35 milyar dolarlık projede imzası olacak

35 milyar dolarlık projede imzası olacak

Hareket, Azerbaycan’da hayata geçirilen dünyanın en büyük enerji projelerinden olan ve toplamda 35 milyar dolar yatırım yapılması planlanan Şah Deniz Projesi’nin 2

Hareket, Azerbaycan’da hayata geçirilen dünyanın en büyük enerji projelerinden olan ve toplamda 35 milyar dolar yatırım yapılması planlanan Şah Deniz Projesi’nin 2. fazı Şahdeniz 2’de çalışmaya başlıyor.[caption id="attachment_5647" align="alignright" width="500"] Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Engin Kuzucu[/caption]Hareket Proje Taşımacılığı; bölgenin enerji haritasını değiştirecek, Azerbaycan gazını Avrupa’ya ulaştıracak, Avrupa’nın enerji güvenliğini sağlayacak ve yeni gaz kaynaklarını sunacak olan Şah Deniz Projesinin 2.fazında İngiliz, Hollandalı ve Belçikalı rakiplerini geride bırakarak çalışmaya hak kazandı. Şah Deniz 2. Faz projesi, Hazar Denizi’nde birbirine köprü ile bağlı olan iki platformun inşa edilmesi, denizin altında 26 kuyunun açılması ve Sangaçal terminalinde yeni üretim ve kompresör tesislerinin inşa edilmesi gibi ana unsurlardan oluşuyor.

GÜNEY ENERJİ KORİDORU’NUN OLUŞMASINA VE GELİŞMESİNE OLANAK SAĞLAYACAK

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Engin Kuzucu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar gerek Türkiye’de, gerekse bölge ülkelerdeki enerji projelerinde yaptığımız başarılı işlerle kendimizi ispatlamıştık. Bugün dünyanın en büyük enerji projelerinden biri olan Şah Deniz kapsamında çalışacak olmaktan ötürü çok mutluyuz. Bölgeye siyasi istikrar getirecek ve ekonomik işbirliğini arttıracak böylesi önemli bir projede yer almak bizim için gerçekten çok önemli. Güney Enerji Koridoru’nun oluşmasına ve gelişmesine olanak sağlayacak, Avrupa’nın enerji güvenliğini pekiştirecek Şah Deniz 2’de bir çok önemli rakibi geride bırakarak görev alacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Etiketler :