52 bin 262 adet araç sattı

52 bin 262 adet araç sattı

2013’te 17 binden fazla kamyon, bin 174 adet otobüs, 10 bin 421 adet hafif ticari araç satan Mercedes-Benz Türk, 2.el ve otomobil satışları ile birlikte toplam 52 bin 262 adet araç satarak tarihi bir rekor kırdı.

Mercedes-Benz Türk 2013 yılını da rekorlarla kapattı. Mercedes-Benz Türk, 2013 yılında tüm ürün grupları dahil, toplamda 52 bin 262 adetlik (48 bin 621 adet yeni, 3 bin 641 adet 2. El) satış hacmi ile tarihinin en yüksek araç satışını gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk, geçtiğimiz yıl ayrıca yeni teknolojilere, yalın süreçlere, insan kaynağının gelişimine, Ar-Ge çalışmalarına, otobüs ve kamyon fabrikalarına yönelik yatırımlarına ve kurumsal sosyal sorumluluk projelerine devam etti. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes ve Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün bugün "2013 Yılını Değerlendirme/2014'e Bakış“ basın toplantısı düzenledi.

REKOR YIL

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, toplantıda yaptığı konuşmada, 2013’ün üretim ve satış açısından kendileri için rekorların kırıldığı bir yıl olduğunu söyledi. Bu başarının altında şirket çalışanlarının özverilerinin ve kararlılıklarının çok önemli etkisinin olduğunu vurgulayan Rainer Genes, konuşmasında bünyelerindeki 5 binden fazla çalışana teşekkür etti.Geçtiğimiz yıl kamyonda ve otobüste pazar liderliklerini sürdürdüklerini vurgulayan Genes, ayrıca ürün portföylerini geliştirdiklerini ve ürünleri ihtiyaçlara göre iyileştirip, genişlettiklerini kaydetti. 2013’te ürün ve tesis yatırımlarına devam ettiklerini belirten Genes, “Ayrıca Daimler’in Ar-Ge ve bilgi teknolojileri ağında görev payımızı artırdık. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerimize devam ettik. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi sürdürdük“ dedi.2013’ün otomotiv sektörü açısından zorlayıcı bir yıl olduğunun altını çizen Genes, pazarda kamyon ve hafif ticari araç pazarında küçülmelerin yaşandığını hatırlattı.

52 BİN 262 ADETLİK SATIŞA ULAŞTIK

Tüm bunlara rağmen Mercedes-Benz Türk olarak kendi pozisyonlarını korudaklarını ifade eden Genes şu bilgileri verdi: “Geçtiğimiz yıl 4 bin 1 adet otobüs, 18 bin 394 adet kamyon üreterek üretim tesislerimizde tarihinin en yüksek üretim rakamlarına ulaştık. Satışta da pazar liderliğimizi sürdük. Geçtiğimiz yıl kamyon ürün grubunda 17 bin 3 adet satış yaptık. Yine kamyon ürün grubunda 2 bin 445 adet kamyon ihracatı gerçekleştirdik. Şirket böylece kuruluşundan bu yana toplamda 30 bin adet kamyon ihraç etmiş oldu. Otobüs ürün grubunda ise şehirlerarası ve şehiriçi otobüs satışı ile toplamda bin 174 adetlik satış rakamına ulaştık. 2013’te hafif ticari araçlardaki satışımız 10 bin 421 adede yükselirken 2009 yılında başlayan 2. el faaliyetleri kapsamında da toplamda 3 bin 641 adetlik araç satışı gerçekleştirdik. Otomobil satışlarımızla birlikte geçtiğimiz yıl toplam toplamda 52 bin 262 adetlik satışa ulaştık.”Geçtiğimiz yıl Hoşdere ve Aksaray’daki fabrikalarının üretim adetlerini de artırdıklarını söyleyen Genes, “Hoşdere’deki otobüs üretimimizi yüzde 20 artırarak 4 bin 1 üniteye çıkardık. Akrasay’daki kamyon üretimimiz ise yüzde 9 artırdık ve 18 bin 394 adede çıkardık“ dedi.

GEÇEN YIL 57 MİLYON EURO YATIRIM YAPTI

2013’te tesislerimeze 57 milyon euro  yatırım yaptık“ diyen Genes, 2014 yılı ile ilgili hedeflerini ve beklentilerini ise şöyle sıraladı: “Kamyon sektörünün en önemli itici güçlerinden birini inşaat oluşturuyor. 2014’te bu sektörde belli bir yavaşlama bekliyoruz. Bunda tüketici kredilerine getirilen yeni düzenlemeler ve döviz kurundaki oynamalar etkili olacak. Aynı zamanda ABD’deki sıkı para politikasının devam edeceğini ve bu durumun TL’ye etki edeceğini düşünüyoruz. Zorlu bir yıl bekliyoruz ama 2014’te pazar payımızı artırmayı ve lider konumumuzu koruya hedefliyoruz. Yeni ürünler için yatırımlarımızı artırmayı, ihracat payını yükseltmeyi ve parça ihracatını artırsmayı hedefliyoruz. 2014‘ün ikinci yarısına ve sonraki yıllara iyimser bir şekilde bakabiliriz.

SÜER SÜLÜN: “1967’DEN BU YANA 807 MİLYON EURO YATIRIM YAPTIK“

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün de yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl yaptıkları yaklaşık 57 milyon euro yatırım ile şirketin, 1967’de kurulduğu günden bu güne toplam yatırım tutarının 807 milyon euroya ulaştığını söyledi. Mercedes-Benz Türk’ün ilk üretime başladığı 1968 yılından bu yana toplam 69 bin otobüs ve 185 bin kamyon üretimi gerçekleştirdiğini belirten Süer Sülün, “Mercedes-Benz Türk olarak geçtiğimiz yıl 4 bin 1 adet otobüs, 18 bin 394 adet kamyon üretimi gerçekleştirerek tarihimizin en yüksek üretim adedine ulaştık ve pazardaki liderliğimizi sürdürdük” dedi.

REKOR SATIŞ ve ÜRETİM

Otobüs ürün grubunda, şehirlerarası ve şehiriçi otobüs satışı ile toplamda bin 174 adetlik satış rakamına ulaştıklarını ifade eden Sülün açıklamalarına şöyle devam etti: “2014’te de en fazla tercih edilen şehirlerarası otobüs markası olduk. Bunun ötesinde şirket, otobüs ihracat rakamını geçtiğimiz yıla oranla yüzde 28 arttırarak başta Batı Avrupa olmak üzere 2 bin 864 adetlik otobüs ihracatı gerçekleştirdik. Böylece şirketin bugüne kadarki toplam otobüs ihracat rakamımızı 30 bin adede ulaştırdık. Kamyon ürün grubunda ise 2013 yılında 17 bin 3 adetlik rekor satış yaptık ve yıl içinde toplamda 2 bin 445 adetlik kamyon ihracatı gerçekleştirdik. Şirket bu sayede kuruluşundan bu yana toplamda 30 bin adet kamyon ihraç etmiş olduk. Hafif ticari araçlarda ise 10 bin 421 adetlik satış gerçekleştirdik. Mercedes-Benz Türk hafif ticari araçlar grubu da 2014 yılında satışlarını ve pazar payını arttırmayı hedefliyor. 2009 yılında başlayan 2. el faaliyetleri kapsamında da toplamda 3 bin 641 adetlik araç satışı gerçekleştirdik. Bu satış adedi ile şirket tarihinin en yüksek 2. el araç satışını yakalamış olduk.

SATILAN HER İKİ ARAÇTAN BİRİ MERCEDES-BENZ FİNANSMAN TARAFINDAN KREDELENDİRİLDİ

Sattığılan her iki araçtan birinin finansmanını Mercedes-Benz Finansman Türk A.Ş. aracılığı ile kredelindirdiklerini belirten Sülün, üretim merkezlerine yaptıkları yatırımların dışında müşteri talep ve beklentileri doğrultusunda, ürünlerini geliştirmeye yönelik de yatırımlara devam ettiklerini kaydetti.

2014’TE DE YATIRIMLAR SÜRECEK

Mercedes-Benz Türk’ün geçtiğimiz yıl Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yeni bir üretim holü inşa ederek, toplam araç montaj alanını 7 bin 705 metrekareden 17 bin 250 metrekareye çıkardığını hatırlatan Sülün, “Yeni yatırımla birlikte şirket, ihracat pazarlarındaki konumunu güçlendirmenin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı pazarlardaki müşterilerinin beklentilerine ve özel isteklerine de daha hızlı yanıt verebilecek konuma geldi” dedi ve 2014 yılı ile ilgili hedeflerini şöyle özetledi: “2014’te de pazar payımızı artırıp, pazardaki konumumuzu güçlendirmek istiyoruz. Tüm ürün gruplarındaki pazar konumunu geliştirmeyi, yatırımlarımızı sürdürmeyi, müşteri ve pazar beklentileri doğrultusunda ürün portföyünü geliştirip genişletmeyi ve bayi, çalışan, tedarikçi işbirliği ile başarılı bir yıl geçirmeyi hedefliyoruz.

DOĞALGAZLI ARAÇTA GELİŞMELERE GÖRE POZİSYONUMUZU ALACAĞIZ

Konuşmaların ardından Süer Sülün ve Rainer Genes gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Doğalgazlı araçlarla ilgili bir soruyu Sülün şöyle cevaplandırdı: “Doğalgazlı araçlarla ilgili bir trend var. Şu anda araçlar dönüştürülüyor. Bunun yanında Euro normları da geliştiriliyor. Bizim şu anda fabrika teslim doğalgazlı aracımız yok. Bu konuyla ilgili gelişmelere göre pozisyonumuzu alacağız.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR DAIMLER’İN İŞ STRATEJİSİNİN BİR PARÇASI

Mercedes-Benz Türk’ün elektrikli araçlarla ilgili stratejisi ile ilgili bir soruya ise Genes şu cevabı verdi: “Elektrikli araçlar Daimler’in iş stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. Pazarı değerlendirmeye devam ediyoruz. Aynı zamanda İstanbul’daki altyapı ve diğer faktörleri de yakından takip ediyoruz.

SORUN DÖVİZİN SÜREKLİ OYNAMASI

Son aylarda Türkiye’de dövizde yaşanan dalgalanmanın etkilerinin ne olduğu ile ilgili bir soruya ise Genes’in cevabı şu oldu: “Döviz çok oynuyor ve bu bizim işimizi etkiliyor. 2014’ün ikinci yarısından itibaren bu zorlukların üstesinden gelineceğini düşünüyoruz. Liranın şu anki durumu bizi zorluyor. Bizim için en önemli sorun burada dövizin sürekli oynaması.“

Etiketler :