avrupa'daki güçlü satış rakamları sayesinde tüm zamanların rekorunu kırdı. İttifak sıfır emisyon lideri olmaya devam ediyor; lansmanından bu yana elektrik motorlu araç satışı 300 bin adedi aştı.

Renault-Nissan İttifakı 2015 yılında, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Avrupa'daki rekor satışları sayesinde, 8 milyon 528 bin 887 adet ile 2014 yılına göre yaklaşık yüzde 1 daha fazla satış araç satışı gerçekleştirdi.

İttifak’ın 2015 yılındaki ilk 10 pazarı ABD, Çin, Fransa, Japonya, Meksika, İngiltere, Almanya, Rusya, Brezilya ve İspanya idi.

DÜNYADAKİ ELEKTRİKLİ MOTOR ARAÇ SATIŞININ YARISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

İttifak dünya çapında, salt elektrik motorlu araç satışının yaklaşık yarsını gerçekleştiriyor. İttifak Aralık ayı sonuna kadar 302 bin adet elektrik motorlu araç sattı.

İlk popüler, kitlelere yönelik satışa sunulan elektrikli araç, Nissan LEAF, 2010 yılı Aralık ayında satışa çıktı. Nissan LEAF pazara sunulduğundan beri satılan 201 binden fazla satış adedi ile dünyanın en çok satan elektrik motorlu aracı.

AVRUPA’NIN EN ÇOK SATAN HAFİF TİCARİ ARACI: RENAULT KANGOO Z.E

Renault Ekim 2011’de elektrik motorlu araç satışına başladı. Renault, iki koltuklu aracı Twizy de dahil dünya çapında sayısı gideren artan 83 bin elektrik motorlu araç sattı. Renault Kangoo Z.E. Avrupa'nın en iyi hafif ticari elektrik motorlu aracı olmaya devam ediyor.

2015 yılında, Renault Nissan İttifakı, önceki yıla kıyasla yüzde 2,5 daha fazla oranla 85 bin elektrik motorlu araç satışı gerçekleştirdi. Renault'nun satışları yüzde 45 artarken Nissan'ın dünya çapında elektrik motorlu araç satışları 9.8 oranında düştü. 2016 Nissan LEAF, önceki 24 kWh'lık versiyonuna göre yüzde 20 daha fazla sürüş mesafesi sağlayan yepyeni 30 kWh'lık bir bataryaya sahiptir. LEAF'e ek olarak Nissan ayrıca e-NV200 kamyoneti de pazara sunuyor.

Avrupa'da Nissan, elektrik motorlu araç satışları 2015 yılında yüzde 14.3 artarak yaklaşık 20 bin araca ulaştı. Avrupa'da Renault'nun EA satışları yüzde 49 artışla Twizy hariç 23 bin100 araca ulaştı. Renault ZOE, pazarın yaklaşık yüzde 19'unu kapsamasıyla 2015 yılında Avrupa'nın en çok satan elektrik motorlu aracı oldu.

Etiketler :