58.5 metrelik rüzgar türbini kanadını ve 28 metrelik kulesini İzmir Fuarı’na taşıdı

58.5 metrelik rüzgar türbini kanadını ve 28 metrelik kulesini İzmir Fuarı’na taşıdı

2.500 MW gücünde rüzgar enerjisi santralinin taşıma ve montaj işlemlerini gerçekleştirerek Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımlarının yüzde 50’sine katkı sağlayan Hareket, yeşil enerjiyi halka ve gençlere tanıtmak amacıyla rüzgar türbininin kule ve kanat parçalarını İzmir Enternasyonal Fuarı’na taşıdı.

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, yeşil enerjinin önemine dikkat çekmek amacıyla bu yıl 86’ncısı düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’na montaj haline geldiğinde 96 metre yüksekliğine ulaşan rüzgar türbininin 1 adet kanat ve 1 adet kulesini taşıyarak sergilemeye başladı. Devasa kanat ve kule, Kültürpark Lozan Kapısı’nda fuarın bitiş tarihi olan 27 Ağustos’a kadar sergilenecek.

Kanadının uzunluğu 58,5, kule uzunluğu ise 28 metre olan rüzgar türbini, trafiği aksatmamak amacıyla Hareket firması tarafından gece geç saatlerde taşındı. İki parça halinde taşınan rüzgar türbini, Bergama ve Sasalı'dan getirilerek Anadolu Caddesi üzerinden Alsancak Limanı'na giriş yaptı. Hareket’in operasyon ekibi ve trafik polislerinin denetiminde ilerleyen araçlar, Lozan Meydanı’ndan geçerek fuar alanına geldi. 58,5 metrelik devasa rüzgar türbinininin kanadını ilk kez yakından gören İzmirliler ise şaşkınlık yaşadı. 

LEVENT ÇAĞKAN: “HALKIMIZ YEŞİL ENERJİYİ TANIMALI”

Hareket İzmir Bölge Müdürü Levent Çağkan Özkan, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki temasının “İnovasyon ve Enerji” olduğunu belirterek, temaya uygun olduğunu düşünerek rüzgar türbinini fuar alanına getirdiklerini kaydetti. Halka ve özellikle gençlere yeşil enerjiyi tanıtmak ve bu alanda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ifade eden Özkan, enerjide dışa bağımlı olan Türkiye’nin geleceğinin yeşil enerjide olduğunun altını çizdi.

Rüzgar enerjisi santrallerinin yerleşim alanları dışında kurulduğunu ve insanların rüzgar türbinlerini uzaktan gördüğünü söyleyen Özkan, fuar ziyaretçilerinin ise dev kanat ve kuleyi yakından görebileceklerini, başta gençler olmak üzere herkesin yeşil enerji hakkında bilgi sahibi olmasını arzu ettiklerini belirtti. 

Etiketler :