8. Lojistik Eğitim Standartları Çalıştayı Bursa’da yapıldı

8. Lojistik Eğitim Standartları Çalıştayı Bursa’da yapıldı

8. Lojistik Eğitim Standartları (LES) Çalıştayı 9-10 Kasım tarihlerinde Bursa’da düzenlendi.

Lojistik Derneği (LODER), Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliği ile düzenlenen 8. Lojistik Eğitim Standartları Çalıştayı 9-10 Kasım 2019 tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirildi.

İlki 9-10 Eylül 2017 tarihlerinde Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde Kütahya’da gerçekleştirilen seri çalıştayların sekizincisine; Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, LODER Başkanı ve Lojistik Eğitim Standartları (LES) Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, BTSO Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Koçarslan, LES Komitesi Üyesi ve Pîrî Reis Üniversitesi DMYO Öğretim Görevlisi Barbaros Büyüksağnak ile 150’ye yakın öğretim üyesi, öğretim görevlisi, sektör temsilcisi ve UNİ-LODER üyesi öğrenciler katıldı.

Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Hilal Yıldırır Keser, BTSO Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Koçarslan ve Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’in hoş geldiniz konuşmalarıyla başlayan Çalıştay’da LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, lojistiği genel olarak tanımlayarak hayatımızdaki önemini vurguladı ve ülkemizde lojistik eğitimi veren üniversitelerde bölüm ve programlar arasında asgari ortak noktaları ve buna bağlı temel meslek dersleri ve içeriklerini lojistik sektörünün gereksinmeleri doğrultusunda belirlemek üzere başlatılan çalışmalarda katılımcıların çok yoğun ve özverili çalışmaları sonucunda referans ders planlarının belirlendiği, ders izleklerinin ise Bursa’da tamamlanacağını belirterek başarılı bir çalıştay gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini ifade etti.

Daha sonra LES Komitesi Üyesi ve Pîrî Reis Üniversitesi DMYO Öğretim Görevlisi Barbaros Büyüksağnak, çalışmaların güncel durumu hakkında katılımcılara bilgi vererek Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Önlisans ve Lisans diploma programlarının yeniden isimlendirilmesi ve sınıflandırılması” konusunda 2 Kasım 2019 tarihinde başlatıldığı duyurulan çalışmadan yaklaşık 3,5 yıl önce LODER bünyesinde lojistik alanında başlatmış oldukları bu girişimde ulaşılan noktanın memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

İstanbul Kültür Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Ali Şen tarafından katılımcılara “Akreditasyon Faaliyetleri Üzerine Değerlendirme” konusunda çok verimli ve faydalı bir sunum yapıldı, ardından Bursa’da Lojistik Sektörünün Genel Durumu ve Sorunları konulu panel, Bursa Teknik Üniversitesi İTBF Dekanı Prof. Dr. Abdullah Işıklar moderatörlüğünde, Hayati Çekiç (Sönmez Bustaş A.Ş. Bölge Müdürü), Ersan Keleş (Reis Grup İcra Kurulu Başkanı), Hakan Hacızade (Asset Gümrük Müşavirliği & Lojistik A.Ş. Bölge Müdürü) ve Galip A. Gökakın’ın (Koçaslanlar Sigorta  Genel Müdürü) panelist olarak katılımlarıyla gerçekleşti.

Öğleden sonra ders izleklerinin tamamlanması çalışmalarına başlayan öğretim elemanları ardından Yenişehir Havalimanı’nda bulunan BTSO Lojistik A.Ş. tesislerine düzenlenen geziye katıldı ve tesis sorumlusu tarafından öğretim elemanlarına bilgi verildi. 10 Kasım sabahı konaklama yapılan Nihat Aslanoba Uygulama Oteli bahçesinde Lise öğrencileri tarafından yapılan Atatürk’ü Anma Töreni’ne iştirak edildi. 

Törenin ardından ders izleklerinin hazırlanmasına devam edildi ve ders kitaplarının hazırlanmasına ilişkin çalışmalar konusunda bilgi verilen katılımcılar öğleden sonra 15.00’da BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay tarafından uğurlandı. 

Etiketler :