5 bin 750 sürücüye doğru lastik kullanımının önemini anlattı

5 bin 750 sürücüye doğru lastik kullanımının önemini anlattı

Lassa, Ramazan Şenliği ile hafif ticari ve ticari araç sürücülerinin bir kez daha yanındaydı. Bu kapsamda 13 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında 9 ilde 16 gıda hali ziyareti yapan Lassa, 5750 sürücüye ulaşarak emniyetli sürüş için doğru lastik kullanımı hakkında farkındalık yarattı ve 1382 lastik diş ölçümü gerçekleştirdi.

Lassa, “Yola Sağlam Çık” sloganıyla uzun yol sürücülerinin emniyetli ve rahat yolculuklar yapması için destek sunuyor. Bu kapsamda 2015 yılında ilk kez başlattığı Ramazan Şenliği etkinlikleri ile gıda hallerinde emek veren hafif ticari ve ticari araç sürücülerinin iftar ve sahurda yanlarında oluyor, emniyetli sürüş için farkındalık yaratıyor.

Bu yıl 13 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerde Lassa ekibi, 9 şehirde 16 gıda halini ziyaret ederek hal esnafları ve hafif ticari ve ticari araç şoförleriyle bir araya geldi. Etkinlikler kapsamında 5750 sürücüye ulaşan Lassa, 1382 aracın da lastik muayenesi ve diş derinliği ölçümünü gerçekleştirerek emniyetli sürüş için destek sağladı. Aynı zamanda Lassa ekibi, sürücülerle iftar ve sahurda da bir araya gelerek ikramlarla ve oyunlarla trafikte emniyetli sürüş konusunda reflekslerin önemine dikkat çekti.

Ulaşılan sürücülerle yapılan görüşmeler sonucunda, yoğun çalışma programı nedeniyle lastiklerini yenileyemeyen sürücülerin bilinçli olmasına karşın, yasal sınıra çok yakın veya altında kalan lastikler kullandığı belirlendi. Ayrıca yük taşıyan hafif ticari araçların çalışma saatlerinden dolayı trafik denetimine takılmadığının düşünülmesi, lastiklerde diş derinliğinin önemsenmemesine de neden olabiliyor.

Diş derinliği ölçümü ve lastik muayenelerinin trafikte emniyetli yolculuklar için büyük önem taşıdığına değinen Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Korhan Korel, “Hafif ticari lastik segmentinde pazar lideri olan Lassa, sürücülere özel bir danışmanlık ve destek sunuyor. ‘Lassa Yola Sağlam Çık’ projesi kapsamında daha aktif ve daha sağlıklı bir yaşam için uzun yol sürücülerinin yanında yer alan Lassa, Ramazan Şenliği etkinlikleriyle de hafif ticari ve ticari araç sürücülerini mevsime uygun lastik kullanımı, diş derinliği gibi emniyetli, verimli ve konforlu yolculuklar için temel şartlar hakkında bilgilendiriyor. Brisa olarak bir yandan iklimsel ve coğrafi şartları göz önüne alarak yüksek müşteri memnuniyeti sağlayacak ürünler geliştiriyor ve üretiyoruz; bir yandan da bu gibi danışmanlık hizmetleriyle 360 derece değer sağlıyoruz” dedi.

Etiketler :