63 bin metrekarelik dev nakliye merkezi yapacak

63 bin metrekarelik dev nakliye merkezi yapacak

DHL Freight, Langenhagen, Hanover Havaalanı İş Parkına son teknoloji bir nakliye merkezi inşa etmek için sekiz-rakamlı yatırım yapıyor. 63 bin metrekarelik alanda Avrupa karayolu taşımacılığı ağı için stratejik açıdan önemli yeni bir merkez inşa eden DHL Freight, 80'den fazla yükleme alanı ve 7 bin 800 metrekareden fazla alana sahip aktarma terminaliyle yılda 600 bin tondan fazla parsiyel taşımacılık işlemi için yeterli kapasite sağlayacak. Temelinin 2018 yılı başında...

DHL Freight, Langenhagen, Hanover Havaalanı İş Parkına son teknoloji bir nakliye merkezi inşa etmek için sekiz-rakamlı yatırım yapıyor. 63 bin metrekarelik alanda Avrupa karayolu taşımacılığı ağı için stratejik açıdan önemli yeni bir merkez inşa eden DHL Freight, 80'den fazla yükleme alanı ve 7 bin 800 metrekareden fazla alana sahip aktarma terminaliyle yılda 600 bin tondan fazla parsiyel taşımacılık işlemi için yeterli kapasite sağlayacak. Temelinin 2018 yılı başında atılması hedeflenen yeni tesis hizmete girdiğinde, yaklaşık 260 çalışan, şirketin Avrupa nakliye ağına ilişkin günlük planlama ve konsolidasyon konularıyla ilgilenecek. En son çevre standartlarına uygun olarak tasarlanan tesis, DHL Freight’in parsiyel ve komple taşımacılığına yönelik hizmet kalitesini daha da artırmasına katkı yapacak.

Yeni yatırımla ilgili bilgi veren DHL Freight CEO'su Uwe Brinks, "FREIGHT 2020, programımız sayesinde DHL’in karayolu taşımacılığında uzun vadede kalite lideri olarak kabul görmesini istiyoruz. Sadece halkımıza, hizmetimize ve ağımıza yatırım yaparak bunu mümkün kılacağız. Hanover yakınlarındaki Langenhagen'deki yeni nakliye merkezimiz bu konuda ileriye dönük önemli bir adım oluşturmaktadır” diye belirtti.

DHL Freight Türkiye Genel Müdürü Hasan Kavcı ise, “Hanover Havalimanı İş Parkı’nda gerçekleştirilen hub yatırımıyla Avrupa’ya taşıdığımız yükleri alıcısına daha hızlı ulaştırabileceğiz. Son teknolojiyle inşa edilen merkez, DHL Freight’in Türkiye taşımalarına olumlu katkı yapacak. Yeni merkezin bize sunacağı operasyonel esneklik ve dağıtım ağımıza sağlayacağı verimle DHL kalitesini bir üst seviyeye taşıyacağız” dedi.

Hannover Havaalanı yakınındaki Langenhagen bölgesi, hem uzun mesafeli hem de kısa mesafeli taşımacılık açısından uygun ulaşım bağlantıları sağladığı için seçildi. DHL Freight yeni merkezi, mevcut iki Hanover tesisinin (Stelingerstrasse ve Büttnerstrasse) yeni lokasyona dâhil edilmesini de kapsayacak. Yeni Langenhagen sitesi yalnızca DHL Freight'in parsiyel hizmetini ele almayacak aynı zamanda şirketin komple taşımacılık hizmeti için de belirleyici bir rol oynayacak. Merkezde, Euronet uzmanlarından oluşan özel bir ekip, yerinde taşımacılık yönetiminden, gelen ve giden mal akışlarının uçtan uca tasarımına ve optimizasyonuna kadar uzanan özel lojistik çözümleri sağlayarak, yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerin kompleks taşımacılık gereksinimlerini yerine getirecek.

Deutsche Post DHL Group'un bir parçası olarak DHL Freight, sürdürülebilir kalkınma için ortak hedefler belirlemeyi taahhüt ediyor, bu hedeflerden biri de Group’un hedeflerinden biri olan 2050 yılına kadar lojistikle ilgili tüm emisyonları sıfıra indirmek. Bu hedefe uygun olarak, yeni lokasyon Alman Sürdürülebilir Yapılar Konseyi (DGNB) tarafından belirlenen standartlar ile uyumlu olacak dolayısıyla da DGNB altın sertifikasını almaya hak kazanacak. Enerji tüketimini minimum seviyede tutmak ve kaynakları korumak için yeni tesisin bünyesinde fotovoltaik sistem ve ısı değişim pompaları da dahil olmak üzere çevre dostu teknolojiler bulunacak.

Etiketler :