500 hizmet ihracatçısının 220’si lojistikçi

500 hizmet ihracatçısının 220’si lojistikçi

UND’nin geleneksel iftar yemeği Renault Trucks ve TOBB UND sponsorluğunda gerçekleşti. UND’nin iftar yemeğe organizasyonu bu yıl Baltalimanı Portaxe’te gerçekleştirildi. UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, geçen yıl “Türkiye’nin 500 Hizmet İhracatçı Listesi”nde 220 lojistik firmasının yer almasının önemine vurgu yapan Başkan Nuhoğlu, toplam 60 milyar dolarlık hizmet ihracatının 14.5 milyar dolarını sektör firmalarının yaptığını söyledi. Bu rakamla sektörün...

UND’nin geleneksel iftar yemeği Renault Trucks ve TOBB UND sponsorluğunda gerçekleşti. UND’nin iftar yemeğe organizasyonu bu yıl Baltalimanı Portaxe’te gerçekleştirildi. UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, geçen yıl “Türkiye’nin 500 Hizmet İhracatçı Listesi”nde 220 lojistik firmasının yer almasının önemine vurgu yapan Başkan Nuhoğlu, toplam 60 milyar dolarlık hizmet ihracatının 14.5 milyar dolarını sektör firmalarının yaptığını söyledi. Bu rakamla sektörün ikinci sırada yer aldığını aktaran Çetin Nuhoğlu, şunları söyledi: “Turizm sektöründen sonra Türkiye’ye hizmet ihracatında en fazla döviz getiren sektör; inşaat değil, sinema filmcilik değil, eğitimcilik değil taşımacılıktır. Türkiye’ye net gelir getiren, Türkiye’nin hem mal ihracatını taşırken hem de hizmet ihraç eden çok önemli bir sektörüz. Gücümüz çok büyük. Türkiye’ye döviz getirirken, Türkiye’nin ürün ihracatında da ithalata para ödememek gibi önemli bir görevi üstleniyoruz. 31 Temmuz’da başvurular bitiyor. Geçen sene başvuran ama hala bu sene başvurmayan 100’ün üzerinde arkadaşımız var. Hizmet ihracatının Ekonomi Bakanlığı ve kamuda karşılığı çok yüksek.

İftar yemeğinde ayıraca TOBB UND Genel Müdürü Sançar Süer ve Renault Turcks Genel Müdür Yardımcısı Ömer Bursalıoğlu birer konuşma yaptı. Törende ayrıca IRU ve UND tarafından yapılan değerlendirme soncunda 2016 yılının “En Başarılı Profesyonel Sürücüsü Ödülü”nün sahipleri belli oldu. 2016 yılının en başarılı sürücüsü ödülünün sahibi Mars Logistics’ten Ali Kömürcü oldu. 2.500 TL değerindeki 1.’lik ödülü UND Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından takdim edildi. 

Etiketler :